Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem androgeniczny OBUPŁCIOWY Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam 24 lata i poznałem wspaniałą dziewczynę. Nie wiem tylko jak jej powiedzieć że jestem obupłciowy, boje się bardzo odrzucenia. Co mi radzicie.

Gość Genderqueer
Ale jesteś obupłciowy fizycznie ( hermafrodytyzm) czy mentalnie ( bigenderyzm), a może to zwykła androgyniczność? Bo to 3 różne rzeczy...

Gość gość
Co?!

Gość gość
Jajco

Gość Genderqueer
Boże...tak trudno sobie pojęcia wygooglować? ,,BIGENDERYZM (od ang. gender - rodzaj, płeć społeczno-kulturowa) opisuje tendencję do identyfikowania się z obydwiema płciami. Osoba bigenderowa może czuć się w połowie kobietą, a w połowie mężczyzną; może czuć się bardziej kobietą, ale jednocześnie mężczyzną (i vice versa); albo w stu procentach zarówno kobietą jak i mężczyzną." ,,HERMAFRODYTYZM - zjawisko występowania w ciele jednego osobnika jednocześnie męskich i żeńskich gruczołów rozrodczych albo występowanie w jego ciele gruczołu obojnaczego wytwarzającego jaja i plemniki" ,,ANDROGYNIA - występowanie u danej osoby cech psychicznych charakterystycznych zarówno dla kobiet, jak i mężczyzn. Osoby androgyniczne łączą w sobie cechy psychiczne i sposoby zachowania (radzenia sobie w trudnych sytuacjach) charakterystyczne dla tradycyjnie pojmowanej męskości i kobiecości"

Gość gość
problem w tym, że nasze spoleczeństwo guzik wie o tych rzeczach. gdzies ktos kiedyś słyszał o obojnakach jak o jakiejś legendzie i tyle. a że są rózne rodzaje obupłciowości itd to juz w ogóle... autorze musisz się przygootować do tej rozmowy. możliwe, że ona nic nie wie na ten temat i się przestraszy, może zareaguje w jakiś przykry sposób. możesz zacząć tak. musze poważnie z Tobą porozmawiać. czy słyszałaś kiedyś moze o .... no i później wytłumaczyć jej że ciebie to dotyczy i co to oznacza jeśli tego nie wie.

Gość Genderqueer
Podsumuję to tak - jeśli naprawdę SZCZERZE cię kocha ( w dzisiejszych czasach prawdziwa miłość to rzadkość, ale jednak się zdarza) to zaakceptuje cię takim jakim jesteś. Możesz oczywiście ukrywać to przed nią, ale mogę ci z własnego doświadczenia powiedzieć, że ta ,druga strona ciebie' w pewnym momencie sama się odezwie, nie znosząc tego stłumienia.

Gość gość
Jestem w szoku. Takie tematy na kafeterii? JA jestem bigender :P dziwuję się, że ktoś tu poza mną o tym słyszał :P

Gość Genderqueer
Kiedy ja właśnie wiem o tym sporo właśnie dlatego, że też jestem bigenderem. Szczerze mówiąc jest nas jeszcze mniej niż TS, obupłciowi to mała grupka.

Gość gość
pomocy? myślisz, że trafiłeś do psychologa, czy chirurga? tuman

Gość gość
Genderqueer - Ciebie też próbują przekonać, że nie możesz być sobą? :P

Gość Genderqueer
Pewnie że tak xD Ale ważne że ja wiem swoje, żyję tak jak chce i staram się jak najbardziej cieszyć tym życiem.

Gość gość
Hurra, jedna osoba mnie rozumie :D

Gość Genderqueer
Hah, i vice versa :)

Gość Genderqueer
Tymczasem zmykam, bo mały spam robimy xD

Gość gość
Chyba to nie ma znaczenia, bo autor zwiał jakieś 3 miesiące temu. Jesteś podobną do mnie osobą i tak zamierzasz sobie teraz zwiewać? Wpadnij kiedyś i napisz tu coś :P

Gość facet_lat29
ja bym poznał chętnie kobietę z cipką i kutaskiem :) lubię sie zabawiać i tym i tym a tak mam wszystko w jednej osóbce super :)

Gość Genderqueer
Och są przecież różne komunikatory ( gg chociażby) portale, więc zawsze można pisać ^^

Gość gość
Owszem, są, ale GG nie mam :P

Gość Genderqueer
Chyba że tak...no to zostanę :D facet_lat29 - Polecam wycieczkę do Bangkoku. Tam co druga to shemale xD

Gość gość
Po prostu ja dodam sobie do ulubionych i może, kto wie, ktoś się jeszcze pojawi. Jeśli o mnie chodzi to w skrócie, mi osobiście wisi czy jestem facetem, czy kobietą, czy sypiam z facetami, czy z kobietami, a ubieram się jak chcę i czeszę również. Zdarzało mi się wyglądać tak, że brano mnie za mężczyznę, choć w mojej kobiecej wersji ponoć bardzo kobieca jestem. A fizycznie jestem dziewczyną. Zawsze mówiłam, że jestem bi, ale zawsze zdawałam sobie sprawę, że jestem taka nietypowa, bo czasem zachowuję się jak facet, a nie mam poczucia tożsamości z żadną płcią i zaczęłam sobie szukać czegoś na ten temat

Gość gość
Ej, Shemale nie mają c**ek tylko cycki

Gość Genderqueer
Ok ;) No widzisz, to ja mam całkiem podobnie, tyle że fizycznie jestem facetem. Jednakże długie, farbowane włosy, makijaż( robiony od czasu do czasu, jak mi się zachce) a i nawet dość ,kobieca' figura nieraz skutkują tym, że mówią do mnie w formie żeńskiej :D I w sumie nie przeszkadza mi to, czy kto do mnie mówi ,na pan' czy ,na pani' odbieram to tak samo normalnie.

Gość Genderqueer
Racja, mój błąd. W takim razie hermafrodyci. Tyle że oni zwykle decydują się na jedna płeć.

Gość gość
Ja miałam fazę chodzenia w spodniach wojskowych, glanach i strzyżenia się na 5 mm połączonego z pakowaniem na siłce, fazę noszenia butów na obcasie i malowania się oraz włosów do tyłka. Stan obecny: włosy do pasa, brak makijażu, koszula, dżinsy.

Gość facet_lat29
ciekawe czy dużo jest takich osób :P

Gość gość
Chyba nie za wiele, bo ja znam (częściowo z widzenia) ok. 200 gejów, ze 100 lesbijek, 5 trans (4 m->k i 1 k->m) a nikogo takiego jak ja :P

Gość facet_lat29
ale co ty masz dwa narządy płciowe ?

Gość gość
Nie, jestem bigenderem (nie wiem za bardzo, jak ten dziwoląg powinien być odmieniany).