Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kurcze czy wy też widzicie ile bogaczy dookoła

Polecane posty

Gość gość

Mam 28 lat i praktycznie zero doświadczenia zawodowego nie licząc krótkich umów o pracę i jakieś inne różne prace na umowy zlecenia. Mam dzisiaj dołka podwójnego bo tak patrzę na ludzi dookoła szczęśliwych, mają pieniądze, stać ich na wakacje, na wypady z rodzinami w góry a ja nawet nie mam pracy. Znaleźć ją graniczy z cudem a znajomości nie mam. Zastanawiam się skąd Ci wszyscy ludzie biorą kasę na z***biście drogie samochody, wczasy i tak dalej, niby takie bezrobocie i niby nie ma kasy ale ja tego jakoś nie widzę. Czy wy też odnosicie takie wrażenie że ten niby kryzys to jakaś ściema ? przecież ja co dziennie widzę dookoła siebie "obrzydliwe" bogatych ludzi.

Gość gość
Jak się ma stałą pracę , nie pije , nie pali , gotuje w domu to nawet przy przeciętnych zarobkach stać Cię na sporo .

Gość gość
wczasy za granicą albo pobyt z rodziną w górach to koszt kilku tysięcy złotych. Nie trzeba dużo zarabiać, żeby móc sobie raz w roku na to pozwolić. Nie widzę za bardzo bogactwa dookoła, raczej przeciętnych ludzi, którzy nauką i doświadczeniem powoli doszli do przyzwoitych zarobków, które pozwalają na coś więcej niż wegetację. Zamiast liczyć kogo na co stać lepiej zajmij się swoim życiem, bo to nie jest normalne, żeby w wielu 28 nie mieć niczego.

Gość gość
Ty wyżej już się tak nie wymadrzaj. Na kafe nie ma takich ludzi więc daremnie pytać skąd mają taka kase. A mają ja stąd że wyzyskują bliźnich. Swojemu pracownikowi zapłacą 1500 a sami zgarniaja 15000tys to i jeżdżą samochodami za 200tys. W żydowie niczego się nie dorobisz jedź za granicę

Gość gość
a tobie kto broni założyc swoją firmę i płacić pracownikom 4 tys netto? A może za głupi jesteś na to i jednak nadajesz się tylko do łopaty?

Gość XPMaksimusDominus
widziałem , jak zwiedzałem klasztor na Jasnej Górze, w pięknym strojach z okresu rzymskiego w kolorach czerwonym

Gość gość
A skąd palo przemadrzala wezmę pieniądze jak w tym kraju takie mendy jak ty wyzyskuja. Może mam wpaść w sidła pożyczkodawców, bankowców i do końca życia się nie wypłacić. P********e cwane polaczysko

Gość gość
Ano nadaje się tylko do łopaty bo w takiej rodzinie się już urodziłam. Niestety moi przodkowie byli za uczciwi, żydów do pieca nie gnali, a mogli poki był czas

Gość gość
no dokladnie. nie znam osob, ktore by zarabialy wiecej jak 2-2,5 k.. no znam pare osob co maja duzo wiecej, ale maja firme. tych co maka 2-2,5 k nie stac na jakies wczasy, tylko zycie z dnia na dzien do 1go.

Gość gość
ja pierdziele dziewczyna opisuje rzeczywistość, faktycznie, ja też widuję wokół bogaczy chodzą sobie po galeriach handlowych kupują markowe ciuchy, gadżety, jeźdzą fajnymi autami , jest też bieda ale jej zbytnio na pierwszy rzut oka nie widać bo biedny nie lansuje się....więc nie piszcie dziewczynie że jest niezaradna i takie tam że do łapaty, opanujcie sie... Polacy to podły naród....

Gość gość
w polsce to wszystko jest tylko grą pozorów,tutaj bogaci udają biednych,a biedni udaja bogaczy,żyją na kredyt,nie dojadają,jada na psychotropach,ale zachowuja pozory pełnej normalności i zycia na wysokiej stopie,nie chciałabyś być w skórze większości z nich,mozesz mi wierzyć

Gość gość
zgadza się

Gość gość
udawanie, pozory, kredyty, polska rzeczywistość i jeszcze zazdrość,zawziętośc i dowalanie innym

Gość gość
i to jest opinia przede wszystkim obcokrajowców,że polacy to mistrzowie pozorów,czyli opinia jak najbardziej obiektywna i w pełni oddajaca to co moze widzieć człowiek stojący z boku i oceniający bez emocji

Gość gość
Ja 2800 , żona 1900 , 1 dziecko 2 lata . Kredyty 1500 , czynsz +świadczenia 1080 jedzenie +paliwo 1300 . Niani nie zatrudniam - mama na rencie . STAĆ MNIE NA WCZASY W KRAJU .

Gość gość
a moja sasiadka nauczycielka młoda z dzieckiem i męzem - nowy dom, 2 samochody, dziecko ma wszystko o czym marzy i wakacje full wypas - pytam z czego?

Gość gość
odpowiadam wam: Z KREDYTÓW! polski PKB pod rządami ryżego s*******a wziął się z dwóch czynników: a/ zadłużania się gospodarstw domowych b/ zadłużania się państwa gdybym ja znalazł kogoś kto by mi pożyczył np 50 tys zł - to czy nie byłbym bogaty?? czy nie chodziłbym jeść do restauracji i nie kupował markowych ciuchów??? :o tylko że kiedyś trzeba będzie zacząć te długi spłacać i do wielu z tych "bogaczy" przyjdzie komornik :O

Gość a ja widzę że ludzie
dzielą się na bogstych i biednych - nie ma klasy pośredniej. Duzo jest młodych majętnych - chyba mają własne firmy i poukładane w głowie, skoro się utrzymują na rynku. A nauczycierlka ma pewnie bogatego męża, a i sama dorabia po godzinach na korkach.

Gość gość
bardzo współczuję młodym,z pracą to koszmar, gdzie ci młodzi wypracują sobie emeryturę? skąd mają pieniądze? być może dobre posady,pomoc rodziców albo kredyty my z mężem/dopóki jestesmy na tym padole/ pomagamy dzieciom,mieszkanie ,samochód,dokładamy okupujemy wnuki do trumny nie zabierzemy,więć pomagamy na kazdym kroku mnie też rodzice ustawili w zyciu,rewanżuję się dzieciom niestety z drugiej strony nie mają złamanego grosza ani pomocy przy dzieciach przykro jest połowkom naszych dzieci,ale my im nie wymawiamy,stać nas

Gość miirandaa123
Tez sie zgadzam z tym ze wkolo sa sami bogacze. Tzn jestem bardzo ciekawa skad przecietnie zarabiajacy ludzie maja kase na kupno dzialki poza miastem i wybudowanie wyoasionego domu? do tego jezdza nie byle jakim samochodem. Naprawde nie mam pojecia skad ludzie maja pieniadze. Ja ledwo wiaze koniec z koncem, nie stac mnie na kawalerke, tym bardziej nie na nowy dom....

Gość gość
Juz nie przesadzajcie z tymi furami.Teraz samochód dobrej marki można kupić za kilka,kilkanaście zł kiedyś było to niemożliwe,samochód to były oszczęności z 1/2 zycia a teraz każdy z rodziny ma swoje auto , jak w Ameryce i narzekamy ciuchy tanie,jedynie jedzenie i oplaty drogie,o kredytach nie wspomnę

Gość gość
kilka,kilkanaście tys.zł

Gość gość
Jak ktoś ma mozliwości to wyjezdża. Moja kolezanka nauczycielka wlaśnie wyjechała ażeby zarobić dziecku na mieszkanie.I kupiła,zrobiła remont,urządziła..