Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego niektóre kobiety decydują sie na dzieci tak wczesnie

Polecane posty

Gość gość

naprawde chca w wieku 21-22 lat sie babrać w pieluchach? Ja mam 28 i dopiero niedawna zaczełam myslec o dziecku.

Gość gość
z nudów i by mieć sens życia

Gość Janett21
Ja mam 24 lata i myśle o dziecku , chce być młoda mama i poprosiu chce tego od 6 lat pracowałam jako niania wiec wiec jak to jest

Gość Janett21
Chce kupować ciuszki dzieciecem chodzić juz na spacery o jak to ujelas babrac sie w pieluchach.

Gość Martaaaaaaaaaaa
Ja mam 25. skończyłam studia, szukam pracy i powoli zaczynam myśleć o dziecku. Mi się wydaje, że w wieku 21-23 lata to raczej wpadki częściej sie zdarzają niż planowane ciąże, Zauważylam że kobiety które nie studiowały szybciej zakładają rodzinę.

Gość gość
Z braku pomysłu na siebie.

Gość gość
Ja mam duzo znajomych które zostały matkami już w wieku nastu lat, jak dziewczyna nie ma wielkich ambicji to pakuje sie w pieluchy, male miasto temu sprzyja.. zero perspektyw chyba,ze wpadka

Gość Janett21
Ja skończyłam studia i teraz idę na koleny kierunek i jak zajde to bede studiować w ciazy nieprzeszkodzi mi to w tym :)

Gość Martaaaaaaaaaaa
No ja to raczej wolę isc do pracy i zarobić troszczę pieniążków na dziecko iść na macierzyński aaa nie pchać się w kolejne studia...

Gość Janett21
Ale moze ja mam pieniądze ? I mam plan na siebie wszytko mam. Zaplanowane , Partner tez ma dobra prace i mieszkanie

Gość Martaaaaaaaaaaa
No np mam własne mieszkanie, partner ma dobrą pracę, Jednak myślę że lepiej będzie jak rozwinę sie zawodowo chcoiaż przez rok popracuję w zawodzie i pomysle o brzdącu :) każdy ma swój plan :))

Gość gość
przede wszystkim po to, żeby zatrzymać faceta!!!

Gość Janett21
I co zarobisz tRoszke pieniazkow które zaraz wydasz i na ile ci to starczy miesiąc dwa ? Ja nie muszę pracować by miec pieniądze wystarczy czasem być zaradnym i miec głowę do interesow

Gość gość
chyba juz zalozylas podobny topik, wiec masz odpowiedzi

Gość gość
jesli myslisz o dziecku, jako o babraniu sie w pieluchach, to naprawde nie dojrzalas do tematu, niezaleznie od tego , ile masz lat. To wychowanie nowego człowieka, pieluchy to margines bez znaczenia

Gość Martaaaaaaaaaaa
hahaah przede wszystkim znajdę pracę, pójdę na macierzyński i poźniej do niej wrócę :p nie liczę na to że zarobię przez rok na dzieckoo. o Czy ty tu mówisz :P

Gość XPMaksimusDominus
ja myślę, po to żeby jak najprędzej spełnić swój babski obowiązek i mieć spokój aż do zostania babcią

Gość Martaaaaaaaaaaa
Moim zdaniem każda kobieta indywidualnie dojrzewa do macierzyństwa. Jedna odczuwa silny instynkt w wieku 20 lat inna nie ma go wcale.

Gość XPMaksimusDominus
a niektóre nigdy nie dojrzewają, co wyraziła Mańka Czubaszek i została zjedzona przez mohery, i świętoyebliwe matki Polki

Gość gość
ludzie, troche wyobraźni i tolerancji. Wczesnie dzieci - źle, pózno - żle - dajcie ludziom życ wg wlasnego konceptu! Byle kobieta sama swoje dzieci utrzymala, to jej sprawa, kiedy rodzi.

Gość Janett21
A co cię to interesuje zajmij sie swoim życiem niedorajdo życiowa

Gość gość
posiadanie dzieci w wieku 20 lat nie ma nic wspolnego z dojrzaloscia, wrecz przeciwnie:D:D

Gość gość
zadna dziewczyna w młodym wieku nie decyduje sie na dziecko,to wszystko są wpadki. Moja mama miala 23 l.jak zaszła w ciaze i to tez byla wpadka.planowali za kilka lat dziecko.

Gość gość
Moja bratowa ma 30 lat, zaszla w ciaze i lekarz jej powiedzial,ze musi bardzo uwazac bo ten wiek na pierwsze dziecko jest niebezpieczny. teraz bierze serie lekow zeby wszystko bylo ok ;/ ja bylam u pani ginekolog pare miesiecy temu(mam 25) i bardzo mnie namawia do dziecka bo mowi ze to najlepsza pora, najlepiej rozwiniete i przystosowane cialo, najlatwiej poprowadzic zdrowa ciaze.

Gość nadzieja milosc i sen
Moja siotsra jest bardzo bogata. Slub wziela jak miala 21 lat w tym samym czasie budowali jej dom nie caly rok po slubie zaszla w ciaze... skonczyla 2 kierunki na studiach i jest kadrowa w urzedzie skarbowym. Mysle ze jak ma sie pieniadze i ambicje mozna wszystko osiagnac.

Gość aanica
ja mam 32 i nie mogę zajść, myślę o adopcji dlatego dziewczyny nie czekajcie chyba że nie zależy wam na dzieciach, można tęż tak sobie układać życie