Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciagle placze trudno jest miec dziecko

Polecane posty

Gość gość

Non stop sama w domu nerwowo nie daje rady jak moj 4mczniak ma napady placzu nie wiadomo z czego

Gość gość
To minie, głowa do góry!

Gość gość
wyluzuj, jak będziesz nerwowa to dziecko będzie też nerwowe. Ono doskonale wyczuwa Twoje napięcie.

Gość gość
To juz slysZalam ale co robic jak tak placze ??raczki ?

Gość gość
Nie bierz na ręce. Konsekwentnie niech leży w łóżeczku, leżaczku itp. Jak będziesz brała na ręce to się później wykończysz a tak góra tydzień się pomęczysz i tyle ;)

Gość gość
Zawijaj ciasno w pieluchę z unieruchomieniem rąk - zobacz w necie SWADDLING. Są instrukcje. Dziecko będzie spało jak anioł od karmienia do karmienia. Upewnij się jeszcze czy nie ma kolek, bo to może być głównym powodem płaczu u dzieci w tym wieku. Kup sobie chustę elastyczną i noś dziecko jak już bardzo rozpacza kiedy leży, mając tym samym wolne ręce i robiąc inne rzeczy w domu.

Gość gość
o matko ja ten koszmar przechodziłam 3 mce wył jak tylko nie spał a nie spał w dzień wcale od samego urodzenia , jak cyborg jakiś wył i wył a ja z kazdym kolejnym dniem oddalałam sie od niego traktując jak wroga , teraz ma 10 lat a ja nadal nie moge złapac z nim żadnychrelacji , wykonczył mój matczyny instynkt nie chce miec więcej dzieci drże na samą mysl ze ten koszmar mógłby się powtórzyc , złamala się moja psychika teraz kazde dziecko to ZŁO

Gość przykra prawda
dzieci które są płaczliwe to te które maja słaby, niewykształcony układ nerwowy, to nie wróży dobrze na przyszłość i niestety jest coś w tym że w jakieś mierze temperament się dziedziczy po rodzicach: nadpobudliwe lękliwe matki mają takie właśnie płaczliwe a w przyszłości lękliwe dzieci, nerwice i depresje też są dziedziczone

Gość gość
Przykra prawda, mozesz napisac cos wiecej na ten teat (uklad nerwowy -->placzliwe dziecko)? Moj byl strasznym rozdarciuchem w pierwszych 2.5 miesiacach, teraz mu przeszlo. Plakal tylko za dnia - czasami jakby go zarzynali, noce od poczatku przesypial cale, tylko sie budzil 2 razy do karmienia. Teraz ma 3 miesiace I od kilku dni spi bez pobudek.

Gość gość
" Zawijaj ciasno w pieluchę z unieruchomieniem rąk - zobacz w necie SWADDLING. Są instrukcje. Dziecko będzie spało jak anioł od karmienia do karmienia." Co za bzdura. Krepowac to mozna noworodka a nie niemowlaka w tym wieku. Litosci takie dziecko ma sie rozwijac a nie spac od karmienia do karmienia. Kiedy ma cwiczyc miesnie grzbietu,obroty,miesnie brzucha do siadania,lapanie przedmiotow czyli koordynacje wzrokowo ruchowa? Nawet moj noworodek czuwal a nie tylko spal i jadl. Autorko staraj sie nie byc nerwowa,ja jak mam gorszy dzien to dziecko tez mi non stop placze..zmien nastawienie. I nie zostawiaj dziecka w lozeczku,niestety ale niereagowanie na placz dziecka powyzej 5 min dziala szkodliwie na mozg. Dziecko musi czuc sie bezpiecznie a placzac prosi o pomoc!to nie jego fanaberia