Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zadbana bezrobotna zdziwienie

Polecane posty

Gość gość

Nie pracuję, jestem bezrobotna od jakiegoś czasu (na szczęście już niedługo) ale do rzeczy... zawsze dobrze wyglądam i budzę powszechne zdziwienie i komentarze oto niepracująca żona ( komentarz do tego, że tak ładnie wyglądam) denerwuje mnie to, bo to, że nie pracuję to mam wyglądać jak flejtuch ? Zaczęłam analizować, czy dbanie o siebie wymaga dużych nakładów finansowych - mam zawsze umyte i uczesane włosy - potrzebne rzeczy to dla całej rodziny szampon, odżywka i szczotka - z kosmetyków jedynie regularnie kupuję krem BB, błyszczyki kosztują kilka złotych, puder w kulkach kupiłam rok temu na allegro za 30 zł, starczy mi chyba na kilka lat - fakt jestem ładna, nie muszę dużo się tapetować, z figurą gorzej, ale mam mnóstwo ciuchów za grosze z wyprzedaży, z allegro, z lumpeksów, od siostry, której się nie chce prasować - rzeczy mam zawsze czyste, pachnące - paznokcie mam zawsze ładne, zadbane, umalowane, lakiery są po kilka złotych - nie pracuję to jestem wyspana, mam więcej czasu dla siebie niż pracujące żony i matki i ciągle ten tekst oto tak wygląda niepracująca żona ! na szczęście od września do pracy i będzie spokój

Gość gość
Ja tez rok nie pracowałam i w moim wygladzie nic się nie zmieniło. W przeciwieństwie do Ciebie nie musiałam rezygnować z kupowania pełnowartościowych ubrań ani kosmetyków. W dodatku tak samo często wychodziłam z domu, z ładną fryzurą i makijażem, więc nikt nie musial nazywać mnie "niepracującą żoną".

Gość gość
nie chodzi o to, że musiałam z czegoś rezygnować, ja nigdy nie potrzebowałam wydawać na siebie dużo, żeby dobrze wyglądać, a temat założyłam po to, żeby zapytać, czy uważacie, że kobieta bezrobotna może się nie zapuścić i też wyglądać atrakcyjnie, czy wg was można to zrobić małym kosztem, czy nie da się ? mi się wydaje, że te niezadbane usprawiedliwiają się brakiem pieniędzy, a tak naprawdę nie chce im się umyć włosów, albo wpadają w depresję? Jeśli chodzi o moją rodzinę to w sumie nie wiem, czy w tych komentarzach jest podziw, czy zawiść.

Gość gość
ciesz sie zyciem... praca zabija! kobiety maja latwiej - moga bogato wyjsc za maz... biedny facet no chyba ze super przystojny to moze bogata zone znajdzie

Gość gość
to ja mam jeszcze gorzej mam niepełnosprawmą córkę od kilku lat opieka prawie całodobowa ale żadko zdarza się żebym wyszła po zakupy nie ogarnięta iteż są komentarze pewnie zaniedbuje dziecko a wystarczy wstać trochę wcześniej