Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukryta prawda

Wydatki wydatki i jeszcze raz wydatki

Polecane posty

Gość ukryta prawda

RACHUNKI: 1. Czynsz - 250 złotych 2. Kredyt mieszkaniowy - 100 złotych (kredyt współdzielczy) 3. Prąd - 160 złotych 4. Gaz - 130 złotych 5. Telefon stacjonarny - 80 złotych 6. Telefon komórkowy - 150 złotych 7. Internet - 50 złotych 8. NC+ - 199 złotych 9. Cyfrowy Polsat - 140 złotych (ponieważ mam jeszcze dodatkowe kanały itp.) ŚRODKI CZYSTOŚCI: 1. Mydło - 2 złote 2. Proszek Vizir do białego - 6, 50 3. Proszek Vizir do kolorów - 6, 30 4. Pasta do zębów - 6 złotych 5. Płyn do mycia naczyń - 5 złotych 6. Calgon - 15 złotych 7. Kostki do zmywarki - 23 złote 8. Płyn do zmywarki - 140 złotych JEDZENIE: 1.3 Chleby - 9 złotych 2.20 dk kiełbasy krakowskiej - 5, 50 3.15 dk sera żółtego - 4,00 4. Serek almette - 3, 80 5. Nutella - 9 10. 3 kilo ziemniaków - 2 złote 11. buraczki - 2,50 12. 4 pomidory - 1,80 13. 4 ogórki - 4,80 14. Ogórki - konserwowe - 9 złotych 15. Majonez - 4 złote 16. Chrzan - 4 złote 17. Bułka tarta - 3 złote 18. Mąka - 3 złote 19. Arbuz - 8 złotych 20. Kilo mandarynek - 5 złotych 21. 30 dk truskawek - 4 złote 22. Kilo jabłek - 5 złotych 23. Kilo gruszek - 5 złotych 24. Trzy paczki papierosów - 35 złotych 25. Trzy piwa reds - 9, 60 Oprócz tego na mieście: Pizza z serem szynką i pieczarkami oraz ketchupem 16,50 oraz kebab 8,90

No i niech mi ktoś szczerze powie jak w tym kraju można oszczędzać. Poza tym kupiłam sobie jeszcze w odzieży używanej - Jeansy - 15 złotych - Sweterek - 10 złotych - Bluzka - 10 złotych

Gość gość
chwalisz sie czy zalisz bo nie kumam :O

Dzielę swoim refleksjami i tym co dzisiaj robiłam. Musiałam gdzieś o tym napisać. Dzisiaj poszły się srać wszystkie pieniądze a do przyszłego 16 stego została mi 300 złotych.

Gość gość
masz bardzo drogi tel komórkowy i po cholerę ci stacjonarny? To jest strata pieniędzy. Nie widziałam tak drogiego abonamentu w nc+ ja mam wszystko za 59zł

Gość gość
aha i cyfrowy polsat.......śmiech na sali ty się żalisz????:D jak cię stać to płać, albo puknij nie w głowę, zostaw jedną tv i obniż sobie abonament

Gość gość
RACHUNKI: 1. Czynsz - 250 złotych 2. Kredyt mieszkaniowy - 100 złotych (kredyt współdzielczy) 3. Prąd - 160 złotych 4. Gaz - 130 złotych 5. Telefon stacjonarny - 80 złotych -------------------------(ZLIKWIDUJ) 6. Telefon komórkowy - 150 złotych 7. Internet - 50 złotych 8. NC+ - 199 złotych ------------------------------------(ZLIKWIDUJ) 9. Cyfrowy Polsat - 140 złotych (ponieważ mam jeszcze dodatkowe kanały itp.) -------------------------------------------(ZLIKWIDUJ) ŚRODKI CZYSTOŚCI: 1. Mydło - 2 złote 2. Proszek Vizir do białego - 6, 50 3. Proszek Vizir do kolorów - 6, 30 4. Pasta do zębów - 6 złotych 5. Płyn do mycia naczyń - 5 złotych 6. Calgon - 15 złotych 7. Kostki do zmywarki - 23 złote 8. Płyn do zmywarki - 140 złotych TO AŻ 419 ZŁ.

Gość wredna jędza z kropką
Bardzo głupio dysponujesz pieniędzmi.

Gość errteeeee
to ja ci napisze jak to u mnie wygląda -mieszkanie 250zł -kredytów brak -prąd 40zł -gaz teraz ok 50zł w zimie 300-400, teraz odkładam, żeby w zimie nie marznąć -tel kom 55zł+30zł -internet 60zł -NC+ 55zł

W sumie zrezygnowałabym z telewizji jeśli miałabym zapewnione takie kanały jak - tvn7 - polsat2 - zone romantica Na razie powoli wychodzę z biedy i ciężko zrezygnować mi z luksusów.

Gość errteeeee
ja to mam w pakiecie, zresztą i tak tego nie oglądam

Gość errteeeee
jeśli musisz oszczędzać to daruj sobie zmywarkę, albo ur****miaj ją raz w tyg 160zł płacisz za chemię do zmywarki;/

I co? ręcznie mam myć naczynia???? przecież nie dam rady. Od kilku miesięcy mam zmywarkę i nie wytrzymałabym nerwowo... Poza tym im więcej w domu jest tym większa siła przyciągania pieniądze. Tak powiedziała mi wróżka ODERO.

Gość gość
wyprowadź się na ulicę, wtedy czynsz 0zł jedz tylko to co wyżebrzesz lub znajdziesz, wtedy żarcie 0zł ubierz się tylko w to co wyprosisz lub dostaniesz, wtedy ciuchy 0zł nie myj się i nie maluj, wtedy kosmetyki 0zł widzisz ile można zaoszczędzić!!! widzisz jak jesteś rozrzutna!!!

Gość errteeeee
nie no masz rację zmywając ręce można się pochlastać:P ja jakoś zmywam i sobie radzę pieniądze topisz w bezsensowym tel stacjonarnym, dwóch telewizjach na tym możesz zaoszczędzić napisałaś że powoli wychodzisz z biedy, szybciej wyjdziesz oszczędzając na chemii zmywarkowej ale skoro jesteś tak oburzona to sobie z niej korzystaj i jedz tak marnie jak dotychczas:P

no sorry ale telefon 90 i drugi za 150?? nie za duzo ja ( w euro) : 300 rent- czynsz 35 telefon 12 internet ( dziele koszt z dwojgiem ludzi)

Marnie to chyba też właściwie jem - Czasami 3 arbuzy - Potem 3 kotlety schabowe Ale najbardziej to lubie gołąbki takie owinięte kapustą w środku mięso mielone, ryż, pieczarki oraz kasza.

Gość gość
mieszkasz sama czy z rodziną? zakupy zrobiłaś koszmarne, gdzie tutaj coś porządnego do jedzenia? Owoce są zdrowe ale nimi się nie nasycisz na długo

Gość gość
Dzielę swoim refleksjami i tym co dzisiaj robiłam. Musiałam gdzieś o tym napisać. Dzisiaj poszły się srać wszystkie pieniądze a do przyszłego 16 stego została mi 300 złotych. x x x To naprwde nie umiesz sobie radzic i szukac tańszych rzeczy... W biedronce np. plyn do plukania kosztuje chyba 1/3 tego, mydło jest za 1 zł, i wiele innych rzeczy o połowe taniej. Niektózy sie nie musza liczyc z kasa, myslalam, ze jak kupujesz tak drogie rzeczy to nalezysz do tej grupy

Gość gość
tyle co wydajesz na chemie to niektorzy nie maja na jedzenie...u mnie 50 kanalow cena 66 zlotych oprocz tego internet 110 zl.telefon 50 i wystarczy tyle media.dochodzi czynsz 550.prad 160.oraz raty kredytow,,,chemie kupujesz bardzo droga ,,zyjesz na wysokim poziomie jak stac cie na wrozke pewno 120 zl magdalena rutkowska bierze ile nie wiecej

Gość gość
mozliwe ze to prowo, bo kojarze te osobe z dosc durnych postow

Gość gość
Płyn do zmywarki 140 zł .......interesujące