Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazonaPOMOCY

POMOCY dwie kulki

Polecane posty

Gość przerazonaPOMOCY

może to wstydliwe dlatego pisze o tym na forum gzie nikt mnie nie zna. Mianowicie właśnie przed chwilą w trakcie kąpieli poczułam, że mam dwie wystające kulki za przeproszeniem z odbytu!! Co to jest pomóżcie jestem przerażona!!

Gość gość
pewnie hemoroidy. trzeba iść do lekarza bo nie można tego zaniedbać

Gość Stasiek_
Nie byłbym taki pewny czy to hemoroidy. Wrzuć fotę. :D

Gość gość
może to tzw bizony :classic_cool:

Gość przerazonaPOMOCY
hemoroidy? A od czego to się bierze? Boże co za wstyd :(

Gość gość
się po prostu bierze. żaden wstyd.

Gość przerazonaPOMOCY
A to do jakiego lekarza powinnam pójść? Dadzą mi jakieś tabletki, żeby te kulki znikły? Pierwszy raz mam z tym styczność i normalnie jestem zestresowana :/ Mogą być to objawy jakiejś choroby?

Gość gość
nie tabletki tylko maść. przeważnie. trzeba iść do chirurga albo gastrologa albo proktologa

Gość gość
hemoroidy to choroba sama w sobie. niezbyt groźna ale upierdliwa. zacznij od lekarza bo jest szansa to wyleczyć i si e nie wstydź

Gość gość
procto glyvenol kup w czopkach i masci i smaruj az do znikniecia stanu zapalnego. Rob tez cierpliwie nasiadowki z kory debu. Ta kuracja moze potrwac nawet 2 miesiace. Cierpliwosci. A przede wszystkim utrzymuj "tam" bezwzgledna czystosc. Po kazdej defekacji umycie dokladne delikatnym mydelkiem dziecinnym albo "bialym jeleniem". Taka higiene trzeba w ogole utrzymywac na codzien czy sie ma problemy czy nie

Gość gość
co prawda to prawda j.w. Do tego musisz uaktywnić tryb życia. Dużo chodzić nie siedzieć długo jak masz tryb życia siedzący to rób częste przerwy na gimnastykę

Gość przerazonaPOMOCY
i wtedy zniknął? Choć trochę? Bo one mnie nie bolą, ani nic, nie czuje ich w ogóle, tylko, że one są i jeden jest większy. Jak normalnie stoję czy coś to zauważyłam, że się chowają do środka bo ich nie ma. Jeden jest większy i mogę go praktycznie złapać. Myślałam, że zawału dostanę ale matce nic nie powiedziałam bo mi wstyd :(

Gość przerazonaPOMOCY
Prowadzę teraz aktywny tryb życia, w tamtym roku przytyłam trochę, gdyż miałam jakieś doły i od tamtego czasu pozbyłam się 8kg. Wcześniej ich nie miałam :(

Gość gość
nie ma alarmu. Tylko higiene musisz bardzo przestrzegac, aktywnosc fizyczna i te masci oraz nasiadowki. Nie stosuj goracej wody przez jakis czas tylko letnia do mycia a zimna do plukania w "tamto" miejsce

Gość gość
one sie beda pomalu zmniejszac az do wchloniecia. Jeszcze jedno i tez niezmiernie wazne. Dieta. Wyrzuc calkowicie slodkie. Zgubienie wagi jest w takich przypadkach niezmiernie wazne. Musisz dbac o codzienne wyproznianie a nawet czesciej jak raz dziennie

Gość przerazonaPOMOCY
jejku dlaczego akurat mnie takie coś spotkało. I że ich wcześniej nie zauważyłam bo na pewno nie wyskoczyły od razu takie jakie są tylko rosły :/ Teraz przed facetem się nawet nie rozbiorę bo będę miała blokadę, że zauważy jakimś cudem. Wieczny pech mnie prześladuje :/

Gość gość
procto-glyvenol jest chyba najlepszy

Gość przerazonaPOMOCY
A ten procto glyvenol dostane w aptece bez recepty? I maść ale jaką? Chciałabym żeby mogło się to odbyć bez udziału lekarza zaglądającego mi tam :/

Gość gość
to są hemoroidy, tylko w stanie zapalnym, powiększone. Stosuj się do powyższych porad

Gość gość
Najlepiej po wypróznieniu dokładnie wymyc to miejsce i przykładać płatki kosmetyczne nasączone zimną wodą. Masc wiem, ze jest dobra posterisan, ale koniecznie "posterisan h" jest silniejsza i dolegliwosci szybko mijaja. Wazne zeby regularnie sie wyproznic i robic wszystko zeby nie dpopuscic do zatwardzenia. Trzeba chodzic do wc dopiero jak na prawde sie chce, a nie przesiadywac i czekac az sie zachce.

Gość gość
procto-glyvenol i w czopkach i w masci. Farmaceuta powie jak stosowac, zreszta jest ulotka. Nie jest tani, ale dosc skuteczny

Gość gość
po każdym wypróżnianiu, porządek zrobić chusteczkami wilgotnymi, dbac o higienę i do rodzinnego po skierowanie, ja dostałam maść posterisna h i doustne tabletki. omijaj tez pikantne jedzenie

Gość gość
a cierpisz na obstrukcje? Od tego trzeba zacząć

Gość gość
chusteczki wilgotne nosic ze soba jak się jest na zewnątrz, a w domu umyc się najlepiej pod prysznicem

Gość przerazonaPOMOCY
Dziękuję wam, że dzielicie się ze mną swoją wiedzą na ten temat. Nie wiem czy to coś jest z tym związane, ale ostatnio właśnie nie mam praktycznie w ogóle twardych stolców.

Gość gość
coraz częściej jest to problem młodzieży źle się odżywiającej, mało aktywnej i niestety nie dbającej o higienę intymną tak jak jak się powinno dbać, własnie po każdym wypróżnieniu

Gość gość
tu chodzi przede wszystkim o częstotliwość Twoich wypróznień

Gość przerazonaPOMOCY
Od jutra zacznę je nosić na wszelki wypadek choć i tak nie potrafię się wypróżniać gdzieś indziej niż w domu. A dieta? Jutro lece z samego rana po te leki.

Gość gość
dieta przede wszystkim wyreguluj posilki. O stalych porach. Pij do 3 litrow plynu najlepiej wody. Zero slodyczy, blonnik w granicach rozsadku, bo nie mozna przedobrzyc w druga strone. Obserwuj swoj organizm. Dobra jest na wszystko kiszona kapusta i sok z niej oraz kiszone ogorki. Mleko zsiadle, domowe jogurty, jablka, maslanka zwykla mragowska

Gość gość
pieczywo mieszane male ilosci, 3-4 kromki dziennie, platki owsiane, kasza gryczana, woda z cytryna bez cukru jest doskonala i bardzo zdrowa