Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ograniczyc siwienie

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie, strasznie siwieję i w związku z tym pytanie czy da się to powstrzymać? spowolnić? mam 30 lat a włosów mam siwych jak 60latka, maluję bo muszę ale nie chcę, za chwilę wyłysieję jak tak będę malować, w dodatku fryzjerka rozkłada ręce bo nie wychodza takie kolory jakbym chciała, powód siwizna pozostają mi tylko blondy :(

Gość zmien fryzjerke
Mam dużo siwych. pierwsze mi się pojawiły jak miałam...17lat. genetyka :( ale wychodzi mi każdy kolor jaki wybiorę-kwestia stosowania DOBRYCH farb. a jak boisz się o to że włosy wypadną,to używaj farb ziołowych, wzmacniaj je zażywając wyciąg z pokrzywy i skrzypu, rób płukanki z tymianku-dobry też na cerę, jedz dużo produktów bogatych w żelazo.

Gość gość
podnoszę bo dla mnie to ważne, odpowiadając na post wyżej fryzjerek miałam już wiele bo właśnie sądziłam że beznadziejny efekt farby to wina fryzjerki ale po co najmniej 7 różnych salonach tańszych i droższych z renomą i bez widzę, że problem leży w moich włosach, bo za każdym razem wychodzi mi blady kolor w tych miejscach gdzie mam siwiznę, jeśli chodzi o farby ziołowe to one mi zupełnie nie łapią włosów więc to odpada, próbowałam też hennę i to całkiem spłynęło i zero efektu, a jeżeli chodzi o suplementy diety to skrzyp zażywam już ponad rok ale nijak to nie wpływa na włosy, przynajmniej nie zauważyłam :) o żelazie nie wiedziałam spróbuję

Gość gość
Mama ma duuużo siwych włosów i farbuje je na ciemny brąz farbami w piance (np. Loreal) i w całości ma pokryte. Owszem nie wychodzą kolory z domieszką czerwonego (nawet ciemne). Genetyki nie oszukasz, ja miałam pierwsze siwe włosy w wieku 19 lat, teraz mam 27 i wyrywam pojedyncze siwe ;-)

Gość gość
ja farbuje na miedz, rudy, czerwony bo w tych kolorach wyglądam jako tako, w blondach jestem blada i nijaka a w brązie jak śmierć :) no ale chyba mi pozostaje tylko zmienić kolor na blond jak radzi fryzjerka i wtedy pokryje siwe i nie będą widoczne tak bardzo odrosty, teraz to co 3 tyg muszę farbę nakładać :/

Gość gość
Slyszalam,ze pomaga napar z szalwii,ale szczegolow nie pamietam.

Gość monikamonikamonikamonika
może spróbuj jesc duzo orzechow wloskich? uzywac oleju? one podobno poprawiaja pigment. a moze sprobuj tez plukanek z orzecha? mam 27 itez mam ten koszmar, bede musiala sie farbowac, a ze mam ciemne wlosy i farbpwac tez sie bed e na ciemno to szybko edzie widac odrosty