Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilneee

jak szybko nauczyć się jezyka

Polecane posty

Gość pilneee

konwersacje ? kurs ? koreletycje ? znam podstawy - co polecacie ?

Gość pilneee
korepetycje miało być ;-)

Gość gość
Co rozumiesz pod pojęciem szybko, w miesiąc soe nie nauczysz.

Gość gość
Ja kupilam kasete z lekcjami nauki wymowy(sluchaj i powtarzaj),i powiem Ci,ze 2mce juz cos umialam,ale faktem jest,ze nic nie zastapi rozmowa,przebywanie w Kraju,do ktorego sie chce jechac,tzw rzut na gleboka wode:D,pamietam,jak musialam isc pierwszy raz do sklepu i kupic jedzenie:D

Gość pilneee
nie mogę wyjechać ... chcę zmienić pracę i takie oferty co mnie interesują mają taki wymóg konieczny, a resztę kryteriów spełniam . Chciałabym z czystym sumieniem, nie robiąc z siebie głupa, zacząć szukać pracy mając komunikatywny język . Więc?

Gość gość
Od Ciebie samej zalezy,jak szybko wchlaniasz wiedze,co tu po pytaniach,kto i jak szybko sie nauczyl.Jeden uczy sie w msc a drugi w pol roku.Kup ksiazki,kasety,lub zapisz sie na kurs

Gość pilneee
zawsze miałam glowę do języków, ale od lat szkolnych trochę się zapomniało. No właśnie moje pytanie brzmi - kurs ? korepetycje ? plus na własną rękę książki itp - jakieś konkretne polecacie? może jakieś mp3 ?

Gość gość
Czytałam kiedyś w necie rady pewnego gostka, który świetnie zna angielski. Radził, żeby uczyć się 3 razy dziennie po pół godziny (codziennie) poświęcając ten czas na: - 30 minut nauka słówek (fiszki, tłumaczenie zdań, programy do nauki...) - 15-20minut - słuchanie nagrań w obcym języku, żeby się osłuchać - 15 minut gramatyka - parę zadań z jakiegoś zagadnienia - 15 minut czytanie na głos - nieważne co, byleby na głos - 10-15 minut - przepisywanie tekstów, pisanie zdań... nieważne co, byleby pisać) Uczę się tak od poczatku wakacji. Na początku nie widziałam efektów, ale już teraz je zauważam i myślę, że są spore.

Gość gość
Do słuchania polecam ci stronę www.bbc.learningenglish.com - jest tam kilka serii programów na różne tematy, do nich skrypty. Ja słucham 6 minut english. Możesz słuchać online albo pobierać na kompa - całkiem legalnie, za friko.

Gość gość
Źle link wkleiłam, nie ma kropki po bbc: www.bbclearningenglish.com