Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co tetrowa pielucha na budzie wózka

Polecane posty

Gość gość

Po co matki przyczepiają klamerkami tetrową pieluchę do budy od wózka? Ciągle spotykam takie widoki i nie wiem co o tym myśleć. Przed słońcem chroni parasolka, tu gdzie mieszkam nie ma też nie wiadomo jakich wichrów, żeby dziecko zasłaniać pieluchą. Dziecko leży w wózku, bez dostępu powietrza i bez żadnych widoków.

Gość gość
no właśnie do ochrony przed słońcem

Gość gość
parasolka nie zawsze skutecznie osłania, pieluszką łatwiej zasłonić poza tym tetrówka może też chcronić przed złym okiem ....żartowałam

Gość gość
Maly niemowlaczek czesto potrebuje odciecia gdy chce spac a pielucha zakrywa swiatlo dzienne chociaz czesciowo i wlasnie dlatego

Gość gość
Pytałam zupełnie poważnie, bo nie przyszło mi do głowy zasłaniać malucha tetrą. Akurat dziecko mam i to małe i jeśli chciałam, żeby spało to stawiałam budkę i otwierałam parasolkę w słoneczne dni. Dostałam dość sensowną odpowiedź o odcięciu malca od świata.

Gość gość
Od slonca. Ja syna woze od poczatku w wozku typu parasolka rozkladana na plasko I w te upaly parasolka nad budka g. Dawala.

Gość gość
nie każdy ma parasolkę przy wozku

Gość gość
Parasolka to koszt ok 50 zł:/ więc co za problem ją dokupić jak nie było w zestawie??? :/ Lepiej się męczyć z pieluchą? :/

Gość gość
a po co w ogóle zawracać sobie gitarę ze spacerem- równie dobrze dzieciak może siedzieć w domu jak ma spacerować okręcony szmatami..

Gość gość
oj Boże i znowu mądre mamuśki wylewają wypociny....mam parasolkę ale czasami do huja się przydaje i zawieszam pieluszkę która osłoni małego przed RAŻĄCYM W OCZY słońcem, po prostu tetrowa pielucha DAJE CIEŃ

Gość gość
Ja mam parasolkę ale wole polozyc pieluszkę terowa na wózek.

Gość gość
Ja tez przykrywam budę wózka pieluszka .

Gość gość
tetra betony jest po to bo: - nie każdy ma parasolkę,- - nie wleci żaden owad, np. wieczorem komar, - wszytko wam babole przeszkadza, szukacie dziury w całym. współczuję

Gość gość
Tetra chroni lepiej. Jedna warstwa doskonale przepuszcza powietrze.

Gość gość
Do ostatniego gościa! Zamiast tetry wystarczy kupić parasolkę i moskitierę na owady BETONIE!!!

Gość gość
Parasolkę można kupić a przed komarami chroni moskitiera do wózka, którą też można dokupić. Po coś to wymyślono, no, ale lepiej wieszać szmaty na budkach.

Gość gość
tetrowa pielucha jest tańsza niż moskitiera czy parasolka no chyba że jest w zestawie

Gość gość
Nie szukam dziury w całym, mam w nosie inne matki, niech sobie wieszają co chcą, na moje mogą nawet kołdrę wywiesić. Po prostu moda na szmatę na budzie bardzo mnie zastanawia.

Gość gość
My przyczepiamy tetre wlasnie na moskitiere-moskitiera nie chroni w ogole przed sloncem po za tym Mlody w wozku nie ma czapeczki, z przodu mamy parasolke :) tetra jest przewiewna no ale jak ktos nie uzywa to skad ma wiedziec?

Gość gość
to sobie betonie skręcaj co chwilę parasolkę jak lubisz i zmieniaj jej położenie. Wiele kobiet woli tetrę. I kup sobie moskitierę, koniecznie :D na jakiej szkole skończyłaś edukację? pewnie cambridge?

Gość gość
a jąka to różnica moskitiera czy ceniutka tetra? miałam parasolke ale i tak słońce świeciło a dziecko miało podrazniona skórę a tetra chroniła idealne.

Gość gość
Ale po co kupować parasolkę jak mozna użyć pieluszki tetrowej? Ja mam parasolkę w zestawie z wózkiem a i tak używam pieluchy . Dla mnie lepiej się sprawdza w słoneczne dni niż parasolka .

Gość gość
ja p*****le...lepiej po mieście z pieluchą przy wózku latać,bo taniej :D Ja tam żeby mieć w zestawie parasol i moskitierę musiałam dopłacić do wózka 100 zł i nie jest to przecież majątek!Więc jeśli stać Was na dziecko to na takie rzeczy również!!!

Gość gość
Krem z filtrem 50, parasolka i ruszam na spacer. Żadne pieluchy.

Gość gość
dla mnei parasolka jest do niczego. małam przy wózku i zdjęłam, bo ciągle trzeba było ją przekręcać aby chroniła. Po co sobie utrudniać, żeby cała wasza wieś widziała, że macie na parasolkę i moskitierę?

Gość SzczęśliwaMężatka
Tez miałam parasolkę przy wózku i jak dla mnie mało praktyczna .Wole pieluszkę terowa.

Gość gość
szkoda, że temat upadł. Był bardzo ciekawy.

Gość gość
tez jestem za tetrą . dostęp powietrza jest i słońce nie drażni malucha

Gość gość
Ja kuurwwicy dostaje z parasolka. Teraz slonce pada tak a za chwile zmienie kierunek jazdy i musze sie zatrzymywac i wyginac parasolke zeby zaraz.znow nia manewrowac. I tak caly spacer spedzam na ustawianiu parasolki pod odpowiednim katem,ktora do tego od calego ruszania po prostu odpada od raczki. Parasolka.sie sprawdza jak sie stanie w miejscu i najwyzej jak slonce sie przesunie to przesuwa sie parasolke. Ten kto zalozyl ten.durny temat chyba nigdy wozkiem z parasolka nie jechal. Rowniez wole zarzucic cienka tetrowke szczegolnie jak dziecko spi i mu rybka sa widoki. A powietrze i tak wpada i tak. Zreszta moj malec i tak jeszcze super sie nie rozglada,interesuja go bardziej zabawki w wozku,nawet nie siedzi wiec tetra w razie czego mu nie przeszkadza.a.zarzucam ja.wtedy gdy rzeczywiscie slonce wali prosto w oczy.

Gość gość
jeszcze jedna zaleta pieluszki tetrowej - jest biała, odbija promienie słoneczne, dzięki temu buda wózka nie nagrzewa się tak bardzo:D