Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrezygnowalam z pracy za 680 zl

Polecane posty

na świadectwie pracy nie ma czegoś takiego jak miejsce na oczernianie. jest natomiast rubryka "okresy bezskładkowe" i tam widać ile było L4. możesz iść, mało tego jak będziesz na nim pozostawał po ustaniu stosunku pracy, to bedziesz z ZUSu dostawał pieniądze. pracodawca jednak może cię zgłosić do ZUSu i możesz mieć komisję. nie radzę kombinowac, ZUS jest cięty. niektórzy nie przepuszczają nawet naprawdę chorych i każą im wracać do pracy. a walka z ZUSem jest długa.

Gość autooorrkaa
ok a jesli zwolnienie wysle w ciagu 7 dni mam takie prawo wiec dopiero gdy pracodawca bedzie mial moje zwolnienie na biurko moze wyslac na mnie zus w ciagu 7 dni nie zdazy.Czy moge miec przez to jakies problemy w UP?

nie. UP nie robi z tego tytułu problemów. ale zastanów się, to wszystko zostaje w papierach. ja miałam dużo zwolnień lekarskich, bo tak wyszło, bo chorowałam. i teraz mi wstyd pokazywać moje świadectwo pracy.... mimo, że nigdy nie byłam na lewym L4

Gość gość
tak do pupu musisz zaniesc zaswiadczenie o zarobkach, nawet z wczesniejszej pracy jesli pracowalas. kazdy miesiac wyszczegolniony z adnotacja o oplacanych skladkach na fundusz pracy. tez kiedys zalatwialam zasilek.

Gość gooooscc
ja bym nie pracowala 1 dnia za taka kase

Gość anna30lat
współczuje ci kobieto...

Gość gość
a jakim cudem dostaneisz zasilek??? za taka kwote zasilku nie ma kchana

Gość gość
Wyzywacie się głupie od tępych dzid a każda z was wie takie samo gówno.Autoreczko żadnego zasiłku nie dostaniesz imiej choć trochę oleju w głowie by poczytać Zasiłek przysługuje gdy.... w okresie 18 miesięcy poprzedzających dzień zarejestrowania, łącznie przez okres co najmniej 365 dni: a) był zatrudniony i osiągał wynagrodzenie w kwocie co najmniej minimalnego wynagrodzenia za pracę, od którego istnieje obowiązek opłacania składki na Fundusz Pracy, w okresie tym nie uwzględnia się okresów urlopów bezpłatnych trwających łącznie dłużej niż 30 dni, b) wykonywał pracę na podstawie umowy o pracę nakładczą, jeżeli osiągał z tego tytułu dochód w wysokości co najmniej minimalnego wynagrodzenia za pracę, Jak to twoje 680zł jest minimalnym wynagrodzeniem za pracę to niech ci te mądrale przekupy teraz zasiłek wypłacą.Musiała by w okresie roku w przeciągu ostatnich 18miesięcy zarabiać conajmniej kwotę najniższej krajowej która na dzień dzisiejszy wynosi 1600 brutto.