Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włosomaniaczka załamana

czy wypada w wieku 19 lat

Polecane posty

Gość kanapka z pasztetem
ja nie wiem co wy do mnie macie :

Gość kolorowa toshibka
a ile lat mają Twoje córki ?

Gość gość
Napisz jak się odżywiałaś ? :)

Gość kittyy
Mam Ci napisać przykładowe posiłki? :)

Gość gość
To że Tobie wypadły to nie znaczy że to jest norma dla wszystkich po 30-tce a to że masz dwójkę dzieci to super tylko chyba masz problem z organizowaniem czasu skoro tak piszesz że kobieta przy dzieciach ma mniej czasu na zadbanie o siebie..kwestia dobrej organizacji i chęci. A co do wyciskanych soków i koktajli to tym bardziej mając małe dzieci trzeba zdrowo się odżywiać żeby dawać dobry przykład:) pozdrawiam

Gość gość
A co to ma do rzeczy ile mają lat ? :) Jak były w wieku niemowlęcym też zawsze potrafiłam zorganizwać czas dla siebie. Nie miałam nikogo do pomocy, żadnych bać, dziadków, cioć, bo mieszkam za granicą...sprztałam, gotowałam, prałam ale nigdy nie chodziłam zaniedbana, koniec !

Gość kittyy
haha nie sądze, ze mam problem ze zorganizowaniem czasu... Jestem osobą nie pijącą, nie palącą, całą ciąże przyjmowałam kwas foliowy, codziennie szklanka soczku z marchewki, na śniadanko szklanka mleczka, serki, orzechy, owoce, warzywa, ryby itp a co do koktajli, to świetny pomysł na podanie dzieciom zarówno owoców jak i białka które znajduje się w jogurcie. Teraz jest czas że śmiało można serwować sobie raz w tygodniu ;) polecam!

Gość gość
kittyy- Tak oczekuję, że napiszesz jak się odzywiałaś.

Gość wrząca woda
NIE MOGĘ PATRZEĆ NA TO CO WYPISUJE >GOŚĆ< WIĘC COŚ ODE MNIE ... Mam bliźniaki, Danielka i Wiktorka, chłopcy mają po 2 latka i ciężko jest mi znaleźć czas żeby się chociażby pogimnastykować, dzieciom oczywiście robię świeże przecierki z owoców i staram się dawać im jak najwięcej dobra, ale energii nie starcza mi na zadbanie o siebie bo moje urwisy dbają o moją rozrywkę. Jak już sobie tak opowiadamy to moze powiedz jak organizujesz swój dzień ? że godzisz opieke nad córkami i dbanie o siebie ?

Gość kittyy
*raz na dzien ;) wybaczcie rozpedziłąm sie

Gość gość
pisałaś że kobieta która ma dzieci ma mniej czasu na soczki itp i itd a teraz piszesz że tak nie jest...to o co chodzi wogóle?

Gość kolorowa toshibka
to ma do rzeczy żę dziewczynki pewnie mają po 15 lat i zajmują się same sobą więc dla Ciebie to nie problem żebyś zadbała o siebie ;)

Gość gość
wrząca woda- Normlanie, najzwyczajniej w świecie. wstajmy rano, podaje śniadako, sprztam, wstawiam pranko, kiedy dzieci się bawią, ja idę się ogarną, wymalować itd pózniej gotuję zupke, idziemy na spacerek..przychodze, robie drugie danko, wieszam pranko, dzieciaczki w tym czasie ogladaja bajeczki lub rysuja albo nazwyczajniej sakacza po sofach. Później mąza na godzine przjmuje pałeczke bo ja 5x w tyg bigam, przychodze to biore pryszcznic, kapie maluchy, kąłde spac i mam czas dla siebie. energii mi nie brakuje, bo od kiedy jestem weganka mam energi za trzech, kiedys kiedy jadłam paskudnie jedzenie, byłam zmeczona juz jak otwarłam oczy rano.

Gość gość
Tu wkradła się jakaś extrema:) bliżniaki 2 letnie to faktycznie mogą pochłonąć caaałą energie:) i czas i nie wyobrażam sobie jeszcze że można mieć czas dla siebie poza tym na sen POzdrawiam gorąco Ciebie i blizniaki:)

Gość gość
dziewczynki maja 2,5 , 4, 6 lat :)

Gość gość
kityy- gdzie ta Twoja dieta cud na wypadaanie włosów ?

Gość kittyy
Rano zazwyczaj jakies białeczko, jogurt, płateczki owsiane z mleczkiem, do tego porcja suszonych owocków, lub musli, do tego pełnoziarniste pieczywko(tylko takie jadam od jakichś 12 lat) , czasami kanapeczki z chudą wedlinką, do tego pomidorek, sałata itp Na drugie śniadanko sok z świezo wyciśnietej marchwi, lub pomarańczy, osobiście jednak wolałam marchew.+jakies owocki, sałatka Obiad zawyczaj jakies miesko z cielęcinki, rybka, lub drób(chcociaz ten tylko z ekologicznej uprawy) +sałateczka +warzywka na parze Podwieczorek orzeszki, migdały, owocki, szkalnka mleka, koktajl lub czasami ogóry :) Kolacja zazwyczaj była zamienna ze składnikami śniadnka,jeśli jadłam płatki rano to wieczorkiem kanapeczki z chudą wędlinką lub tez odwrotnie. Jestem miłośnikiem tez serów białych wiec też czesto je spozywałam Codziennie oczywiscie suplementy Napewno cos jeszcze pominełam, jak sobie przypomnę to dorzuce

Gość gość
a to nie ty jesteś ta veganką bo już się pogubiłam,,,wędlinka,cielęcinka

Gość kittyy
Ja pisałam, ze napewno ma mniej czasu ale nie koniecznie na soczki z reszta, kto powiedział ze go nie mam?!

Gość gość
kityy- długo myślałaś nad tym, zeby wymyślić cudowna diete, żeby nie było soe do czego przyczepić :D z ekologicznej uprawy :D hehe dobre sobie :D Twoja dieta jest do d**y już w tej formie, a wiem, że to kityyyy :) wiem, że pradwy tutaj i tak nie napiszesz. Nabiał to sam syf, sztuczne suplementy to następny syf, chleb to syf i ta Twoja wędlinka to też syf, więc kłaki leciałay bo wyjścia nie miały :)

Gość kittyy
NIe, to nie ja ....

Gość gość
kityyy -Soczki wyciskasz codziennie, a uparcie twierdzisz, ze mamusie nie maja na to czasu :) kręcisz jak ta lala :)

Gość kittyy
jakiej prawdy?

Gość mrófkaaaa
dokładnie, nascimniała ile wlezie :D ubaw po pachy .

Gość Ollkaa
ja jestem Ciekawa jak radzi sobie mama blizniaków,może się odezwie...

Gość gość
hahaha ja juz tutaj sikam :D

Gość kittyy
Proszę o zacytowanie mojej wypowiedzi gdzie napisaam że kobiety które mają dzieci nie mają w ogóle na to czasu. Ładnie prosze

Gość kolorowa toshibka
to ja powiedziałam ze mamusie nie mają czasu na soczki więc zejdźcie z Kitty ;) a tak swoją drogą to moze drogie mamusie podzielicie się i wy swoimi dietami dzięki którym wypadanie włosów po ciąży was ominęło ;)

Gość gość
ej laski to toshibka pisała:)lol

Gość kittyy
Miło, że kolejna osoba nie siadła na mnie