Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cz wierzycie w teorie ewolucji Darwina bo ja nie

Polecane posty

Gość gość

Tzn w to, ze jeden gatunek pochodzi od drugiego i jest lepszy tak... ale w pochodzenie człowieka od małpy a wczesniejszego życia od szczątków a przed nimi z pierwiastków chemicznych czyli ziemi, magmy z wulkanów ? :O Co za ściema, musial ktos maczać w tym palce, nie wiem czy Bóg czy jakies ufo czy cholera wie co. Do momentu az ''naukowcy'' nie udowodnia jak powstała Ziemia i skąd sie wzielismy to nie przestane wierzyc w Boga.

Gość no bez kitu
mnie tez jest latwiej wierzyc w Boga, ktory nie wiadomo skad sie wzial (zreszta Bog to Bog, on po prostu byl :) ) niz w wielki wybuch i powstanie wszystkiego z niczego, a tak naprawde jesli o materie chodzi i cala chemie i fizyke to nie moze powstac cos z niczego :o

z gatunkami które żyją teraz ludzie mają wspólnego przodka. I masz 40% wspólnego DNA z sałatą i praktycznie rzecz biorąc składasz się z tych samych atomów co Twój stół i woda w wazonie.

Gość gość
Ty Moorland lepiej sobie czerep wypchaj sałatą. Może dobrze ci zrobi

Gość gość
Bóg stworzył człowieka, rośliny i zwierzeta.

Gość gość
@no bez kitu skoro Bóg mógł "po prostu być", to czemu niby materia nie mogła?

Gość gość
a skad ona sie wzięla niby ? wielki wybuch a przed nim co było ? skad ten wielki wybuch sie wziąl skoro przed wybuchem nie bylo niczego ?

Gość no bez kitu
bo Bog jest wszechmocny, a materia to tylko materia. jajko bez kury samo sie nie zniesie =)

Gość gość
a ta kura to czasem nie z jajka?

Gość no bez kitu
nie powstanie w ogole - to mialam na mysli :)

Gość no bez kitu
TAK - Z JAJKA, ale najpierw Bog stworzyl kure, a potem dal jej plodnosc, zeby mogla te jajeczka znosic.

Oczywiście, że nie. To jakiś nonsens. Ja wierzę w to, że wszystkie dowody na rzecz ewolucji podłożył swoimi makaronowymi mackami Latający Potwór Spaghetti. To bardziej logiczne od teorii darwinowskich (i nie tylko jego, w tym samym czasie niezależnie inny debil wpadł na tak samo cudaczny pomysł).

Gość gość
czyli kura zniosła jajko, a Bóg zniósł kurę, ok. a co robił Bóg zanim stworzył świat?

Gość no bez kitu
ale czepialstwo :D tak, pan kogut rowniez wazny - bez pana kogutka nie bedzie malych kurczatek :) moze byc? :D xx a wiec: Pan Bog stworzyl kure I KOGUTA i dal IM plodnosc, a potem byly jaja :P :D :D

Gość gość
jeżeli wielki wybuch jest ekspansją przestrzeni to w czym ta przestrzeń się rozszerza? skoro wczesniej nic nie było poza osobliwością która wybuchła

Gość gość
"a co robił Bóg zanim stworzył świat?" . bawił się zapałkami i bombą az nastąpił wielki wybuch

Gość gość
A co ma piernik do wiatraka- teoria ewolucji do wiary? Jedno nie wyklucza drugiego, no chyba że jesteś z tych co to wierzą, że Bóg pstryknął palcami i stworzył człowieka I na marginesie to według ewolucji nie pochodzimy od małpy a mamy z nią wspólnego przodka

Gość 2003
oczywiscie, ze teoria rewolucji nie wyklucza wiary w stworce. ale trzeba ta teorie zglebic i zrozumiec, a nie sprowadzac do idiotycznych uproszczen typu "czlowiek pochodzi od malpy, a ja w to nie wierze".

Gość no bez kitu
no teoria REWOLUCJI na pewno nie wyklucza wiary w Stworce :D w wojne przeciez ciagle sie ludzie modla ;) o pokoj :)

Gość 2003
o matko :D ale mi sie napisalo :D pewnie samo sie tak "poprawilo" jak wiele rzeczy ktore pisze, bo mi word wszystko co po polsku zmienia na jakies swoje brednie itp :P

Gość no bez kitu
domyslilam sie :) dlatego napisalam o pokoju :)