Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym załatać wygnity róg w samochodzie

Polecane posty

Gość gość

;(?a chodzi oto ze tam gdzie auto mna to oczko do holowania w golfie 2 wygniło mi i mi takie płaty stali odchodza ;( tosamo czemu jak samochod odpalam to on coraz głośniej jakby sie nakręcał i potem jak traktor zaczyna pyrkać i sie trzepać ?

Gość gość
nie znasz się na samochodach to do mechanika oddaj

Gość gość
pukni sie w lep niema kasy .

Gość gość
a pozatym mechanik by mnie skasował pewnie tyle że bym nowy kupił prawie .i jak to kobieta pisała to nieodzywaj sie bo możliwe że to kobieta pisała .

Gość ZMĘCZONY PRAWIK
Zapaćkaj pianką montażową i tak jesteś ostatnim właścicielem tego samochodu :D

Gość gość
nie wystarczy zamalować rdzę, trzeba najpierw całą rdzę usunąć potem to czymś zabezpieczyć i pomalować poza tym możliwe że potrzebne będzie nałożenie szpachli albo wspawanie kawałka blachy dlatego napisałem żeby oddać do mechanika jak się nie zna, jak się ktoś na samochodach nie zna to sam tego nie zrobić dobrze chyba że facet i nie ma dwóch lewych rąk to może coś poradzi ale jak ktoś pyta tu to widać że pojęcia nie ma

Gość gość
mam coś pojęcia tylko tam jest grubsza sprawa bo jest blacha i niewiem czy gips już tam był i to rozwarstwioone na grubości 2 cm jest i co ja tam mam wywalić spawanie raczej niewchodzi w gre wsze dzie te zasrane puieniadze coza porabany kraj zasrana polska!! gdybym miał swoja spawarke to bym sobie to zrobił ale nie elektryczna .

Gość gość
Co to "wygnity"? Nie ma takiego słowa.

Gość gość
nieznasz się . wygnity to wygnity . i sie tak niepopisuj bo mnie wkużać zaczynasz myślisz że masz kase i i coś sie znaasz na samocxhodach i jesteś fajny żanada jakbyś miał dowymiany 2 zderzaki polatać dzióry w podwoziu załatać rug zastanawiac sie czemu sie trzepie auto i ine to byś ręcwe załamał i sie podał mechanik od siedmiu boleści niechcesz normalbnie pomuc bez popisowania sie to wypad ! .

Gość gość
załóż temat na jakimś forum motoryzacyjnym to Ci pomogą a nie na forum dla bab, najpierw usuń całą rdzę np. wiertarką z odpowiednią końcówką albo szczotką drucianą o potem ocenisz czy można to zamalować czy trzeba zaszpachlować czy wspawać kawałek blachy, na samochodzie nie stosuje się gipsu tylko szpachlę, widać że dużego pojęcia nie masz ale sam może byś to zrobił zależy co tam trzeba zrobić i jakie masz narzędzia w domu, poza tym możliwe że trzeba będzie polakierować a sam raczej nie polakierujesz chyba że zrobisz to na odwal to możesz i sam tylko muszą Ci kolor dobrać i w spray możesz kupić farbę

Gość gość
znowu sie modrzy jak ja takich ludzi nielubie ale za rady dziękuje ale nieda sie rdzy pospawać a jak wyrwie rdze to ćwierć blotnika chyba wywale no 1/^ wsumie z tejopaski czy co top tam jest .

Gość gość
innej rady nie ma żeby naprawić musisz całą rdzę usunąć bo inaczej dalej będzie Ci rdzewiało, nie mądrzę się tylko piszę co trzeba zrobić, sam miałem kiedyś golfa II i sporo rzeczy przy nim robiłem i też rdzy miał sporo, możesz kupić taki preparat kortanin f który się nakłada na rdzę i on z rdzą reaguje tworząc taką powłokę ale jak rdza u Ciebie odchodzi od blachy to i tak musisz ją usunąć

Gość gość
odrazu lepiej gadasz ;) ehh wywalić rdze i dzióre zostawic pomalować i tyle cojatam zrobie nic wzasadzie.

Gość gość
jak mała dziura to możesz zaszpachlować jak duża to przydałoby się wspawać blachę a potem to polakierować, choć jak ten samochód skończy u Ciebie to nawet koloru nie musisz dobierać, ja nawet miałem taką książkę o naprawach golfa to tam było wszystko opisane jak naprawiać mechanikę bo blachę to blacharz naprawia, jak zostawisz dziurę i tylko pomalujesz to ciekawe czy przegląd bez problemu przejdzie, zależy jakiej wielkości to dziura

Gość gość
ehh jutro zobacze i sie powkużam coś pokombinuje może jak bede miał chęci bo niemam chęci do naprawy już tego samochodu zaduzo zeczy w nim doszlo jednak 20 lat robni swoje czy 30 nawety

Gość gość
czasami lepiej sprzedać i kupić inny, możesz też na szrocie za częściami się porozglądać, nawet błotniki całe wymienić, ja swojego sprzedałem kilka lat temu za 1200 zł 1990 r., w miarę dobrym stanie był

Gość gość
ostatnio mi podsufitka wyjechała natych upałach nic tylko sie człowiek zaółamuje przy czymś takim . pospawałbym to ale spawarka gazqowa bo taka umie a alektryczna to niewiem musialbym spróbować ale to nioewiem

Gość gość
kilka lat temu ;p ehh brat mi morze błotnik zalatwi za 100 z jedna lampe kupie okladziony do ręcznego hamulca potem wydrzyć rdze czymś zamalować zatuszować by to z rok chociaż jeszcze pojeździło a potem nastudiach bede to niebede samochodu potrzebował jeśli sie dostane a jeśli nie to sobie kupuie iny i bede miał świety spokuj .

Gość gość
dobnra ide film ogladac jak jaki poleci jutro dosklepu wyjazd zrobie i zobacze jak będzie .

Gość gość
jestes uposledzona czy nie mozesz napisac pelnego zdania bez bledow, bo np. ciagniesz teraz laske, zeby miec na naprawe tego zloma?

Gość gość
powodzenia w naprawie

Gość gość
ŚWIERZĄ KUPĄ ZAŁATAJ

Gość gość
laske ale tys głupi jest che he ale to widac że chyab to podszyw nic inego po kafe niemożna sie spodziewać gość dzieki za odpowiedź ten prawdziwy

Gość Szymon123
Nie wygnity tylko zardzewiały chyba? Musisz się zaopatrzyć w odpowiednie środki do metalu (tego typu www.rodozja.pl ), papier ścierny gruboziarnisty i coś ostrego, żeby odkruszyć tę blachę. Najpierw działasz odrdzewiaczem i odłamujesz te farfocle, potem poprawiasz papierem ściernym, wokół plamy rdzy też. Jeśli porobią się dziury, możesz połatać autokitem. Następnie jedziesz preparatem do konserwacji metalu, lakierujesz i po bólu.

Gość gość
spróbuj jakimś preparatem ( np www.rustcheckcorolon.pl ) i na pewno pomoze, nastepnym razem rdza nie powroci, bo zazwyczaj takie gnijace rogi robia sie od niedbania o auto ;) musisz impregnowac czyms