Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ropuszka89

Ciąża z wpadki Razem odnajdźmy się w tej nagłej sytuacji

Polecane posty

Gość ropuszka89

cześć dziewczyny :) ciąża to piękny okres, najczęsciej przez nas planowany, wyczekiwany, obgadany. Często zdarza się, że jednak planów żadnych nie było, ale... dziecko już jest ;) jestem w 8 tygodniu ciąży, nieplanowanej, choć już po chwili zwariowaliśmy z chłopakiem ze szczęścia :) szukam koleżanek, które- tak jak ja- nagle znalazły się w nowej rzeczywistości, może razem będzie nam łatwiej się w niej odnaleźć :) zapraszam do zapoznania się i rozmowy ;)

Gość strasznie ci współczuję
Macie gdzie mieszkać? Za co będziecie żyć-chłopak pracuje?

Gość gość
ale Ci zazdroszczę

Gość jak można wpaść
Wpadka?w dzisiejszych czasach? to trzeba kompletnie nie myśleć :O ale tak ja wiem-zabezpieczałaś się tylko zabezpieczenie zawiodło :O wszystkie tak się tłumaczą. jak się nie wie skąd biorą się dzieci to nie bierze się za seks!

Gość ropuszka89
Chłopak pracuje, zarabia dobrze, spokojnie utrzymamy się z jego tylko wypłaty, a i ja dopóki będę mogła, będę pracowała na tą swoją umowę-zlecenie ;) więc chyba nie ma czego współczuć :P

Gość ropuszka89
można wpaść ;) zawsze można :P jedyną pewną metodą antykoncepcji, żeby nie zajść w ciążę jest nie uprawiać seksu :P więc chyba każdy kto ten sex uprawia liczyc się powinien z tym, że tak może się stać. Ja się liczyłam, ale to i tak szok :P szkoda tylko, że tacy zawistni ludzie, zgorzkniali i samotni pewnie przez całe życie, którzy tylko psuliby wszelkie szczęście dookoła siebie, nigdy najpewniej nie doczekają się dzieci, za to właśnie psioczenie i gadanie , wstyd za Was!

Gość gość
ja tez jestem w ciąży,boje sie nawet mężowi powiedzieć ,ale wiadomo będę musiała,nie stac nas na kolejne dziecko ale co zrobić, moze damy jakoś radę,narazie sama oswajam się z tym także wpadka jak najbardziej możliwa jest

Gość gość gość
Gratuluje Ci, ja zawsze byłam mega odpowiedzialna i co do zabezpieczania to przykładałam do tego dużą wagę, najpierw z decyzja o dziecku czekałam, aż studia skończę, potem przydałoby się doświadczenie zawodowe i umowa o pracę, potem, że fajnie by było najpierw dom wyremontować nim w ciąże zajdę. Wszystko to już za nami to nowe preteksty znajdujemy, że auto nowsze by się przydało, bo przecież gratem dzidzi wozić nie będziemy, a to że warto oszczędności więcej uzbierać, bo jak dziecko już będzie to nigdy nic nie wiadomo i tak w koło. Generalnie to teraz doszłam do wniosku, że wpadka to dla mnie jedyna opcja na dziecko, bo sama to się chyba nigdy nie zdecyduje (to przecież tak ważna decyzja) a że ja tak dbam o antykoncepcje to na wpadkę marna szansa :( mam 26 lat więc jeszcze trochę czasu mam, ale już w sumie czas mnie goni (młodsza nie będę).

Gość jak można wpaść
A widzisz właśnie że mam wspaniałe i PLANOWANE dziecko. I jeżeli ktoś się poprawnie zabezpiecza to predzej wygra w totka niż wpadnie :O I życzę wszystkiego dobrego-przede wszystkim dla maleństwa tej co jej nie stać na kolejne dziecko :O biedny maluch... mam nadzieję,że powiedzie mu się w życiu.

Gość jolanta kanta
a ja bym chciała wpasc.mam 3 dzieci i marzy mi sie kolejne malenstwo.stosujemy kalendarzyk i nie moge wpasć a bardzo bym chciała :-/

Gość wiśnióweczka
Też przeżyłam kiedyś szok, kiedy poszłam wywołać miesiączkę a okazało się, że jestem w 4 m-cu ciąży ;-) cieszyłam się bardzo, mąż jeszcze bardziej, chociaż nie ukrywam że wszystko stanęło na głowie... Najważniejsze, że jesteście razem, kochacie się, chcecie dziecka. Pozostaje pogratulować ;-) Mamo kolejnego maluszka - nie bój się powiedzieć mężowi, przecież sama w ciążę nie zaszłaś. Będzie Ci lżej jak znajdziesz wsparcie i zrozumienie.

Gość gość gość
O proszę to, że prędzej w totka wygram niż wpadnę przy moim poprawnym zabezpieczaniu jest pocieszające, bo z milionami na kącie nawet bym się nad tą ciążą nie zastanawiała ;P Ja gdybym była w tak złej sytuacji(jak gość 15:46), że w razie "wpadki" to sytuacja kiepska, bo kasy mało itp. to bym chyba całkiem z seksu zrezygnowała :D zbyt odpowiedzialna jestem i czasem w niektórych sytuacjach to raczej wada niż zaleta :(

Gość taaa każdy mąż
się cieszy :) wreszcie będzie mógł zostawić inkubator i iść do kochanki

Gość taaa każdy mąż
się cieszy :) wreszcie będzie mógł zostawić inkubator i iść do kochanki

Gość ropuszka89
ja się zabezpieczałam poprawnie ;) tak sobie myślę, że to może leki na refluks wchłanianie mi zaburzyły hormonów, lekarz mówił, że nie powinno mieć to wpływu, ale kto wie ;) gość gość- widzisz, gdybym mogła też bym pewnie czekała na lepsze czasy- aż w końcu uda mi się dostać umowę o pracę, aż dorobimy się własnego mieszkania, nie wynajmowanego, więc tak jak mówisz- wpadka chyba jest nawet na miejscu, mam 24 lata, nie ma tragedii, że życie sobie zmarnuję, generalnie gdzieś tam zawsze myśleliśmy o dziecku i jak się okazuje- pojawiają się wtedy, gdy najmniej się ich spodziewamy :) chłopak lubi nawet mówić, że to dar od Boga i, że Bóg najlepiej wie kiedy na naszej drodze dziecko postawić ;) ja tam w te "boskie gadanie" nie bardzo wierzę, ale może ma rację :) wiśnióweczka- cuda się zdarzają, nie? :) a dziecko to zawsze cud i nie ma co płakać- luksusów mu nie trzeba, jeśli będzie co do garnka włożyć to człowiek zawsze da sobie radę :)