Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was jest młody i już nie ma kilku zębów lub nosi proteze

Polecane posty

Gość gość

Bo ja mam 23 lata i nie mam 4 zębów, kolejne 5 do leczenia, 1 do kanałowego. Unikam cukru, myje regularnie zeby i co? d**a Obawiam sie, ze przed 30stką strace wiekszosc zebow i juz trzeba zbierac na implanty bo nie wyobrazam sobie nosic protezy i kupowac klej Corega :O

Gość gość
Ja nosiłam protezę jako nastolatka bo jedynka mi się wybiła, potem wstawiłam sobie zęba i jest git. Poza tym nie mam jeszcze 4 zębów, ale utraciłam je w tym nastoletnim wieku, nie wiem czemu miałam ciągle taką próchnicę zżerającą zęby, chyba byle jak je traktowałam, teraz ładnie je myję i czyszczę i od 5 lat tylko trzy razy miałam małe ubytki. Ubytki na zębach, nie w uzębieniu ;) Mam o tyle dobrze, że jak z konieczności wyrwali mi szóstki i siódemki to nowe ósemki po prostu wjechały na ich miejsce i jest ok.

Ja nie mam 4, jeden wybity,a 3 musialam usunąć jak zakładałam aparat ortodontyczny(mam 23 lata).

Gość gość
nie mam 4 zebow bo kiedys nie leczyli tylko wyrywali a jak juz wyrwali to nikt nie myslal o wstawieniu wiec zeszly sie no ale wiadomo zrobil sie balagan. Potem mam most, 2 korony, nosilam aparat (bo potem sama inwestowalam w zeby) ale jak bym tak zostawila sprawe to teraz majac 35 lat bylabym calkowicie bezzebna, do tego polowa leczona kanalowo itd itd masakra nie jem miesa, slodycze, rzadko generalnie jestem zdrowa a moj maz wpienicza wszystko smieciowe jedzenie, objada sie slodyczami pali papierosy I 2 razy byl u dentysty ma zeby jak aktor I do tego chudy ech...

Gość gość
"masakra nie jem miesa" x no to może czas zacząć. ja mam jeszcze wszystkie zęby a mam prawie 40 lat. trochę leczonych. no ale ja jem wszystko a nie cuduję. choć wydaje mi się że genetyka ma w tym przypadku duże znaczenie.

Gość czy ja mam z głową
naprawdę nie macie zębów??????? nie wierzę :(

Znałem dziewczynę co nie miała reki do łokcia, z początku też nie wierzyłem jak można nie mieć ręki, z czasem jednak uświadomiłem sobie że to nie sztuczka i że naprawdę tej ręki nie ma.

Gość gość z wczoraj
W dzieciństwie i w wieku nastoletnim psuły mi się zęby, mam ok. 14 plomb, jednak mam wszystkie zęby. Mam 28 lat.

Gość gość
Genetyka. Tylko. Moja babcia umarła w wieku 92 lat. Miała wszystkie (!!!) zęby własne, poza chyba tylko jednym, wybitym zresztą w wypadku samochodowym. Nie miała próchnicy w żadnym zębie. Zębów nie myła, bo przed wojna takiej higieny jak dziś nie było.

Gość gość
nie ma 2 zębów 6tek.Lat 46.Jestem przede wszystkim mięsożerna i słodyczożerna.

Gość gość
ja mam wszystkie swoje ząbki wybielone za 5 tysi 💤 moja dentystka mówi że mam mocne, zdrowe zęby w przeciwieństwie do mojej koleżanki, która mają 22 lata nie ma górnych jedynek, dwójki i kilku innych. Ale nie to jest najgorsze. Nie stać ją na implanty więc czeka na protezę. A protezę dostanie dopiero za rok czy pół roku. Masakra. :O

Gość gość
ja mam 20 plomb, 2 zlamane i korony musze zalozyc -:(:(:( 25l