Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ugryzionaaaaaaa

uzadlenie osy pomocy

Polecane posty

Gość ugryzionaaaaaaa

mam do Was pytanie: czy jezeli po ponad 24 godzinach od użadlenia przez osę obrzęk na ramieniu zrobił się ponad 10 cm srednicy i pojawil sie stan podgoraczkowy (37 st.C) to powinnam sie martwić?

Gość gość
Nie panikuj najpierw spróbuj zrobić okłady z altacetu i poczekaj nie bierz nic przeciwgorączkowego.Napisz czy żądło zostało

Gość ugryzionaaaaaaa
nie ma żądła, nie było, od wczoraj robię okłady z octu altacety i sody oszczyszczonej na zmianę, piję wapń i jest coraz gorzej i temperatura mi rosnie, juz 37,5 hmmm ale jak nie bylo zadnej g***townej rekacji uczuleniowej to chyba bedzie dobrze?

Gość gość
Osa nie zostawia żądła. Szkoda, że zaraz cebuli surowej nie przyłożyłaś, a nie jesteś uczulona? Może lepiej do lekarza?

Gość ugryzionaaaaaaa
bylam kiedys jako dziecko ugryziona (teraz mam 24 l) ale nic mi nie bylo, aczkolwiek doczytalam sie ze reakcja uczuleniowa moze sie pojawic dopiero po kolejnym ugryzieniu, minela juz ponad doba wiec chyba nie ma sie co martwic no nie?

Gość gość
różnie z tym bywa każdy reaguje inaczej,jeżeli temperatura wzrośnie powyzej 38 stopni weż cos przeciwgorączkowego i udaj się do lekarza żeby to obejrzał możliwe że poda jakies leki przeciwhistaminowe ale póki co niech organizm walczy,nie ma powodów do paniki.pozdrawiam:)

Gość gość
fakt to nie pszczoła:) z tym żądłem się wygłupiłam...

Gość ugryzionaaaaaaa
jeszcze jedna kwestia... nie wiecie ile ewentualnie moge zaplacic za zastrzyk taki na pogotowiu gdy nie jestem ubezpieczona? Taki zbieg okolicznosci się zdarzyl ze bylam ubezpieczona pod rentą taty, a tatuś niestety zmarł 1,5 tyg temu i nie ogarnęłam jeszcze ubezpieczenia...

Gość gość
nie wiem,ale możesz spróbować bez ubezpieczenia może przejdzie w takich wypadkach nagłych nie powinni robić problemu,ale na przyszłość to zarejestruj się w urzędzie pracy i bedziesz ubezpieczona ,prędzej czy póżniej będziesz tego potrzebować

Gość gość
a jeżeli nie przejdzie to nie płacisz na miejscu tylko wysyłają ci rach do domu