Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Apap w ciazy pomocy

Polecane posty

Gość gość

Jaka dawka apapu jest dostępna w ciazy ? Moja lekarka powiedziala ze nol zle wplywa na dziecko i lepiej wziasc apap, ale nie wspomniala nic o dawce. Niestety od czwartku jest na urlopie i nie mam z nia kontaktu. Mam straszne bole glowy, na ktore nic nie pomaga. Ani sen, ani oklady. Osoby ktore maja zamiar pisac teksty typu apap szkodzi dziecku niech lepiej nic nie pisza, bo wiem ze to bzdura :) prosze o odpowiedz jaka dawka. Dziekuje

Gość gość
a dlaczego nie paracetamol? przecież jest dozwolony w ciąży

Gość gość
A apap to co ? Paracetamol w czystej postaci... Matko boska :/

Gość gość
no to skoro tak twierdzisz to weź zgodnie z ulotką dołączoną do opakowania lub skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceutą ;)

Gość gość
Jak mialam w ciązy zapalenie ucha to brałam po dwa co 4 godziny przez 3 dni. AA a nie była to moja jedyna choroba. Dziecko zdrowiutkie

Gość gość
Tylko b taki zwykły nie żaden extra

Gość gość
Ludzie czytajcie, nie ma jak się skontaktowac z lekarzem a na ulotce pisze to co zawsze ; konsultacja z lekarzem,

Gość gość
Po co ma się konsultować z taka głupota. Apsp jest bezpieczny . Karzą go brać n aa wszystko w ciązy. Autorkom w. Którym mies jesteś

Gość gość
Bezpieczny ,moja kuzynka wylądowała w szpitalu pierwszy raz w życiu wzięła apap dostała po chwili duszności i była czerwona jak ogień bałam się że się udusi zanim przyjedzie pogotowie w ciąży nie byłą ,okazało się że jest uczulona ,wiec nic nie jest bezpieczne chyba że się wie że nie jest się uczulonym to można brać i w ciąży.

Gość gość
Na pewno nie jestem uczulona. 8 mc Wiem że mige go brac, bo powiedziala mi to lekarka. Tylko s jakiej dawce maksymalnie? Czasem jedna tabletka nie pomaga,

Gość gość
Apap weź dwie bo właśnie jedna to do bani .brałam w ciąży zawsze dwie na raz.

Gość gość
Tylko ze u mnie jest tak. Z rana bol glowy, czekam moze sama przejdzie. Niestety kuedy juz jest mega zle biore apap. A pod wieczor to samo sie zaczyna. Wiec mi chodzi o dawke. Jaka jest maksymalna w ciagu doby ??

Gość gość
No przecież pisze na opakowaniu jaka dawka jest dozwolona.

Gość gość
12 szt dwie co 4 h. Jesteś już w 8 mcu gorzej jakby to był pierwszy trymestr. Może weź teapapy zanim na dobre rozboli. Generalnie im mniej tym lepiej ale jem bardzo boli to się nie boj

Gość gość
Ja bralam apap od 5 miesiaca ciazy na rwe kulszowa 3 razy dziennie po jednej tabletce tak lekarz kazal bo bol byl nie do zniesienia.Dziecko jest cale i zdrowe. Nie przesadzalabym z dwoma tabletkami na raz bo nie masz pewnosci jak organizm zareaguje, w ciazy niestety sie wszystko zmienia a dawka niewielka napewno nie zaszkodzi.

Ja jestem dopiero w połowie 4 miesiąca, ale bóle głowy mam koszmarne. Migreny też. Od ponad miesiąca tak co 2-3 dni. Ale w ostatni weekend bolała mnie od piątku do niedzieli z krótkimi przerwami. . . biorę apap, ale rzadko staram się wytrzymywać. tylko już nie daję rady i czasem mam dość, bo to już tak długo trwa. . . Lekarz pozwolił brać apap. Ale na moje hasło, że jest tak od ok. miesiąca co 2-3 dni nie zareagował :-(

Gość gość
jako farmaceutka: apap jest bezpieczny, nawet jak się Wam zdarzy wziąść czasem Ibuprom to tez tragedii nie bedzie ale to juz tylko w ramach wyjatku

Gość gość
farmaceutko pomocy ! jestem w ciąży 6 tydzień i mam straszną chorobe lokomocyjną , coculina, locomotiv nie pomagają , żygam jak kot , co pomoże ? prosze odpisz , lekarz powiedział że trzeba to przetrzymać ale ja nie daje rady a musze jeździć :(

ja bralam aviomarin na początku ciąży po pół tabletki , dojeźdźałam do pracy , musiałam ,dzidziuś zdrowy, jak sie boisz to sprubuj validol , on uspokaja i jest na chorobe lokomocyjną, a co do bólów głowy to właśnie można apap , validol też i meliske możesz pić

Gość gość
Odswiezam.