Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćbadanienasienia

Wyniki badania nasienia

Polecane posty

Gość gośćbadanienasienia

Witam Was, Odebraliśmy wyniki z badania nasienia a dopiero za 2 tygodnie do ginekologa. Raczej tego nie wytrzymam, jezeli ktos sie na tym zna prosze o opinie. Z góry dziękuje. Przedstawie wyniki: upłynnienie: 10 min objętość ejakulatu: 7,0 ml barwa, konsystencja, lepkość: prawidłowa zapach: typowy pH 7,7 Ruch całkowity 75 % ruch plemników - brak ruchu: 25 % Ruch postępowy : 48 % Ruch plemników nieprawidłowy 27 % żywotność 61% Koncentracja plemników 54,90 mln/ml Całkowita liczba plemników w ejakulacie : 384,30 mln Koncentracja leukocytów 0,8 mln/ml Koncentracja komórek okrągłych - w normie liczba plemników o prawidłowej budowie 6%

Gość gość
lipa, bardzo małe szanse na zajście w ciąże.

Gość goscbadanienasienia
Skad wiesz ze bardzo slabe?

Gość gość
Wprost przeciwnie bardzo dobre plemniki ilosc i jakos w duzejczesci bardzo dobra alez wynikami takimi to sie raczej idzie do urologa a nie do ginejologa xhyba ze specjalizuje sie tez w tym a jak dlugo sie staracie?lozazdroscic takich wynikow moj maz ma bardzo malo i slabe wiec niedlugo podchodzimy do in vitro....

Gość goscbadanienasienia
Staramy sie juz dwa lata minie we wrzesniu, ja sie przebadalam wszystko jest okej i dopiero teraz odebralam te wyniki. Juz nie wiem z czego to wynika ze nie mozemy zajsc:( Przykro mi ze Twoj maz ma slabe wyniki i zycze szczescia przy in vitro. Podnioslas mnie na duchu ze te wyniki sa dobre, tylko zaczynam sie zastanawiac w czym tak naprawde tkwi problem . Moja ginekolog tez sie w tym specjalizuje dlatego kazala nam wrocic z wynikami do niej .

Gość gość
No tak sie zdarza mam dwie znajome u ktorych stwierdzono ze jwst wszystko eporZadku i ich mezow to samo przeszly inseminacje jednej udalo sie po 4iui a drugiej po drugim in vitro a co przeciez niby zdrowi no ja staram sie dosc dlugo bo dobrych kilka lat bo prawie 6....a jakie badania mialas?hsg?badanie na wrogi sluz przeciw ciala?itd... albo probujcie inseminacji inna moja znajoma tez jej facet plemniki dobre a 4iui lipa....

Gość goscbadanienasienia
To bardzo dlygo sie staracie:( przykro mi.. Wiem jak to jest jak sie pragnie dzidziusia a tu caly czas nic.. i nic.. Tak wszystkie te badania mialam robionei wszystko bylo wpozadku. Zobaczymy co mi powie jak pojde do niej z wynikami, trafilam naprawde na dobra ginekolog ale ciezko sie czasami do niej dostac, bo sa dosc dlugie terminy..Dziwne to jest moze za bardzo o tym myslimy, nie wiem nie mam pojecia o co tu chodzi .