Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ROZLALAKKK4ZOBACZ

ZOBACZ CO JE MOJ 4 LATEK

Polecane posty

Gość ROZLALAKKK4ZOBACZ

SNIADANIE-TOST ZMASLEM OBIAD 3 LYZKI-ZUPY KOLACJA-TOST ZMASLEM W NCIAGU DNIA PIJE WODE SOKI, CHRUPKI ja juz nie wiem i tak od zawsze, badnai ok slodkie uwielbia i nic pozatymm jak oprzkonac do nowych smakow?? jak wy radzicie sobie z niejadkami/?

Gość gość
jak wyzej-skoncz z podawaniem sokow, chrupek i innych przekasek miedzy posilkami tylko woda

Gość gość
odstaw soki i słodycze i chrupki przecież to mega zapycha i ma dużo kalorii

Gość gość
ale jka mozliwe ze glodu nie czuje?

Nie wiem jak to możliwe, że nie czuje głodu, ale mój niespełna trzylatek też bez jedzenia mógłby żyć. Nie upomni się o posiłek choćby miał paść na twarz. Też zdrowy, energiczny, aż za bardzo. Słodyczy też nie lubi. Ogórki by jadł kilogramami tylko.

Gość gość
odstaw przekaski i ci zacznie jesc normalnie

Gość gość
ile wazy? moj roczniak je 3 normalne posili i 3razy manne z melkiem 3 latek to samo + slodycze jak dla mnie masakra

Gość gość
ludzie!!!!!!!!!!obiad siadamy jemy i tyle!!!!!!!!!! jka nie nie ma nic i tyle nawet wody i zglodnieje i zezre co jest

Gość gość
slodycze i chrupki powoduja ,ze dziecko traci apetyt

Gość gość
gdy sama jesz, lub ojciec dziecka zaproponujcie mu, żeby spróbował, mojego kolegi cora nie chciała jeść warzyw-jak zobaczyla ze tatuś je to tez wcina :))

Nie zeżre. Zapraszam na obserwację. Jak ktoś nie zobaczy to nie uwierzy i ja to rozumiem, bo to nie do pomyślenia jest po prostu.

Gość rozalka4555
wazy 14 kg sory ktos zabral nik

Gość gość
to nie wazy zle, moja 6 cio latka wazy z 16 kg.

Gość gość
no to cos nie tak..moj skonczyl 3 lata i wazy 18 a wszystkie kosci mu widac a Twoj mleko rano pije?platki,kotlety,banany,szynke,ser zlolty?

Gość gość
zabierz dziecko na basen,lub niech sie wscieka na dworze i nie podawaj gowna (zapychaczy jak slodycze czy chrupki) i gwarantuje ci apetyt sie pojawi.

Gość gość
jak 6latka moze wazyc 16kg?nie wyobrazam sobie nawet,

Gość gość
3 lata i 18 kg to maly grubas :) moze kosci mu i widac ale tluszczyk tez :)

Gość gość
normalnie wazy 16 kg ma 110 cm wzrostu i jest drobna ,chudziutka ale wyglada normalnie ,nie kazde dziecko jest wielkie czy grube :) Nie je duzo ,ale zato zdrowo, owoce ,warzywa, nie narzekam.Ja tez bylam taka w jej wieku :)

Gość hurci
waga do wzrostu dobrze wygląda.moja 4latka ma 108cm i waży 16kg.szczupła jest to fakt,ale źle nie wygląda.

Gość hurci
moim zdaniem ten 4latek,nie jada dużo,bo nie jest zwyczajnie głodny.

Gość gość
Przeglodzic. Moze brutalne ale niezwykle skuteczne. Tez mam podobnego niejadka. Jadlby tylko chleb z maslem, jablka ii oczywiscie cukieeeerkiiiii... Nawet wiek ten co u autorki. Wkurzylam sie i teraz jest: sniadanie obiad kolacja, w miedzyczasie jablko (jedno) dla zaostrzenia apetytu. Nie chce sniadania?- ok czekaj do obiadu. Obiad. Nie je? Marudzi? Wyje? Po trzech probach zachecenia go do jedzenia i jednym ostrzezeniu idzie do swojego pokoju z rykiem. Wraca jak nasze talerze juz sprzatniete a jego obiad dawno zimny. Chce cokolwiek: bajki, jablko, chleba, sok. Nic nie dostanie jak nie skonczy obiadu. I zjada calutki! Przy czym daje mu na duzym talerzu aby porcje wygladaly na malutkie. Jak mu naloze jego porcje na malym talerzu to talerz wyglada na zawalony jedzeniem i stwierdzilam ze moze ogrom tego jedzenia go odstrasza.

Gość o matko i córko zgłupiała baba
Temat powinien brzmieć-zobacz co matka idiotka daje dziecku do jedzenia! sam sobie chrupek i słodyczy nie bierze. Mój jest w podobnym wieku a chrupki je od święta, cukierek jeden dziennie-w nagrodę za zrobienie kupy. Śniadanie płatki kukurydziane na mleku drugie śniadanie (w przedszkolu) jakieś kanapki plus owoc obiad (w przedszkolu) zupa warzywna podwieczorek (w przedszkolu) owoce świeże lub kompot/sok z owoców. kolacja w domu jakieś gotowane warzywa lub surówka. Syn je w sumie mało-płatków zje ok 1/2 miseczki czyli ok 100ml. W przedszkolu pół bułki, kilka łyżek zupy. W domu małą porcję warzyw-ale... PAMIĘTAJ ŻE DZIECKO MA ŻOŁĄDE WIELKOŚCI SWOJEJ PIĄSTKI! Nie musi jeść dużo, ale musi jeść różnorodnie!!!

Gość gość
Tost z masłem to kiepski pomysł, chyba ze raz na jakiś czas. Ja długo miałam problem z "niejadkiem" zabawiałam dziecko przy jedzeniu głodziłam by zjadło obiad itp. końcu trafiłam na dobrego lekarza, który uświadomił mi że to MOJA WINA :o Brzmi strasznie, ale to smutna prawda. Zalecił konsekwencje i scisły plan posiłków, dziecko nie zje nie wstaje od stołu. Zadnych słodyczy, soki świeżo wyciskane. Pierwszy tydzień to były wrzaski płacz, ale byłam konsekwentna. Śniadanie: bułka/chleb ciemny masło szynka ser żółty- zamiennie pomidor, ogórek twarożek jajko etc Drugie sniadanie: Jabłko, gruszka banan lub kisiel, do tego w odstępie ok 20min kanapka z dżemem itp. Obiad: Koniecznie 2-daniowy. Zupa warzywna/ pomidorowa - bez znaczenia byle by miała sporo warzyw ;) Ziemniaki z masłem,/kasza gryczana/ryż/makaron- mięso gotowane indyk, schab/kurczak wołowina , do tego sałatka warzywna lub marchewka/buraki Podwieczorek: jogurt/budyń/jakiś owoc lub kanapki Kolacja; 3 kanapki, do tego jakas sałatka warzywna.. Efekty zauważyłam już po miesiącu, dziecko energiczne, bardziej skoncentrowane do tego lepsze wyniki z krwii. Nie możesz pozwolić dziecku na odżywianie jakie opisałaś bo to teraz lub później odzcuje, niestety ale dziecko to nie tylko waga i ok, musi otrzymywać wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Wazna jest duża ilośc spożywanych ryb ( ja nie przepadam dziecko też, uzupełniamy niedobory tranem) Najwazniejsze to konsekwencja i wytrwałość, nie ustępuj gdy dziecko zje kilka łyzek zupy i wstaje od stołu.

Gość gość
tyle co napilas to dziecko nie zje w tydzien nawet

Gość bambaryła32
tyle to nawet ja nie jem :O 3 kanapki na kolacje takie male dziecko :O o matko

Gość gość
"dziecko nie zje nie wstaje od stołu" xxxxxxxxxxxxxxx puknij się w głowę! to jest terror! i najlepsza droga żeby nabawić sie jadłowstretu i choroby psychicznej, zmuszanie do jedzenia to najgorsza metoda! jedzenie ma być przyjemnością!

Gość gość
6 latak waży 16 kilo? chudzina.... moja pięciolatka waży 20 kg i wygląda chudo.

Gość gość
ja tez glodze ja nie zje i dzila, nastepny posilek je wszystko