Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urodzilam w 39 tyg córke z niską wagą

Polecane posty

Gość gość

Mała po porodzie wazyla 2880 i miała 54 cm, dostala 10 pkt apgar, ale martwię się ,ze jest taka malutka-dodam ze pierwszą córkę urodziłam w 38 tyg 3130

Gość gość
wagę ma przecież normalną! I przynajmniej masz ładną małą córeczkę a nie pulpeciora wielkiego. Dzieci tak szybko rosną, że fajnie mieć takie maleństwo choć przez chwilkę. Mnie brzydzą duże noworodki

Gość gość
dostałą 10 pkt a Ty sie martwisz? zresztą to normalna waga

Gość gość
Mój urodzony w 40tc miał ok. 2600g i 53cm, też dostał 10pkt. póki co ma 3 mce i rozwija się dobrze. Natomiast pierwsze dziecko (41tc) miało 3800g, więc różnica spora i też się trochę martwiłam, ale już z każdym dniem się uspokajam. Nie martw się! :)

Gość gość
To przeciez normalna waga,ja urodziałam w 37 tyg corcie z waga 2600 i 49 cm,a wtej chwili mała w grupie rówiesników jest jedna z najwyzszych.

Gość gość
Normalna waga! Ja urodziłam w 40 tyg córkę 52cm i 2700 gram, w dniu wyjścia ze szpitala waga spadła do 2,5 kg. A córka szybko przybierala na wadze, po 1,5 kg na miesiąc przez pierwsze 3 miesiące. Teraz po pól roku waży ponad 8kg :)

Gość gość
a czym tu sie martwic .jeszcze zdazy przytyc. ile ja znam dzieci ktore po urodzeniu malo wazyly a teraz to czasami nawet za duzo. kuzynka urodzila corke 2500 i niecale 50 cm. dzis to nastoletnia panienka i wszystko z nia ok. jest szczupla le jej rodzice rowniez

Gość gość
ja urodzilam moja piersza corka wazyla 2800g urodzona w 41 tyg a druga tez urodzona w 41 tyg warzyla 4300 g

moja córka urodzona w 39 tc ważyła 2.900,była drobniutka i w dodatku niejadek,ale teraz?nigdy by nikt nie pomyślał,że były takie kłopoty z jedzeniem

Gość gość
niektóre kobiety gdy nie maja problemów to same je sobie stwarzają

Gość gość
a paliłaś w ciąży papierochy ?

Gość gość
jaka ty glupia jestes waga normalna a cos ty chciala 4 kg? toz to pozniej nie wyglada na noworodka kiedys sie 2600 rodzily dzieci i wszystko bylo ok tez masz problem

Gość gość
odpowiedz, paliłaś ?

Gość gość
ja tez urodzilam w 39tc synka,2950,51 cm. odpowiadajac na pytanie:nigdy nie palilam,maz rowniez.idac dalej-nasi rodzice,rodzenstwo rowniez nie pali(wszyscy mieszkamy oddzielnie).teraz synek ma 2 lata.z waga jest na 50centylu,wzrost-97centyl.ale u nas w rodzinie wszyscy sa wysocy i szczupli.

Gość gość
moja też z przełomu 38/39 tydzień waga urodzeniowa 2800. I jest drobna cały czas. Nigdy nie paliłam, odżywiałam się zdrowo, brałam witaminy. Niektóre dzieci po prostu są drobne.

Gość gość
Pewnie że waga normalna ,mój urodził się z wagą 2900gr długości 56 cm ,pierwszy syn urodził się z wagą 3700gr w 42 tc ,nie paliłam nie piłam w domu nie pali nikt ,moja lekarka powiedziała że mały już w 37 tc przestał rosnąć a ja urodziłam w 41 tc ,jedyne co to w drugiej ciąży nie brałam witamin w tabletkach bo czułam się okropnie po nich ale starałam się jeść dużo warzyw ,owoców .Dziecko zdrowe ,rośnie ma się świetnie .

Gość gość
przegladajac tygodnik mojego miasta gdzie na każdy tydzień rodzi się około 60-70 dzieci z 3 szpitali widze że 1/4 nie przekracza 3kg. Jak widać to norma :)

Gość gość
do autorki, sama ważyłam 2800 2 tygodnie po terminie, obecnie mam 170 wzrostu i coś ponad 60 wagi, córkę też urodziłam z niską wagą 2300 w 39 tygodniu, jak miała 11 miesięcy zaczęła chodzić. Nie wiem z czego robisz problem ?

Gość gość
a ja w 36 tyg,urodziłam po zatruciu ciażowym dystrofika z waga 1650 i dzis nikt nie wierzy bo ma prawie 2m,jest wysportowany i bardzo dobrze się uczy,nigdy poważnie nie chorował,szybko nadgonił zaległosci i jest naprawde super chłopakiem

Gość gość
Ja sie urodzilam w terminie waga 2050 i mialam 10 punktów a teraz mam nadwagę bo tak sie pieknie rozwinelam :)

Gość gość
Moja w 40 tygodniu, 2800. Nigdy nie paliłam!

Gość gość
Ja urodzilam corke w 38tygodnii 2750, 54cm 10pkt.wszystko ok!! Dzis ma 2,5roku, ma 96cm I 13,8kg;--)

Gość gość
moja corka urodzona w 40tc (40+3) miala 2800 i 52 cm i lekarz mi mowil ze jest w sam raz. terz ma 14 miesiecy i nosi ubranka na 92-98cm