Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawictwo pospolite125

planujecie spalic swoje zwłoki

Polecane posty

Gość gość
"Tydzień? To w jakiej Ty religii jesteś, że przez tydzień Cię nie chowają? A gdyby ludzie się w trumnach nie budzili, to wyjaśnij mi proszę inne ułożenie szkieletów np w pozycji embrionalnej i obdrapane ścianki trumny?" terminy są uzależnione od tego jak wielki jest "ruch" na danym cmentarzu to co się działo 100 lat temu chyba nie ma sensu rozkminiać, bo zakładam że nie piszesz o ekshumacjach młodszych niż 25 letnie ułożenie szkieletów ? ktoś kiedyś tłumaczył to ciekami wodnymi i tym że woda wymywała np. piasek i trumna się zapadała a zwłoki przemieszczały w trumnie pozycja embrionalna ? gdy umierasz mięśnie wiotczeją jaki masz dowód na to że ciało nie zostało w tej pozycji umieszczone w trumnie bo np. było w rigor mortis i trzeba by było łamać kończyny by je wyprostować ? moja babcia dwa lata była obłożnie chora, leżała w łózku doszło do przykurczy w nogach...gdy zmarła nie przypominam sobie by miała zgięte nogi w kolanach w trumnie

Gość gość
Ja słyszałam historię faceta, który mieszkał w Ameryce, a w Polsce zmarła mu matka. Zanim przyjechał do Poslki matkę mu pochowano. Zażądał ekshumacji i jak tę kobietę odkopano, to się okazało, że była powykręcana.

Gość taktaktaktak
Bo o takich sprawach nikt nie mówi. Nigdy nie rozmawia się o rzeczach nie przyjemnych na które nie mamy praktycznie wpływu. Ludzie usuwają opuszczone groby, lub gdy chcą w jednym grobie pochować jeszcze kogoś np małżeństwo chce po śmierci najczęściej być razem. A równo się nie umiera ;)

Gość gość
słyszałeś historię ? a skąd wiesz że to nie są "opowieści dziwnej treści" ?

Gość gość
wg przepisów ekshumacje mogą być dokonywane jedynie w miesiącach zimowych i musi być na to specjalne zezwolenie co do skopywania, czyli likwidacji grobów, nie czyni się tego z grobami młodszymi niż 25letnie....

Gość taktaktaktak
No dobrze, ja was nie próbuje przekonać do tego, że tak jest :) Nie chcecie to nie wierzcie, ja po prostu nie chcę aby takie coś mi sie przydarzyło to wszystko ;)

Gość gość
jeśli chcesz posłuchać mitów to kolejny mit to to że po śmierci rosną jeszcze włosy i paznokcie.... g...prawda, skóra obsycha i przez to włosy i paznokcie jakby bardziej odstają od ciała i to daje złudzenie że urosły.... paznokcie i włosy są odżywiane z pomocą krążenia, nie ma możliwości by rosły na martwym ciele to o czym piszesz to bujdy i mity powielane przez lata podrapane wieko trumny, połamane do krwi paznokcie i co jeszcze ? dorzuć jeszcze historyjkę o trupim jadzie i sukni ślubnej sprzedanej do komisu

Gość gość
masz dziwaczną fobię śmierci każdy kiedyś umrze i nie mamy na to wpływu, więc tym bardziej nie ma powodu się tego bać czy mieć jakiś schiz z tego powodu

Wolałabym żeby mnie spalili ,boje się ,że w trumnie się obudzę :O Wiem ,że to chore ale mam jakąś fobie ,po historii ktora opowiadała mi babcia...:O