Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeewa pyta

podkład ESTEE LAUDER DW czy warto kupić

Polecane posty

Gość eeewa pyta

Estee Lauder DW - czy któraś z Was używa/ła tego podkładu? Z tego co znalazłam w internecie - opinie są podzielone na tak i nie. Ale na pewno to zależy od indywidualnych właściwości skóry. W każdym razie jest to podkład dość drogi jak dla mnie,dlatego chciałabym dowiedzieć się jaka jest opinia osób z cerą mieszaną i tłustą.

Gość eeewa pyta
nikt nie używał?

Gość gość
Ja używałam i jest to jeden z najlepszych podkładów, z jakimi miałam do czynienia. Ma dobre krycie, a przede wszystkim jest bardzo trwały, co przy mojej tłustej cerze jest najważniejsze - nie waży się w ciągu dnia, nie tworzy plam, nawet jak skóra mocno się przetłuści zostaje na swoim miejscu - wystarczy poprawka bibułką matującą i makijaż znowu wygląda dobrze. Trzeba jednak zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Po pierwsze, nauczyć się go dobrze rozprowadzać i używać w bardzo małych ilościach, żeby nie robić sobie tapety na twarzy. Mnie butelka wystarcza spokojnie na ok. 8 mies. codziennego używania, a mam na twarzy bardzo dużo do ukrycia. Byłam w szoku czytając, że niektóre dziewczyny zużywają go w 3-4 mies. trudno mi to sobie wyobrazić, ale to pewnie tłumaczy wiele negatywnych opinii, bo w ten sposób nie ma możliwości aby nie zrobić sobie maski na twarzy. Po drugie, bardzo dbać o pielęgnację skóry, bo w przeciwnym razie może wysuszyć. Ja pomimo tłustej cery stawiam na używanie delikatnych kosmetyków i intensywne nawilżanie i DW żadnej krzywdy mi nie zrobił. Nie nasilił też w żaden sposób problemów z cerą, a mam skórę trądzikową, bardzo podatną na zapychanie. Po trzecie, dobrze dobrać kolor, bo to nie jest podkład z tych dopasowujących się.

Gość gość
Generalnie radziłabym poprosić o próbkę w drogerii - te próbki wystarczają zazwyczaj na kilka użyć, więc będziesz mogła przekonać się, czy tobie będzie odpowiadał.

Gość gość
Mam cerę mieszaną,czy ten podkład nadaje się tez dla mnie?

Gość gość
Teoretycznie jest to podkład dla każdego rodzaju skóry - ale sprawdzi się na pewno lepiej na tłustych i mieszanych właśnie, bo jest dość ciężki i może przesuszyć. Trzeba więc bardzo dbać o odpowiednią pielęgnację. Myślę, że jest to jednak kwestia dość indywidualna, dlatego najlepiej sprawdzić samemu biorąc próbkę. No i zależy też, czego oczekujesz po podkładzie.

Gość gość
Przy okazji polecam też przyjrzeć się podkładowi Everlasting Clarinsa. Jest trooooooszeczkę lżejszy niż DW (ale to nadal podkład typu long-lasting), może troszkę mniej trwały, ale też bardzo dobry i przyjemniejszy w użytkowaniu. Ma też lepszą moim zdaniem gamę kolorystyczną.

Gość gość
słyszałam też o tym podkładzie,ale czy on jest dostatecznie kryjący?

Gość gość
Trudno mi powiedzieć, bo nie wiem, jakie są twoje potrzeby w tym zakresie :) Może ma trochę mniejsze krycie, ale dla mnie jest ok (mam sporo do zakrycia, w tej chwili głównie liczne przebarwienia potrądzikowe na całej twarzy oprócz czoła, do tego jakieś pojedyncze niespodzianki). Przy obu podkładach w przypadku większych niedoskonałości i tak wspomagam się korektorem. Nie masz możliwości, aby podejść do Sephory albo Douglasa i wziąć próbki obu?

Gość gość
dostaniesz odlewkę w każdej perfumerii- wystarczy poprosić. dla mnie ten podkład ma identyczne właściwości co tani max factor lasting, więc ja go chyba więcej nie kupię. zresztą i tak używam podkładu sporadycznie. nie polecam kupować w ciemno, bo kolor musi być idealnie dobrany przy tak mocnym kryciu i taki podkład wygląda tragicznie jak się nie trafi z tonacją i poziomem.

Gość gość
jeżeli nie masz perfumerii, to zamów próbki na allegro-zwykle można kupić różne odcienie od jednego sprzedawcy

Gość gość
Oj nie, jak dla mnie zdecydowanie nie ma porównania z Max factorem.

Gość gość
tak zrobię:) mi zależy na pokryciu zaczerwienionych miejsc w okoloicach policzków ,nosa ale bez efektu maski -korektorem nie zawiele tu zdziałam,ogólnie to nie mam problemów z wypryskami ale mam niejednolitą cerę przez przebarwienia i nie mogę dopasować podkładu ,kupuję testuję a potem oddaje kolezank niestety kilka razy brałam próbki było ok a potem jak juz kupiam podkład odbiegał on od próbek które testowałam,dlatego szukam pomocy:)

Gość gość
No to warto, abyś przetestowała te dwa właśnie. Dla mnie też ważne było, aby przyzwoicie kryły, bo jak pisałam mam bardzo dużo przebarwień, praktycznie jedno przy drugim i korektorem też nie jestem w stanie tego zakryć - musiałabym nałożyć ten korektor na prawie całą twarz. Dlatego korektor stosuję tylko na pojedyncze niespodzianki, na przebarwienia oba podkłady się sprawdzają. Chociaż oczywiście żaden podkład nie zapewni Ci krycia absolutnego. Teraz od dłuższego czasu nie używam już DW, bo z Everlastinga mam lepiej dobrany kolory, no i przyjemniej sie go używa (ma opakowanie z pompką i ładnie pachnie : )).

Gość gość
no ja nie wiem, ale mnie MF i DW wyglądają identycznie i mają identyczną trwałość. do tego nie cierpię tego cieknącego słoik bez dozownika..

Gość gość
Dla mnie nie mają nic wspólnego. Przede wszystkim jeśli chodzi o trwałość, to w najmniejszym stopniu nie umywał się do DW, słabiej krył, kiepsko się rozprowadzał, dawał zdecydowanie gorszy efekt na buzi. A do tego podejrzewam go o zapychanie.

Gość gość
ok spróbuję dzięki za radę a mf miałam i jak dla mnie ok natomiast szukam czegoś bardziej delikatnego bo mf jest zbyt ciężki dla mnie i pomimo iż daj.e odpowiednią ilość to efekt maski jest a tego chcę uniknąc

Gość gość
Tylko, że DW i Everlasting to też są dość cięzkie podkłady.

Gość gość
Estee Lauder DW to jedyny podkład, który nie niszczy mojej cery, nie zapycha. Poza tym o wiele mniej się po nim świecę a świecę się zazwyczaj baaardzo. W DW wytrzymuje ok. 4h, później bibułka i znowu jest świetnie. Podkład mam już rok i myślę, że starczy jeszcze na ok. 2 miesiące. najlepiej nakładać go pędzelkiem i bardzo mało, żeby nie było efektu maski. To spory wydatek ale polecam. Ja mam jasną cerę (ale nie bladą) i używam koloru Desert Beige. A jeśli się trochę opale to nakładam trochę bronzera i jest ok.

Gość gość
DW to ciężki podkład

Gość gość
dziewczyny wielkie dzieki za rady ,zacznę od próbek:) teraz uciekam bo siedzę w pracy już po godzinach.pozdrawiam

Gość eewa pyta
dziękuję za odpowiedzi, wczoraj już nie miałam dostępu do komputera ale dziś przeczytałam Wasze wypoeidzi. Zrobię tak, jak radzicie - poproszę o próbki, mam nadzieję, że w Douglasie mają i dają ;) Tylko zastanawiam się teraz nad kolorem. Czy ten podkład bardzo ciemnieje po nałożeniu na twarz?

Gość gość
W Douglasie i w Sephorze panie mają takie malutkie pojemniczki, do których robią odlewki. Ja zawsze je biorę i nie zdarzyła mi sie jeszcze odmowa - mam problematyczną cerę i nie wyobrażam sobie zakupu podkładu za kwote ponad 150zł bez wczesniejszego przetesowania na spokojnie w domu. U mnie DW i Everlasting trochę ciemnieją, ale mam cerę bardzo tłustą. Ale i tak sprawdzają się pod tym względem dużo lepiej niż więszkosc podkładów, np. Clinique najjaśniejsze odcienie po kilku godzinach dają na mojej twarzy marchewkę. Myślę jednak, że w dużej mierze ciemnienie jest kwestią indywidualną. Jeśli będziesz miała wątpliwości co do koloru zawsze mozesz poprosić o odlewki dwóch/kilku wariantów dla porównania.

Gość eewa pyta
wiele razy kupowałam w Douglasie gównie podkłady i nie wiedziałam, że robią te odlewki. Na pewno zapytam. Dzięki za radę. Pozdrawiam