Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem juz sama

Mięśniak macicy a ciąża

Polecane posty

Gość nie wiem juz sama

Witam, kochane babeczki czy któraś z Was mając mięśniaka macicy zaszła w ciążę? Jak ciąża przebiegała? Czy mięśniak urósł podczas ciąży? Kochane opiszcie swoje perypetie.. Mam małego mięśniaka i mnóstwo wątpliwości co do ew. zajścia i donoszenia ciąży. Pozdrawiam :)

Gość gość
Miałam miesniaka, byłam w ciąży. Miesniaka mam, ciąży już nie ma. Ale czy to był powód? Nie wiem i pewnie nigdy sie nie dowiem.

Gość gość
Ciąża przebiegała dobrze, ksiazkowo. Nic nie bolało.

Gość gość
A lekarz nie powiedział Ci co i jak? Moja gin powiedziała, że można bez problemu zajść w ciążę i że czasem w czasie ciąży mięśniaki znikają - u mnie tak dokładnie było (z tym, że mój nie był jakiś duży, raczej mały).

Gość gość
był mięśniak, potem ciąża zakończona planowanym cc, po ok. 3 miesiącach przeprowadzona planowana operacja usunięcia mięśniaka. wszystko ok

Gość gość
Przy pierwszym badaniu wykrył tego miesniaka, ale nue był jakoś przerażony, aczkolwiek z góry założył ze ciąży nue donosze dlatego bo miałam nieregularbe okresy albo wcale ich nie miałam. Zmienilam lekarza, drugi stwierdził ze wszystko jest w porządku i tak przez cały okres ciąży. A potem chyba skurcze, krwawienie, podtrzymanie ciąży na sile i koniec. Ale czemu tak sie stało nie wiem. Może wina miesniaka, może faktycznie przez te miesiaczki nieregularne?

Gość gość
u mnie przy ciąży na samym początku mięsniak się wchłonął, poszłam na usg chyba w drugim miesiącu może pózniej i była dzidzia a mięśniaka nie było, byłam bardzo zaskoczona, a mięśniak wcześniej był wielkości orzecha włoskiego i lekarz powiedział że jak będzie rósł to trzeba usunąć a on mi się w ciąży wchłonął

Gość agasmy
Witam, ja dowiedziałam sie o mięśniaku będąc w ciąży. Mięśniak ułożony był nad łożyskiem w gornej czesci macicy. Ciaza przebiegla ksiazkowo, nic mi nie dolegalo, malenstwo urodzilo sie zdrowe. teraz moja gin namawia mnie na usuniecie, ale powiedziala, ze po usunieciu miesniaka moga byc problemy z zajsciem w nast ciaze. Czy ktoras z Was zaszla w ciaze po operacji usuniecia miesniaka? Jesli tak, to dlugo staraliscie sie o dziecko po operacji?

Gość gość
Miałam dużego mięśniaka usuniętego w wieku 25 lat. cięcie jak przy cesarce, za duży na laparoskopię. W wieku 29 lat urodziłam dziewczynką a w wieku 31 chłopca, Oboje przez cesarkę. Blizna jedna, cięcia były w tych samych miejscach.