Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia3993

Materac i poduszka z łuską gryki przy dyskopatii

Polecane posty

Gość kasia3993

Kasia3993 Witam ;) Czy zna ktoś, używa i wyrazi swoją opinię na temat materaca i poduszki z łuskami gryki? Zamierzam coś takiego sobie sprawić i zależy mi na doświadczonych w tym temacie. ps. mam zdiagnozowane dwie przepukliny L4/L5 i L5/S1, ale w szyi i w piersiowym też coś się "kroi"... Czy dobrze się na tym śpi, czy wstajecie wypoczęci, czy jest lepiej niż na zestawie 'tradycyjnym'. Mile widziane będą wszelki uwagi. Kasia

Gość kasia3993
Drogi gościu spałeś na takim materacu i stąd ta Twoja opinia? Czy tylko ot tak sobie ją napisałeś? Co nie znaczy, że nie dziękuję Ci za nią ;)

Gość gość
to wyżej to nie ja pisałam, ale mogę potwierdzić, moja mama ma dyskopatię i ogólnie problemy zwyrodnieniowe w dolnym i piersiowym odcinku kręgosłupa (lata pracy przy maszynie do szycia), dała się na tę grykę nabrać, po 4-5 miesiącach jak bolało tak bolało, jak przychodził atak to rano nieraz aż płakała z bólu, i dopiero jak ją zmusiliśmy do wyrzucenia tego w diabły i właśnie do kupienia normalnego odpowiedniego materaca to odczuła ulgę, i to już po kilkunastu dniach ten gryczany zwyczajnie jest za miękki i za cienki, ciało układa się w niefizjologicznej pozycji i to zamiast pomagać pogłębia chorobę

Gość kasia3993
Serio? O kurcze, a ja już się nastawiłam na zakup. Może jeszcze ktoś ma jakieś opinie?

Gość Blender3
Muszę też potwierdzić, że się nabrałem na te poduszki z łuską gryki. Poduszka jest za twarda, budzę się po kilku godzinach z bólem,żeby zmienić na normalną. Próbowałem, odsypywać trochę, układać, ale to nic nie daje. Pod ciężarem głowy w ogóle nie chce się dopasowywać. Śpi się jak na kamieniu. Zauważyłem, że niektóre sprzedają takie poduszki pod nazwą "Uan-An" z gigantyczną marżą po 250 zł ok. Ja za swoją dałem 30 zł, w końcu to tylko gryka + poszewka bawełniana, więc nie szkoda będzie mi jej wywalić.

Gość Gosiablu
Polecam poduszki z łuska gryki. Jednak jak już chcecie spać na takiej poduszce ,to polecam spać tylko na tej gryczanej ,ponieważ kiedyś spałam na normalnej i gryczanej jednocześnie i wtedy bóle karku były spotęgowane ;). Dopiero jak postanowiłam się pozbyć normalnej i spać tylko na gryczanej to różnica była znaczna , bo kark mnie już rano w ogóle nie bolał. Odkąd kupiłam poduszkę z łuską gryki nie potrafię już spać na innej. Jak gdzieś jadę to zawszę ją zabieram ze sobą. Swoja zakupiłam tutaj: www.facebook.com/grykowysen/ Są bardzo fajne bo są na zamek z tyłu i można sobie grykę odsypać w razie czego gdyby była lekko za twarda ..czy też do prania.

Gość gość
Moje dziecko ma materacyk z łuską gryki w środku. Jak czytałam w internecie wielu specjalistów poleca taie materacyki dla malutkich dzieci bo najzdrowsze i najlepsze dla kręgosłupa właśnie

Gość Rozczarowana

Mam taki materac dostałam go w prezencie i dziś minęła trzecia noc, coś strasznego, wszystko mnie boli, czuje się jakby mnie coś rozjechało. Już pierwsza noc była katastrofa ale pomyślałam sobie ze dam temu szanse ze może muszę się przyzwyczaić ? Ale... Wyrzucam to świństwo. Jak czytam ze malutkie dzieci na tym śpią, które zazwyczaj nie mogą się poskarżyć to robi mi się słabo. Prześpij się rodzicu sam na takim materacu a potem daj dziecku. Ja nie polecam.