Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko to skarbonka bez dna

Polecane posty

Gość gość
heloiza999- po c**jj się znowu wypowiadasz jak nie masz dzieci ?

Gość gość
jak wam będzie lepiej to wam powiem, że jak dziecko urodzi sie z problemami zdrowotnymi to są dopiero wydatki- leczenie i rehabilitacja- niestety kosztują majątek- u nas miesięcznie na lekarza i panią od ćwiczeń idzie około 600 zł. a reszta to co najmniej drugie tyle- tak w skrócie pieluchy 100 zł, mleko 100 zł, kaszki do mleka, deserki, owoce 100 zł, pozostałe jedzenie, jakieś kropelki, kosmetyki dla dziecka, zabawki, ubranka, kolejne stówki. ostatnio każdego miesiąca średnio 1300-1500 na jedno dziecko. na drugie się nie zdecyduje :(

Gość dużo wydajesz na głupoty
Moje dziecko je to co my lub to co było w przedszkolu-od września idzie do 1klasy. nie kupuję ŻADNYCH dziadostw typu gazetki czy tandetne zabawki po kilka zł :O słodycze je takie jakie są w domu-czyli ciasto, ciastka, czekoladę-ale nie kupuję specjalnie dla niej. Ona jak zje cząstkę czekolady na kilka dni to jej wystarczy słodkiego. co do picia-jak idę z nią na miasto biorę wodę w butelkę. warzywa i owoce jemy wszyscy,więc nie kupuję nic specjalnie dla niej. Jak teraz była na pierwszych w życiu koloniach i jakoś nie zauważyłam,abym jakoś mniej wydała. Ja dużo wydaje na ubrania dla córki-a w zasadzie na stroje kąpielowe,bo mała pływa. dużo nas też kosztują zajęcia na basenie, składka klubu sportowego. ale jaką mam satysfakcję kiedy córka wygrywa zawody! i to w grupie wiekowej 6-9! :) także dziecko to duże wydatki,ale warto te pieniądze wydawać z głową i wolę wydać nawet kilka tysięcy miesięcznie na jej pasję, niż 200zł na pączki fundując dziecku chorobę :O

Gość gość
Autorka jakaś dziwna, najpierw pisze ile to ona na dziecko wydaję, a potem jak przeczyta słowa krytyki to zmienia zdanie, że jednak tylko 300zł i pyta "300zł to dużo?" Najpierw się żali, że dużo, a teraz się broni, że jednak nie dużo...

Gość gość
nie napisalam ze sie zale.

Gość gość
wyjazd corki torche mnie nauczylo. nie bede kasy wydawac na nie wiaodmo co. ogranicze wydawanie kasy na slodycze. tylko np. jak jedziemy na zakupy tyg. kupie jakas czekolade czy ciastka i bede dawac bo kawalku.

Gość gość
No raczej '' tylko np. loda raz dziennie'' TYLKO!? i z taką dietą to zbieraj na dentystę, bo Cię szarpnie.

Gość gość
dzis corka przez caly dzien zjadla tylko 2 kostki czekolady i o dziwo nie klocila sie o wiecej. postepy sa.

Gość gość
mój latem zjada 5 lodów dziennie i co - chudy jak patyk

Gość gość
No i pewnie jak patyk odżywiony :D

Gość gość
dzieko to dobro materialne w dzisiejzych czasach tak jak praca mieszkanie i auto albo kogos stac albo nie i tyle

Gość gość
oj ludzie lody to najmniejszy wydatek na dziecko, najdroższe to są jakieś zajęcia, zorganizowanie dziecku czasu, owszem można iść do parku, lasu ale ile razy? wyjście na basen to koszt blisko 100zł z dwójką dzieci, to samo jakieś zoo, wesołe miasteczko, park rozrywki, muzeum, czy kino... do tego wydatki szkolne... tornistry, ksiązki, worki, buty na wf itd.. masakra!

Gość gość
jak corka byla w domu tak nie zwaracalam na to uwagi. wiadomo ze dziecko kosztuje. a teraz wiem jak ma sie dziecko to kasa leci.

Gość gość
Basen z 2 dzieci stowe? Ja place 8zl za osobe za wejscie na basen ze zjezdzalnia i biczami oraz jaccuzi. Do tego goraca czekolada 1,5. Paliwo tez liczyc? Ok to ja naliczylam niecale 30zl. Fajne maciie baseny nie ma co.

Gość gośćaaaaa
moze musza dojezdzac???????? ja patrzylam na cennik basenu ale w innym miescie bo u nas nie ma krytego. 1h- 2+1 kosztuje 18zł.

Gość gość
no to zazdroszczę taniego basenu najbliższy mnie basen kosztuje 26zł za 2 godz od osoby, za dzieci 19zł więc? 2x26=52+2x19=38 co razem daje za sam bilet 90zł czasem są bilety promocyjne family za 60zl

Gość gość
ja w czerwcu zapłaciłam 320 zł za przedszkole - ostatni miesiąc w starszakach, plus 312 za dyżur w lipcu w innym przedszkolu, plus 315 zł za książki do pierwszej klasy, plus 40 zł za mundurek, ciuchy na lato (koszulki, spodenki, sandały - 500 zł) plus normalne koszty miesięczne - razem ok. 1900 zł na samo dziecko. w lipcu prawie 700 zł za biurko i krzesło dla przyszłego pierwszaka, plus tornister - 200, hulajnoga - 150 zł plus normalne utrzymanie - razem ok 1500 zł w sierpniu - piórnik, drobne przybory (kredki, farby, nożyczki, bloki, bibuła itd) tenisówki, strój na w-f, czepek, okulary, kąpielówki na basen, worki na buty i strój, biała koszula, kilka bluz, spodni na jesień, adidasy - 700 zł, wyjazd wakacyjny - część przypadająca na dziecko - 600 zł, normalne utrzymanie - razem ok. 1700 zł we wrześniu - reszta przyborów do szkoły, składki na początek roku szkolnego, ubezpieczenie, plus jesienne ubrania - buty, kurtka, kalosze - też pójdzie z 1000 zł Dziecko kosztuje sporo kasy.

Gość gość
inny przykład wesole miasteczko 50zł od osoby park rozrywki 34,99 od osoby dzieci 32,99 fajne koszty ...

Gość gość
kino ? 17zł os dorosla 8 zł dziecko fajne wyjście rodzinne 2+2 jak nic leci 50zl zoo? 12zl dorosly 6 zl dziecko 2+2 = 36 plus dojazd... policz sobie co najmniej 2 atrakcje w mcu i fajna sumka a przecież zdarza sie częściej ostatnio cyrk 75zł od osoby więc 2+2 wyszło 150zł

Gość gośćaaaaa
corka byla z tata w cyrku bilet 60zł. ja nie poszlam bo bylo mi szkoda kasy. w wakacje chodzimy na basen odkryty- koszt 10zł za nas 3. zauwazlam ze latem i wiosna wiedzej kasy idzie na przyjemnosci;.

potem jak chcecie iść do kina, to trzeba decydować, posłać nastoletnie dziecko czy iść samemu- k***a...dziecko to odłożenie swoich najdrobniejszych potrzeba na 25 lat, a potem odkładasz na jego/jej wesele, ja jebie

Gość gość
Gdzie wy mieszkacie? Ja mieszkam w miescie 70 000 mieszkancow. 100km od wawy. U mnie sa dwa baseny. Jeden zwykly kryty to koszt 5zl za godzine bilet. Drugi kryty auapark 15 za kilka godzin,chyba 2. W miescie jest muzeum za darmo. Kino to kilkanascie zl bilet- Jest jedno. Sa opcje 2 plus jeden czy rodzinny bilet to tanio bo ponize 30 za troje wychodzi. Sa jeszcze jakies pileczki, czy malpi gaj. Kilkanascie zl. Za 2 h. Wy mieszkacie chyba w duzych miastach?

Gość gość
chłopak drze spodnie na kolanach, co miesiąc kupuję 6 - 7 par dresowych spodni. do tego np. teraz na jesień kurtka, buty, ze 2 ciepłe bluzy, akurat wydarły się skarpety, z 10 nowych par - i 1000 zł pyknie jak nic.

Gość do heloiza
jesteś samolubna, liczy się dlaciebie tylko twoje ego

Gość gość
ja mieszkam w malym miescie i nie ma doloswnie. basen - ale odkryty- czynny lipiec i sierpien. i kino. a tak po za tym nie ma gdzie isc dzieckiem.

Gość ONE ZA DARMO MAJĄ WSZYSTKO
A dajcie spokój basen to tani ale tylko w wakacje 15 zł/dzień. W zimę strasznie drogie są.