Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona000

badanie kału

Polecane posty

Gość zmartwiona000

Cześć, mam problem. W tym roku idę do technikum hotelarskiego i muszę mieć książeczkę sanepidowską, zawiozłam wczoraj probówki, ale jestem na 98% pewna,że mam glisty, co w takim wypadku mam zrobić, wyrzucą mnie ze szkoły, każą się leczyć, ponowią badania? Może mi ktoś pomóc ? Dodam, że muszę oddać tą książeczke do końca sierpnia do sekretariatu..

Gość gość
Też teraz musze zorbić ksiażeczke aaa skąd wiesz że masz glisty na 98 %?

Gość gość
w sanepidzie nie badają na obecność pasożytów, nie pamiętam już na co badają ale nie na pasożyty więc nawet jak i masz to moim zdaniem nic nie wykryją, poza tym jak podejrzewasz że masz glisty to idź do lekarza rodzinnego po receptę i weź leki, poza tym czemu tak sądzisz ? jak podejrzewasz że masz to się wylecz bo po pierwsze to niebezpieczne dla zdrowia a po drugie możesz zarazić innych poza tym nie przeszkadza Ci że robaki w sobie możesz mieć

Gość gość
Dziewczyny mam pytanie. Wponiedzialek chce zrobic badania kału: -badanie ogolne -pasozyty -krew utajona -kalprotektyna Moje pytanie brzmi: ile pojemnikow do badania zakupic? Czy wystarczy tylko 1? Bardzo prosze o pomoc!

Gość gość
W sanepidzie nie badaja na obecność pasożytów? Czyli w restauracji może pracować ktoś, kto ma glisty albo owsiki? Jak to? Straszne.