Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rere kumkum

plamy ktore sie nie opalaja

Polecane posty

Gość rere kumkum

Hej, mam na twarzy dwa miejsca które się nie opalają. pod kośćmi policzkowymi do wysokości ust. są po obu stronach, obszar każdej do ok pół paczki zapałek. jestem brunetką, nigdy nie miałam problemów z opalaniem, opalałam się szybko i mimo woli (unikam solarium, rzadko chodzę się opalać "na koc", opalam się raczej przy okazji, na spacerze, na kajaku) te miejsca nie opalają się wcale, po słońcu są zaróżowione jakby podrażnione. w dodatku na czole mam małą zbyt opaloną plamkę, tak jakbym miała tam za dużo pigmentu. dbam o cerę, robię peelingi, nawilżam, unikam podkładów latem, raczej kremy bb. wstyd, ale palę papierosy. w czy któraś z Was miała taki problem i znalazła na niego rozwiązanie? wizytę u dermatologa mam dopiero 5 września, może tu się czegoś dowiem wcześniej:)

Gość rere kumkum
myślałam o tym, googlowałam, mam nadzieję, że nie:(

Gość gość
U mnie w rodzinie widziałąm 2 osoby, które na to cierpiały i miały całe dłonie białe + plamy na rękach, te plamy bardzo się rzucały w oczy bo dłonie białe a powyżej spalona na heban skóra.

Gość gość
odbarwienia. czy przypadkiem nie opalałaś się kiedyś przesadnie?

Gość gość
i jeszcze jedno pytanie: czy to miejsca gdzie nakładasz róż na policzki?

Gość gość
masz poczatki bielactwa nie wychodx na słońce

Gość rere kumkum
to nie są miejsca na które nakładam róż. jedynie krem bb/fluid. plamy nie są białe, jak w przypadku bielactwa, ale zaróżowione, jakby podrażnione. w bielactwie chyba skóra nie wygląda ja podrażnioną, tylko jest po prostu jasna bo bez poigmentu? ktoś wie?

Często latem diagnozuje się właśnie bielactwo u osób z charakterystycznymi bladymi plamkami, które jak napisałaś nie chcą się opalać. Udaj się dla pewności do dermatologa, tam powinni postawić fachwą diagnozę.

Gość gosceieieieieiei
Ja mam podobne plamy czasem dosc sporych rozmiarow...ale w miejscach raczej malo widocznych dla innych...na przyklad pod pachami.... ie iweim dlaczego tam...moze ze sie gole regularnie....i nawet wloski jak odrastajasa biale jak snieg..kilka plam mam na piersiach , jedna na ramieniu w miejscu gdzie mam ramiaczko od stanika...czyli miejsca jakby podraznione w jakis sposob.nie przejmuje sie nimi za bardzo

Gość rere kumkum
no to mam przekichane, bo naturalnie szybko się opalam i to będzie widoczne. w cieniu na zawsze, ponura wizja;( ale to ponoć zdrowiej:) a do dermatologa oczywiście się wybieram, ale mam termin na za 2 tyg dopiero..

Gość MrSimple
Te plamy to "bielactwo". Sama posiadam jedną taką na brzuchu oraz dwie na prawej nodze. Nawet jeżeli jest zimna, one są jaśniejsze od koloru skóry. Niestety nie da się ich opalić. Można ewentualnie wykonać zabieg, w którym w te miejsca wszczepia się pigment.

Gość gość
Będziesz musiała skonczyc z opalaniem twarzy. Moj mąz tez tak ma, stosuje wtedy na noc samoopalacz jak chce dorownac opalenizna do reszty ciała, a na dzien uzywa krem z spf50

Gość rere kumkum
hej, może to mi wyjdzie na dobre? pokusa opalenizy latem jest spora, bo to super wygląda, takie przyrumienienie. ale to niezdrowo. to jakby mi ktoś powiedział: przepraszamy, od tej pory nie może pani palić papierosów. może wyjdzie mi na dobre? wiem, to autopocieszanie się... ale może podziała:p