Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 miesieczniak i kaszki

Polecane posty

Gość gość

Jakie dajecie swoim niemowlakom? Slodkie gotowce? Kleik z dodatkiem? Orkiszowa? Jaglana? Jak przygotowujecie?

Gość gość
Jak mial 5m to dostawal ryzowa przygotowywalam na mm, dostawal slodkie gotowce ale ja jestem mama ktora tez dodaje soli i pieprzu :) A przygotowywalam wg przepisu na opakowaniu-mleczno ryzowej nie dawalam ze wzgledu na skaze bialkowa

Gość gość
ja pierwszą kaszkę ryżową dałam po skończonym 5 miesiącu. Pół roku był tylko na piersi.

Gość gość
po skończonym 6 miesiącu miało być...

Gość gość
radzę poczekać jak najpóźniej się da, jesli na piersi yo kaszki od 7mca.ja zaczynałam od kleikow, potem manna, jaglana, gryczana niepalona, platki owsiane. Gotowcow moje dzieci nie jadly. raz teściowa kupila to syn zaczal pluc a ja pp nich wymiotoqalam

Gość gość
ja też kupowałam gotowce, te na wodę i na mm. Nie jestem z tych przewrażliwionych mamusiek. To są produkty przeznaczone dla niemowląt, dopuszczone do spożycie :) Dziewczyny, nie dajcie się zwariować. Świat oszalał!! Kiedyś, pamiętam, dzieciaki od małego piły krowie mleko, kaszę mannę i wyrosły na zdrowych, silnych ludzi. Teraz w sklepach pełno wszystkiego - specjalnie dla niemowląt w każdym wieku - a okazuje się, że a to za słodkie, a to za dużo tego, a to tamtego.... Zgroza

Nasza malutka (3 miesiące) od miesiąca jest na zwykłym mleku ( nie żadne NANy, Bebika) Mama wracała do pracy i trzeba było przestawić ją na butelkę. Po drugie od jakiegoś czasu około 2 tygodnie, dostaje dodatkowo troszkę kaszki, próbowała rozgotowaną marchewkę i ziemniaczki. Jest karmiona jak nasza pierwsza córka. Jest pełna zdrowia, pełna energii i przybiera zdrowo i normalnie na masie. Kontrolujemy oczywiście poziom białka oraz kontrolujemy czy nie wychodzą jakieś alergie, ale tak jak w przypadku pierwszej Córki, wszystko jest ok. Zachęcam więc do karmienia wg. rozumu, a nie koniecznie zaleceń medyków, często proponujących towary za które dostają prowizje.

Gość gość autorka
Moja jest na mm i kaszki zaczęłam dawać jakoś jak skończyła 3miesiące. Dobrze toleruje i chętnie je ale właśnie niestety zazwyczaj te ryzowe lub mleczno ryzowe a one zawieraja cukier. Chciała bym aby jadła na zmianę, czasem też bez cukru ale nie mam o tym pojęcia. Wszystko co widzę ma cukier. Czasem daje jej Poprostu kleik ryzowy z dodatkiem owoców.

Gość gość
Odezwał się ten co od zimnych su k wyzywa matki karmiace butelka, a 3 miesięczne dziecko karmi mlekiem krowim razem z żoną ginekolog. :D

Tak, odezwał się właśnie ten, bo wszystko jest pod kontrolą. A od zimnych suk wyzywam tylko zimne suki, którym się należy. Masz coś więcej do powiedzenia w temacie drogi anonimie? Czy boisz się podpisać, wszak jesteś jedną z zimnych owych suk?

Dodam tylko że każdy lekarz prywatnie odradzi stosowanie wszelkiego modyfikowanego gówna. Zawodowo nie może. Mleko krowie było, jest i będzie najzdrowsze. Oczywiście że kozie jest najlepsze, ale nie mamy chwilowo gdzie chować kozę.

"Odezwał się ten co od zimnych su k wyzywa matki karmiace butelka" Pokaż mi chociaż jeden link gdzie wyzywam takie matki od zimnych suk. CHOCIAŻ jeden - ale to już tak na marginesie, bo takich wpisów nie ma.

Gość gość
Pierwsza kaszke,a wlasciwie do wieczornej porcji dodalam miarke kleiku ryzowego jak synek mial 4,5 miesiace. Po 2 tyg dodalam kolejna. Po jakims czasie na zmiane dawalam na noc tak zageszczone mlekl kaszka jaglana. Tera bede wprowadzac gluten uzywajac albo orkiszowej albo pszennej pelnoziarnistej,jeszcze sie nie zdecydowalam. Raz na probe dalam na.sprobowanie tej slodkiem smakowej ale malemu na szczescie nie posmakowala :D