Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dorośli synowie nie pracują

Polecane posty

Gość gość

Ciekawa jestem opinii na temat ,który nie daje mi spokoju.Mieszkam wraz z mężem i dwoma dorosłymi synami w domu jednorodzinnym.Synowie mają ponad 22 lata .Po maturze obydwaj rozpoczęli studia ,lecz niestety uznali ,że nauka jest nie dla nich i wrócili do domu .Problem jest w tym ,że nie pracują. Nasze prośby i grożby nie pomagają.Mąż prowadzi firmę ,mogą pracować razem z nim ale nie chcą bo jest zbyt wymagający .Próbujemy różnymi sposobami wpłynąć na ich dalsze życie ,bez skutku.Wyrzucenie z domu jest dla mnie ostatecznością,gdyż mamy dosyć miejsca dla wszystkich.Nasze metody były różne ,zabieranie kluczy ,wyłączanie prądu , pusta lodówka .Zawsze znależli na to sposób .Nadmienię ,że młodszy syn pracuje razem ze mną przez cztery miesiące w zimie i jestem z jego pracy bardzo zadowolona.Za zarobione pieniądze żyje bardzo oszczędnie przez 8 m-cy.Starszy(27 lat) natomiast wiele razy podejmował pracę .Popracował miesiąc a przez następnych kilka szukał pracy i tak w kółko.Atmosfera w domu jest czasem nie do zniesienia .Odbija się to na mojej relacji z mężem.Jeden drugiego obwinia za wychowanie dzieci.Może koś miał podobną sytuacje w domu .Nie napisałam ,że obydwoje nie mają dziewczyn bo jest im tak wygodnie.

Gość Gieniek w gomaczkach
Słabe 1/10! Jestem na nie!

Gość gość
albo to prowokacja albo wychowalas kaleki to masz :O wywal ich z domu to sie moze w koncu czegos naucza bo zal :O

Gość gosc 52
Ultimatum i to twarde....a;lbo pracuje i sie doklada do wszystkich kosztow dzielonych na 4 czesci,albo ...macie domek gospodarczy? to tam go wywal i niech bedzie glodny,niech mu bedzie zimno....zamdrzeje!No musisz z mezem grac do tej samej bramki i nie popuscic o centymetr,badz twarda.....zamykaj kuchnie na klucz,nie sprzataj mu w pokoju i nie pierz.......zobzczysz skruszeje za jakis czas.cierpliwosci i nie wolno sie wylamywac..badz twarda z mezem!

Gość gość
Niestety porosli na darmozjadow.Ja tu nie widze innego wyjscia,jak kazac sie wyprowadzic,wtedy sytuacja zmusi Ich do podjecia pracy i sie usamodzielnienia.Mieszkajac z Toba,wiedza,ze masz miekkie serce i po czasie ulegniesz,bo badz co badz,dach nad glowa jest i martwic sie nie potrzeba.Woz,albo przewoz,albo biora sie do pracy,albo......brzydko mowiac-won.W przeciwnym razie do smierci bedziesz Ich utrzymywac,a przy tym nie licz na zdrowe relacje z mezem.Pomoc mozna ,owszem,ale tylko wtedy ,gdy widac jakiekolwiek starania,a tu niestety jest wygoda,bo w gwarze dzieci-starych stac na utrzymanie,wiec niech ładuja kabze.

Gość gość
Ale mądre rady dają Ci te k***y z kafe. To Twoje dzieci i nie pozwol, aby jakies p******e babska z internetu mowily Ci, co masz z nimi robic. To TWOJE dzieci i tylko Ty mozesz je krytykować. Ja myślę, że widocznie jeszcze nie są gotowi do pracy. Spokojnie, dorosną, poznają dziewczyny, zechcą się usamodzielnić, to poszukają pracy. Tymczasem, może niech może sprobują jedna jakąś szkołę skończyć, lub kursy jakeś chociaż.

Gość gość
o jaka madra sie odezwala niebaba z internetu! no, ten 27latek niech sobie czeka, tak spokojnie do 50tki, pokonczy sobie kursy, szkoly, kazdy zaklad pracy go w wieku 50lat przywita z otwartymi rekami! kazdy pracodawca czeka na pana w srednim wieku bez doswiadczenia byle tylko kursy pokonczyl obijajac sie u ciezko pracujacej rodziny :O

Gość gość
skoro mogą pracować u ojca to czyste lenistwo ja mam 28 lat (dziewczyna) ciągle chodzę na rozmowy kwalifikacyjne, ale nikt mnie nie chce, w rezultacie utrzymuje mnie rodzina ale Twoi synowie to chyba taka sytuacja im odpowiada

Gratuluję wychowania😠 Jak można dopuścić do takiej stuacji żeby utrzymywac takich bykasów!!!!!?Wygoniłabym bym to talatajstwo z domu, niech szukaja mieszkania i niech zyja własnym zyciem! Jakiegos mnie Boże stworzył takiego mnie masz!😡

Przepraszam za błędy, ale tak mnie ten post zdenerwował że zaczęłam robić błędy:D

Gość kobietaaaAAAAAAA27
niepracujacy dorosly facet....ktoremu praca sama sie narzuca ???w dzisiejszych czasach!!! powinien was po nogach calowac!!!...:) ok,mize nie jest ambitny,moze leniwy,moze aspiruje wyzej ...ale ze dziewcyzny nie ma????dziwna sprawa..:O... Za wygodnie mu u was...a nie ma honoru,?nie ma klasy nei przejmuje sie jak to wglada??? (praca pracą,ale dziewczyna i szacnek do rodzicow)... Ja mam 27 lat...tez mi nie wyszlo na studiach...wiec mam tylko marną maturę....i od kilku lat zbieram baty od rodzicoow,ze jestem pasozytem.:( ale bylam juz na setkach rozmow,poszlabym nawet na sprzataczkę....ale zawsze wybieraja kogos innego.....A JUZ JAKBY KTOS Z RODZINY CHCIAL MNIE ZATRUDNIC PRACOWALABYM ZA DARMO

Gość bezpracyzalamana
a co robią, żeby pracę mieć ? Nic nie robią? Teraz o pracę trudno i ja też ją wielokrotnie traciłam, z tym, że ja zaczęłam pracować jako księgowa i przerósł mniw wymóg kreatywności i chamstwo kolejnych starych bab szefowych. I u mnie przerwy w pracy stąd wynikały. Pracę dostawałam na kilka miesięcy, bo pracownika potrzebowali do konkretnych celów a potem dowiedzenia.... Z tego, co piszesz to 2młode byczki, które nie chcą się przemęczyć. Jeśli nie mają jakiejś ukrytej choroby (np. nieleczone problemy z tarczycą)i są tacy niechętni do roboty to trzeba na nich wpłynąć, żeby ruszyli się do pracy

Gość gość
to bylo prowo bo autorka napisala raz i zwiala.

Gość bezpracyzalamana
mi sie wydaje, ze to moglo nie byc prowo. Zal, ze takie mlode byczki zeruja na rodzicach. Facet nawet sila miesni zarobi.

Gość martaaaaaaaaaaaaaaaaaaa373
tez nie sadze zeby to bylo prowo...mogla to napsiac matka Przemka22......albo moja sasiadka ktora mieszka w m2 i ma 2 dorolsch synow w domku..:D PAranoja...babka jest po 50 tce z mezem mieszka....oboje emeryci caly dzien w domu...Pan jest takim cieciem osiedlowym,sprzata klatkę co godzinę....Pani co gdzoinę drypci z pudelkiem na siku,ablo gotuje obiad swoim 3 chlopom!!! a co robią DWAJ TRZYDZISTLATKOWIE CALY DZIEN????:D NIE MAM pojecia....napewno nei sa rozrywkowi,napewno nie mieli nigdy dziewczyn.(sa grubymi kartoflami ubranymi jak typowy stary kawaler) ..napewno nigdy nie pracowali .czasami jeden wychodzi po zmroku i gdzebie w smietniku... Sa takie ciezkie przypadki...to nei musi byc prowo. J

Gość gość
Bardzo przepraszam nie zwiałam tylko nie miałam dojścia do internetu.Byłam poza domem.W tej chwili decyzja jest taka,że w przyszłym tygodniu chcą jechać do Niemiec do pracy.Wezmą namioty zakwaterują się na campingu i poszukają pracy przy zbiorach owoców .Wiem jak to wygląda ponieważ sama kiedyś tak pracowałam.Znają języki wiedzą gdzie są zbiory ,może coś z tego wyjdzie

Gość gość
no prosze...chcą!:) i nawet jezyki znają:) to jak wroca to zmiencie zamki w drzwiach. a co ,obowiazek matyczn spelnilas do 18 stki odchowalas....teraz niech oni was utzymują.

Gość gość
Znają języki ,są przystojni grzeczni i wygadani i nie jest tak że pozwoliłam im całe życie leżeć .Pomagali mi zawsze wtedy kiedy ich o to prosiłam,nauczyłam ich gotować, wykonują ciężkie prace związane z domem ale....tylko wtedy jak nie ma ojca.Jaka jest rola matki w wychowaniu synów,a jaka ojca