Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elkaaaa

dieta antycelulitowa

Polecane posty

Gość elkaaaa

zaczynam od poniedzialku ta diete aby zlikwidowac skorke pomaranczowa , do tego cwiczenia i duzo ruchu kto ze mna? Dieta antycellulitowa powinna składać się z 5 lekkich posiłków: śniadania (do 360kcal), drugiego śniadania (do 120 kcal), obiadu (ok. 420 kcal), podwieczorka (do 50 kcal) oraz kolacji (ok. 240 kcal). By utrzymać tak niską podaż kalorii, niezbędne będzie włączenie do naszego menu warzyw i owoców, wśród których nie powinno zabraknąć: brokułów, kalafiora, marchwi, kapusty, sałaty, jabłek, mandarynek, truskawek, grejpfrutów i kiwi. Wymieniona żywność jest bogata w błonnik, który wzmaga oczyszczanie jelit i spowalnia wchłanianie tłuszczów. Powinniśmy wybierać produkty bogate w witaminę C, gdyż jest ona naszym sprzymierzeńcem w walce z pomarańczową skórką – wpływa na budowę kolagenu w skórze. Ponadto należy komponować potrawy lekkie, a zatem zawierające chude ryby oraz drób. Wskazane jest spożywanie nabiału typu light, w tym chudych serów, twarogów czy jogurtów. Antycellulitowe działanie wykazują także: brązowy ryż, kasza gryczana, płatki owsiane, jaja oraz drożdże. Dzień 1 śniadanie: 6 łyżek płatków kukurydzianych ze szklanką mleka i łyżką rodzynek, kromka razowego chleba z cienką warstwą majonezu light i plasterkiem szynki z indyka, ogórkiem oraz czerwoną papryką, drugie śniadania: jogurt light bez cukru, mandarynka, obiad: ½ szklanki ugotowanego brązowego ryżu, papryka faszerowana mięsem, surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej cebuli z dodatkiem czosnku i łyżeczką oleju słonecznikowego, podwieczorek: koktajl z ½ szklanki kefiru i małego jabłka, łyżka płatków owsianych, kolacja: kromka chleba razowego cienko posmarowana margaryną z dwiema łyżeczkami tuńczyka w sosie własnym, 5 koktajlowych pomidorków. Dzień II śniadanie: mały nisko-tłuszczowy jogurt, 1 jabłko i kilka orzechów, 200 ml soku z czarnych porzeczek, drugie śniadanie: ½ serka waniliowego bez tłuszczu z grejpfrutem, obiad: 2 ugotowane ziemniaki z łyżką posiekanego koperku, filet z dorsza, surówka z czerwonej kapusty, szklanka gotowanych brokułów, podwieczorek: ½ szklanki kefiru z łyżką płatków owsianych, jabłko, kolacja: jogurt z owocami Dzień III śniadanie: 2 łyżki płatków zbożowych z łyżką otrębów owsianych, orzechów, siemienia lnianego lub sezamu, wymieszane ze 150 g jogurtu naturalnego,100 g czarnych porzeczek lub mandarynka, drugie śniadanie: kromka chleba razowego z 3 łyżkami sera białego , pół grejpfruta, obiad: 2 ugotowane ziemniaki, pierś z kurczaka w sosie curry, podwieczorek: kilka orzechów, mały serek wiejski, kolacja: 100 g grillowanego łososia ze szparagami i 3 gotowanymi ziemniakami. Dzień IV śniadanie: koktajl jagodowy z imbirem lub koktajl z kiwi i truskawek, białko sojowe z mlekiem sojowym, melon z musem pistacjowym. drugie śniadanie: 2 kromki pieczywa razowego z polędwicą drobiową, średnia mandarynka, obiad: szpinak z jajkiem, kurczak z fasolką, kromka chleba razowego. podwieczorek: orzechy, pestki dyni lub słonecznika (po łyżeczce), szklanka kefiru z łyżką musli, kiwi. kolacja: sałatka owocowa, gorący tost. Dzień V śniadanie: omlet naturalny, szklanka kawy zbożowej, drugie śniadanie: szklanka kefiru z łyżką musli, kiwi obiad: 3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej z dużym plastrem schabu upieczonego na oliwie z oliwek, gotowana fasola, surówka z papryki i cebuli, podwieczorek: sałatka z mandarynki i serka homogenizowanego, kolacja: ugotowane warzywa (marchewka, fasola, ziemniaki, kalafior) z dipep. Dzień VI śniadanie: kromka razowego, żytniego chleba, duży plaster wędzonego łososia, 2 duże liście sałaty lodowej, gruby plaster cytryny, średnia gruszka. drugie śniadanie: 3 kromki grahama z wędliną drobiową, jabłko, obiad: zielone spaghetti, sałatka warzywna lub tofu z grilla, sałatka z pomidorów, podwieczorek: 3 mandarynki lub śliwki, 1/2 szklanki porzeczek albo agrestu kolacja: 1/2 dużej bułki grahamki, gotowana parówka drobiowa, surówka ze średniego pomidora z małą cebulą. Dzień VII śniadanie: cienka kromka chleba razowego, chudy biały ser ze szczypiorkiem, szklanka soku pomidorowego lub buraczanego, drugie śniadanie: kromka z szynką drobiową, średnia pomarańcza, obiad: ryż z brokułami, ½ szkl soku pomarańczowego, podwieczorek: duże pieczone jabłko, ½ szkl maślanki, kolacja: dwa naleśniki ze szpinakiem.

Gość elkaaaa
bede sie starac trzymac tych posilkow, czasem cos moze zamienie z innego dnia zaraz wkleje jeszcze inne menu

Gość gość
Przykładowy jadłospis: Śniadanie: mały nisko-tłuszczowy jogurt, 1 jabłko i kilka orzechów. 200ml soku z czarnych porzeczek. Obiad: Sałatka z liści mniszka lekarskiego i 5-6 suszonych pomidorów. Na to 25g tartego parmezanu i 100g kurczaka w kawałkach. Podawać z 2 kromkami chleba z siemienia lnianego lub innego pieczywa pełnoziarnistego. Kolacja: 100g grillowanego łososia ze szparagami i 3 ziemniakami. Przekąski: kilka orzechów, 1 pomarańcz lub mały serek wiejski.

Gość gość
pozwolilam sobie wkleic i ja ja od wczoraj staram sie jesc podobne produkty bo mam na brzuchu cel

Gość elkaaaa
nic nie moge wkleic bo odrazu ze spam!

Gość elkaaaa
tez mam na brzuchu

Gość gość
dziala ta dieta? czy zejdzie mi na niej ten cholerny celulit? no i cwicze , masuje brzuch biore tez tabletki na celulit no to chyba dieta tez by do tego pasowala jak myslicie?

Gość Krewetka27
na cellulit dokup sobie też herbatkę herbapolu figura forever, stosuję ją jako jedną z części składowych mojej walki z cellulitem i czuję,że przyjemnie oczyszcza z uboczonych produktów przemiany materii,które osiadają w tkankach. dzięki niej nie czuję się taka napuchnięta.

Gość gość
dzieki krewetka , mi ktos polecil figure detox skonczylam 3 opakowania wiec moz e jutro zakupie ta mam ndzieje ze ona jest na ten celulit

Gość gość
przeczytalam o tej herbatce na necie i faktycznie moze mi pomoc oczywiscie stosujac diete i cwiczenia jeszcze raz dziekuje

Gość elkaaaa
to ja tylko zapomnialam wpisac nika

Gość Krewetka27
a prosze bardzo :) no samym piciem herbat,ziół i wody można sobie bardzo pomóc w niektórych sprawach. mnie nauczyła tego mama,pamiętam z dzieciństwa,że picie z rana i wieczorem różnych ziółek to był jej rytuał.

Gość elkaaaa
w aptekach nie bylo wiec zamowilam na jutro :) dzieki jeszcze raz

- Przede wszystkim zacznij ćwiczyć (świetnie działają przysiady) - Po drugie - kup sobie jakiś preparat (mi ze wszystkich, które wypróbowałam najlepiej pomógł Celluline) - Po trzecie wykup sobie masaże (min. 10 zabiegów) jak się zastosujesz - po 2 mies zapomnich o grudkach :)