Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyjaciółka się obraziła

Polecane posty

Gość gość

Mieliśmy w ten weekend wyjechać na wspólny wyjazd. Mój mąż nie dostał wolnego więc wyjechalibyśmy nie rano, jak było mówione a po południu - po pracy. Nic więcej by sie nie zmieniło. a tutaj przyjaciółka wogole wyjazd odwołała i nie jedziemy nigdzie bo "nie tak sie umawialismy", nie odzywa się i chyba nasza przyjaźń się zakończyła. Jestem zszokowana i nie wiem jak mam teraz podejść do tego.

Gość gość
podejdz jak chcesz

Gość ablatiO
No to widzisz, że ta przyjaźń była nic niewarta i nie ma co żałować.

Gość gość
pewnie juz sraczki z ekscytacji przed wyjazdem dostala. jakas gowniara z niej, co sie przejmujesz

Gość gość
Moim zdaniem jeśli jest twoją prawdziwą przyjaciółką to powinna to zrozumieć.. bo to normalna rzecz. A co w tym takiego strasznego, że zamiast z rana to byście popołudniu wyjechali? trochę dziecinne zachowanie z jej strony..

Gość gość
jasne nic by sie nie zmieniło, tylko jaki jest sens wyjeżdżać po poludniu? jestes niesłowna i tyle, przyjaciolce może przejdzie a może nie, przeprosiłaś ją chociaż ? wyjazd kilka godzin pozniej mogl wiele komplikowac

Gość gość
co takiego komplikuje wyjazd po poludniu? zwłaszcza że nie jedziemy tam na jeden dzien a na kilka dni i nie przejezdzamy pol polski a zaledwie 50km. Powiedzialam że jak chcą mogą jechać rano a my dołączymy po poludniu.

Gość ablatiO
ta, niesłowna, bo mężowi nie dali urlopu, niesłowna to by była, gdyby z jej lenistwa nie wyjechali, a to jest wypadek losowy.

Gość gość
ci którzy pracują powinni zrozumieć o co mi chodzi

Gość gość
nic by to nie zmieniło, jechaliśmy na weekend, nad jezioro, tam sie jedzie 6 godzin, jakbyśmy pojechali rano dojehcalibyśmy na 11-12 ..a tak po południu, o 16 bysmy wyruszyli dojechali na 22 posiedzieli przy kominku, nie wiem czemu sie obraziła

Gość gość
gosciu autorka pisala, ze nie jada daleko a 50 km :o

Gość gość
ta jedziecie na jeden dzień, więc co za różnica czy od rana do nocy czy na 2 godziny, na tak krótko to już w ogole nie warto wychodzić z domu, więc przyjaciolce sie nie dziwie, a ty na drugi raz przewiduj takie sytuacje

Gość gość
nawet czytac nie potrafisz :o NIE jadą na jeden dzien, rozumiesz? hehehe

Gość Babka z piasku
Nie wiem jak inni myślą, ale ja uważam że przyjaźń w dużej mierze powinna się opierać na kompromisach. Przyjaciel nie jest taki sam jak my. Nie myśli tak samo w tych samych kwestiach, bo każdy ma inny charakter. Jeżeli przyjaciel nie chce iść na kompromis i nic wspólnie nie chce ustalać, tylko musi być tak jak on tego chce, to się zastanawiam ile jest warta taka przyjaźń, gdzie druga osoba nie bardzo chce się liczyć z naszym zdaniem? Taki foch bo nie wyszło po mojemu, to czysta manipulacja. Ta druga osoba która stała się ofiarą focha zazwyczaj często wpada w poczucie winy za całą sytuację, a jeśli już bierze winę na swoje bary, to stara się całą sytuację odkręcić. Przeprasza i zazwyczaj poddaje się "żądaniom", ale zazwyczaj ten co zrobił focha tak łatwo nie przyjmuje przeprosin. Wylewa najpierw wiadro pomyj, ale w bardzo dobry sposób zakamuflowany, żeby druga osoba nie pomyślała, że to zemsta bo nie wyszło po mojemu. Taki foch zazwyczaj sam w sobie oznacza "zgadnij co dzisiaj mi zrobiłeś". Jeśli czujesz od dłuższego czasu, że ta przyjaźń za dużo cię kosztuje, dostosowujesz często swoje życie i plany pod drugą osobę "bo ona cierpi", a jeśli nawet ją pocieszysz to jednak za mało. Robi fochy i wywody typu " w zaszłym tygodniu zraniłaś mnie bardzo", choć powód był wyimaginowany i naprawdę błahy - to zastanów się czy ta przyjaźń nie jest toksyczna. Jeśli zaś przyjaciółka pierwszy raz tak zareagowała, zawsze była dla ciebie oparciem, nie było szantażów i poczucia winy u ciebie, to przyjrzyj się dokładnie całej sytuacji, czy foch nie jest zapowiedzią tego, że w przyszłości takich fochów może być więcej i przyjaciółka ci na głowę zaczyna wchodzić. Jeśli uważasz, że nic takiego wcześniej w przeszłości nie było i wszystko jest ok, to najlepiej wyjaśnić całą sytuacje i tyle.

Gość gość
zawsze wszystko było ok, ale nie rozumiem jej zachowania i dlaczego zniszczyła wszystkim wyjazd na weekend. Naprawde nic by sie nie stało jeśli oni jechaliby rano a my dojechalibysmy po poludniu.

Gość gość
widocznie jej przyjaźń jest goowno warta