Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do Mam dzieci w wieku 6 12 miesięcy które karmią piersią

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o niemowlęta, które już mają rozszerzaną dietę i jedzą takie posiłki jak kaszki, zupki itp. Jak często na dobę karmicie teraz dzieci piersią ? Bo ja ok 2-3 razy. Rano ( pierwszy i ewentualnie drugi posiłek ) i późnym popołudniem ( przedostatni posiłek ). A jak to wygląda u Was ?

cześć, mnie dietetyczka powiedziała, że pomimo iż w schematach funkcjonuje pojęcie "pierś na żądanie", to jednak najlepiej, by ograniczyć posiłki mleczne do właśnie 2-3 dziennie. Ja karmię mlekiem na dzień dobry, potem w trakcie dnia jeśli jest marudna i possie przed drzemką, no i o 5 rano gdy się budzi właśnie na popicie, czyli liczę tak 2 pełne posiłki mleczne + kaszka mleczna smakowa.

Gość gość
też ok 3 razy dziennie, rano po przebudzeniu, potem popołudniu jako podwieczorek i przed spaniem. I w nocy 2 razy budzi się na jedzenie.

Gość gość
mój syn ma 8 miesięcy i często ssie pierś. w dzień 5-6 razy i w nocy jak się przebudzi raz, dwa razy.

Gość gość
ja też sporo karmię piersią, synek ma siedem miesięcy i w ciągu dnia je tylko obiad z "normalnych" rzeczy. Poza tym tylko pierś (7-8 razy dziennie), karmię na żadanie, teraz jest ciepło więc pierś jest też do picia. Nie daję żadnych kaszek, mieszanek. Tylko jabłko, banan, jagody, maliny rozdrobnione.

Gość gość
Moja między 6 a 9 miesiącem ssała 3-4 razy, od 9 przeszłyśmy na butelkę

Gość gość
moja ma 10 miesiecy i w zasadzie je tylko piers.nie chce niczego innego.zje dwie trzy lyzeczki zupki,czasem kawalek chlebka,czy wedliny ale ogolnie tylko piers.martwi mnie to ale nic nie poradze.nie chce owocow ani warzyw.i to chyba moja wina bo zaczelam jej podawac inne rzeczy dopiero jak skonczyla 6 miesiecy

Gość gość
mój szkrab skończył 6 miesięcy i dopiero zaczynamy leko rozszerzać dietę, soczki przecierowe, zupki nawet je, kaszek nie chce. Pierś nadal wiedzie prym, 6-7 razy dziennie plus noc

Gość gość
dziewczyny dzięki za odpowiedzi :) to widzę, że nie mam się o co martwić, mój synek je i kaszki i zupki i cyca daję mu rano i po południu, chyba nie za mało