Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izabella177

Czy to możliwe

Polecane posty

Gość Izabella177

Uprawiałam seks z moim chłopakiem. Był to mój pierwszy raz. Zbliżała mi się miesiączka. Było to 14.08. i przebił mi błonę, bo krwawiłam. Wszedł we mnie, bez zabezpieczenia, ale trwało to nie więcej niż 3 minuty, ponieważ bardzo mnie bolało, więc przestaliśmy. Od tamtego czasu krwawiłam i nie wiem czy to miesiączka czy to przez pierwszy raz. I takie pytanie: boję się, że mogłam zajść w ciążę, ale coraz bardziej w to wątpię, ale mimo wszystko jakiś stres jest. Czy to możliwe? I co z Tym krwawieniem?

Gość Izabella177
Dodam jeszcze, że krwawię, ale pojawia się od wczoraj też trochę czegoś brązowego. co to jest? znów wrócił mi stres. ;c

Gość gość
Ile ty masz lat dziecko?Czy skonczyłaś gimnazjum.O zaplodnieniu i miesiączkach tam uczą.Mama powinna cię uswiadomić.Jesteś kobietą pozbyłaś się balastru jakim jest cnota.Teraz możesz iść na całość.

Gość gość
W ciąży to Ty raczej nie jesteś.

Gość Izabella177
Mam 17 lat, a piszę tu o tym, żeby ktoś mi coś powiedział na ten temat, bo mimo wiedzy i tego czego uczyli mnie w szkole, mam wątpliwości.

Gość gość
Czy rozmawiałaś z mamą na temat antykoncepcji przed pierwszym razem.Mama pewnie sama uzywa to powinna dorastającą córkę uswiadomic

Gość Izabella177
Moja matka nigdy nie rozmawia ze mną na te tematy.

Gość gość
To wielki bład.Pózniej się dziwi jak zostanie babcią.Ona ma obowiązek córkę uswiadomić,Jezeli masz dobre stosunki to zapytaj .Ile twoja mama ma lat

Gość gość
Zabezpieczenie dziewczyn w Szwecji Edyta71 Antykoncepcja jest darmowa do 21 lat , od 13 lat młodzież dostaje prezerwatywy w jakiej chce ilości, od 15 lat tabletki antykoncepcyjne a od 18 implanty , spirale i plastry. Edukacja zaczyna sie w szkole to całkiem naturalne tutaj ale z rodzicami tez dzieci rozmawiają swobodnie na temat zabezpieczeń. Zanim podadzą jakaś antykoncepcyjne robione są badania a zakladaniem zajmuje sie położna .

Gość gość
Dobrze, że dziewczyna pyta na forach - może trafi na doświadczonych i pomocnych, niż próbuje sama w ciemno i stąd późniejsze problemy - czasami z rodz. o takich rzeczach się nie pogada - różnie bywa i nie ma co oceniać nikogo. Przed okresem zazwyczaj są dni niepłodne ale i tak nigdy nie ryzykuj i poproś chłopaka o zakładanie prezerwatywy i one także czasami pękają więc stosujcie jeszcze coś dodatkowego. Myślę, że w ciąży nie jesteś, to krew miesiączkowa bo po pierwszym razie tak długo się nie krwawi, jesli następnym razem będzie cię przy stosunku bolało to użyjcie nawilżacza, ja używam provag żel bo chroni także przed infekcjami.

Gość gość
Ej no nie atakujcie jej tak, nie jedna dziewczyna traci dziewictwo w wieku 16 czy 17 lat a inna w wieku 23 lat. Zalezy czy sie spotka tego z ktorym chce sie to zrobic. Sluchaj czaasem jest tak ze ze stresu dostajesz miesiaczke pare dni wczesniej, a pierwszy raz (przynajmniej ja tak uwazam) jest dosc emocjonujacy wiec mozliwe ze masz miesiaczke, przy przebiciu blony dziewiczej (ja tak mialam) dziwny sluz wydzielal sie tez dzien po. Jakby nie patrzec dobrze by bylo gdybys stosowala antykoncepcje albo chociaz prezerwatywy. No i oczywiscie jesli te krwawienia beda wskazywaly na to ze to nie jest miesiaczka (ty juz znasz najlepiej swoje miesiaczki) to udalabym sie do ginekologa. Ogolnie jesli zaczelas wspolzyc to powinnas isc do ginekologa na rutynowe badanie nawet gdybys nie zaczela i tak trzeba do ginekologa chodzic. Marne szanse na ciaze a nawet znikome nie martwilabym sie tym na twoim miekscu :)

Gość gość
A dlaczego niby szanse na ciążę są znikome?

Gość Izabella177
Dziękuję bardzo. Fakt, z moimi rodzicami nie da się porozmawiać na żaden temat, a co mówić już o tematyce związanej z seksem itp. + Boli mnie jajnik, ale sądzę, że to od miesiączki Jeszcze raz dziękuję.

Gość Izabella177
Dziś już nie krwawię, ale jest ten dziwny, brązowy śluz. Czemu on nadal się pojawia? Boli mnie trochę podbrzusze, ale bardzo mało.