Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slodzialke

bol u dolu brzucha po prawej stronie

Polecane posty

Gość slodzialke

witam, mam 17 lat (bez hejtów), uprawiam już seks... ostatnią miesiączkę miałam 8 sierpnia(wtedy się zaczeła), uprawiałam od tej pory dwa razy seks z moim partnerem, a dzisiaj zaczełam czuć ból po prawej stronie brzucha na dole.. boli mnie jak siedzę i jak biorę nogę do góry lub opuszczam, a jak stroję to boli tylko przy opuszczaniu. boje się, że to może być jajnik... w sumie ból troche przypomina takie naciągnięcie mięśnia, tylko ze boli brzuch.. myślałam że to wyrostek, ale czytałam w necie że wyrostek boli podobnie jak kolka... nie wiem co sądzić, co uważacie? wizyta i ginekologa odpada..

Gość gość
to może być wyrostek różnie to sie objawia ja już mam usunięty więc wiem że mnie na początku lekko bolało a z czasem ból stawał się nie do zniesienia może teraz jakieś leki rozkurczowe a jeżeli nie przejdzie polecam wizytę u lekarza nie ma co zwlekać

Gość slodzialke
dziękuje za odpowiedz. a uważasz że to może być jajnik? ciąża? w sumie jeszcze nie ma nawet połowy cyklu...

Gość gość
a mogłabys dokładnie opisać gdzie cię boli i jaki charakter ma ten ból ?

Gość slodzialke
pisałam już, że trochę to przypomina naciągnięcie mięśnia, tylko że boli w brzuchu... zapodaj.net/a41464500a2f7.jpg.html gdzieś tutaj, nie umiem dokładnie określić... nie kuje mnie, nie boli bardzo, po prostu tak hm...no jakbym naciągnęła mięsien... co jeszcze napisac? boje sie

Gość slodzialke
boli mnie gdy podnoszę i opuszczam nogę, wtedy ból jest odczuwalny. i przy chodzeniu chwilami przez opuszczanie i podnoszenie nogi..

Gość ile masz wzrostu
podobno wysokie dziewczyny mają takie problemy...

Gość gość
jajnik to nie jest na bank moim zdaniem twój wyrostek się odezwał ale to nie znaczy że od razu wyciąć go na początek spróbuj no spę, a sądzę że to wyrostek bo gdy podnosisz nogę i cię boli to jest taki jakby charakterystyczny objaw wyrostka a masz gorączkę wymiotujesz albo jakies inne objawy??

Gość slodzialke
nie jestem już wysoka jak na swoj wiek, zawsze bylam najwyższa a teraz mam 17 lat i około 168 cm wzrostu... ważę 61 kg... kurde z tych nerwów już mnie z 2 stron boli, albo to moje wrażenie...

Gość slodzialke
właśnie czytałam w necie objawy, i nie mam zadnych... nie wymiotuję, mam nawet dość duży apetyt dziś, aż mój chłopak się dziwił. czytałam w necie że ból przy wyrostku powinien być kujący, podobny do kolki... a u mnie takiego nie ma... ogolnie żadnych innych objawów poza bólem nie mam. a wie ktoś jak bolą jajniki?

Gość slodzialke
dodam jeszcze że mój partner jest dość hojnie obdarzony, to mogłoby mieć jakiś skutek? mógl mi coś tam naruszyć? czy to na pewno raczej nie ciąża, ani nie od współżycia?

Gość gość
Ból jajników jest skrecajacy... Nie do wytrzymania

Gość slodzialke
a po czym poznać że to wyrostek? czy czekać aż ból się nasili?

Gość gość
Co ty z ta ciaza ? Bylo uważać na biologii :O

Gość slodzialke
uważałam na biologii, i na prawdę dobrze znam swoje ciało, ale jednak boje się, każdy chyba by się bał w podświadomości.. ale uspokoiliście/ospokoiłeś/aś mnie, dziękuje...

Gość gość Ola
Witam Cie. Mam 19 lat i powiem Ci ze mam ten sam problem. Z czego jeszcze dochodzi klucie prawego jajnika. Tez sie troche boje isc do lekarza. A nawet jezeli bym chciala to nie mogę poniewaz nie mam jak sie zwolnić z pracy... Czesto teraz juz prawie codziennie boli mnie brzuch tak jakby mięsień gdy podnoszę prawą nogę. Mialam pewne przypus, czenie ze to moze byc przepuklina. Natomiast twoj bol nie ma nic wspolnego z jajnikiem bo jezeli by tak bylo to dawalby ci znaki i czulabys bol w tym miejscu w ktorym on sie znajduje. Dzwigalas cos? W sumie jestes w takim wieku ze organizm lubi wariowac. Poprzez konczacy sie prawdopodobnie Twoj cykl dojrzewania moga bolec Cie niektore czesci ciala jak np brzuch czy kregoslup. A starsi ludzie twierdza ze w tym wieku nic nas nie moze bolec bo jestesmy w ciaglym ruchu. Ale nawet mlodym osobom moze doskwierac bol niekiedy gorzej niz u" naszych dziadkow" Pozdrawiam i odpisz c, y bol sie skonczyl. Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz