Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam nadzerke w pochwie co robic

Polecane posty

Gość gość

bylam dziś u lekarza i stwierdził, że mam nadżerkę. Wyjaśnił, że potrzebna będzie cytologia. Ale nie zdazyłam się go wypytać o wszystko bo się strasznie przeraziłam, że bedę miała raka... Więc tak: mam się zglosić na cytologi ę we wrześniu lub w październiku... czy nadzerka może się w tym czasie powiększyć? teraz jest wielkości 50 groszówki. czy mogę uprawieć seks? czy któraś z Was to przechodziła? wyleczyłyście się? ja się tak strasznie boję.. mam dopiero 19 lat, chcę mieć w przyszłoście dzieci.

Gość gość
a to lekarz nie dal ci zadnych globulek? dziwne bo to sie normalnie leczy, nadzerka to nic innego jak stan zapalny a od sexu sie lepiej powstrzymać na czas leczenia

Gość gość
no nie dał nic... ;/ dzięki za odpowiedź :)

Gość gość
tez mialam nadzerke i dziwie sie ze nie umowil cie ginekolog juz na zabieg.. nadzerka to na poczatku nic powaznego, nie leczona po jakis 3-5 latach przeradza sie w nowotwor. Zrobi ci cytologie zeby pewnie sie upewnic ze to to. nie martw sie pojdziesz na zabieg zamrazania w -89 stopniach. Nie chce cie straszyc ale tez to przeszlam jakies 2 miesiace temu wiec chce ci powiedziec jak to wyglada- zabieg trwa jakos 10 minut wklada ci do szyjki macicy cos takiego z koncowka mrozaca i ci to zamraza. sam zabieg nie jest bollesny tylko nie przyjemny. Po zabiegu jest gorzej jak wstalam z fotela to prawie zemdlalam ;p napilam sie zimnej wody posiedzialam na recepcji 15 minut i przeszlo ;) co do seksu to wiadomo jak cos tam jest to lepiej tego nie podrazniac penisem ;p po zabiegu mi ginekolog zabronil wspolzycia przez 3-4 tygodnie

Gość Wielka Cindy
Ja miałam nadżerkę i to dużą, usunęłam i jest ok. Oczywiście kontrola u ginekologa. A dzieci mam dwójkę, więc nie masz czym się martwić. Działaj i lecz się...

Gość gość
tez jestem w twoim wieku :) nie martw sie :) - poprzedniczka

Gość gość
Dziewczyny dzieki za odpowiedzi i wsparcie... :) naprawdę sie martwię bo zawsze balam sie nowotworów.

Gość gość
Po prostu powiedz chłopowi, ze jak ci trzaska patele, to ma cie nie nadżerać i bedzie ok. Niech to robi po kolacji jak sie powstrzymac nie moze.

Gość Senseye poprzedniczka
nie boj sie nie ma czego wyleczysz sie i po wszystkim to nic groznego ale nie mozna tego zbagatelizowac wiadomo :) po roku kontrola i po problemie :)

Gość gość
15:09:38 heheheheh... ;d dzięki za radę i poprawę humoru