Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agawewe

Czy są tu osoby biegające

Polecane posty

Gość Agawewe

Zaczęłam biegać. Na razie idzie mi słabo, pół na pół maszeruję i biegnę. Ale się nie poddaję. Czy ktoś umie mi powiedzieć, w jakim srednim czasie człowiek regularnie biegający przebiega 5 km? Tak orientacyjnie.

Gość gość
Ja tylko chodzę. Przejście 5km zajmuje mi 50-60 minut. :classic_cool: Tak tylko podnoszę Ci temat.

Gość gość
kilometr poniżej 4minut, każdy kolejny to kilkanaście sekund więcej. jak przebiegniesz poniżej 20 minut to jest dobrze

Gość gość
15km/h - trochę przesadzacie.

Gość very sad
A ja dziś przeszłam + przetruchtałam ok 7-8km. Takiego miałam doła, że musiałam wyjść.

Gość gość
a co, zapisałaś się na ten bieg dla kobiet 5km we wrocku? Ja przebiegam, może nie na lajcie, ale spokojnie.

Gość gość
biegnę w 23minuty uważam że to dobry wynik

Gość lilu88
ja biegam, po szczaw i mirebelki do siąsiada na złodziejke

Gość gość
dla początkującej osoby 23 to dobry wynik,ale dla osoby z większym starzem to świński trucht, a nie bieg.

Gość Agawewe
Dzieki za odpowiedzi. Az wstyd sie przyznac... ja biegne te 5 km w 30kilka minut. No ale dopiero zaczynam a wczesniej nie ruszalam sie prawie wcale. Do domu wracam zlana potem. Tragedia ta moja kondycja.

Gość game6 over9
spokojnie, nadrobisz to w ciągu miesiąca i tak dobrze, że chce Ci się ;)

Ciężko mi powiedzieć, bo nie biegałam od paru miesięcy (pyłki!) i dopiero powoli do tego wracam. Ale skoro odcinek 3 km pokonywałam w 20-25 minut, to tu pewnie jakieś 40. Marszobieg 8 km zajął mi wczoraj około godziny, więc jakby wypośrodkować, to pewnie mniej więcej na to by wyszło :)

Gość XPMaximusB
mi sie pokazują diabły i wtedy szybko biegam :o

Gość gość
ty to leć migusiem do psychiatry.

Gość Akapulko
Słuchaj, jeśli chcesz schudnąć to wskazane jest bieganie bardzo powoli, ale jak najdłużej. Tłuszczyk spala się dopiero po ok. 20 minutach a optymalna prędkość to taka, podczas której mogłabyś swobodnie rozmawiać z kimś biegnąc i nie męcząc się zbyt. Jak biegam sama to sprawdzam to podśpiewując pod nosem :-D ja biegam co 2-3 dni, czasem rzadziej, ok. 1 godzinę i jest to dystans 9 km i powiem Ci, że i kondycja jest dużo lepsza i przy okazji wysmukliło mnie troszkę. Każdemu polecam, bieganie to super sprawa. Pozdrawiam!

Gość Agawewe
Kolejny dzień biegania za mną, dobijam powoli do granicy 30 minut, codziennie biegnę jakieś 2 minuty krócej :) Nie, nie chce schudnąć, bo nie mam z czego, chcę po prostu być zdrowsza, bardziej wysportowana, udowodnić sobie też trochę, że w obliczu zalewu tych wszystkich dżoggerów na ulicach miast, ja też potrafię regularnie uprawiać jakiś sport. I nie zemdleć po przebiegnięciu kilometra przede wszystkim. Co do wolnego tempa biegu, takiego przy którym można rozmawiać, to ja nie wiem o co chodzi - póki co przy każdym tempie łapie mnie zadyszka i nie mogę podśpiewywać nawet jak truchtam :)

Gość negatyw123
autorko spokojnie - już po miesiącu zobaczysz bardzo duży skok kondycyjny :) wazne abyś regularnie biegała ze 2-3 razy w tygodniu, no i co jakis czas zwiększała dystans bądź tempo :)