Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dumna mama przedszkolaka

Jakie ubrania najwygodniejsze do przedszkola dla dziewczynki

Polecane posty

W sklepach pelno jest slicznych spodniczek, jeansow, sukienek chcialabym zby corka ladnie wygladala w przedszkolu ale ostatnio tak sie zastanowilam ze wszstkie te ubrania sa nie wygodne. Spodnie jensowe ciezko corce zdjec w wc, sukienke sobie obsikuje;/ chyba nam zostaja zwykle spodnie dresowe. A wy jakie ubrania polecacie do przedszkola? Jak najczesciej ubieracie swoje przedszkolaki?

Gość gość
w okresie wiosenno letnim- zakladam corke koszulke z krotkim rekawem i jakie leginsy. a zima rajstopy.

Gość gość
Moja córka też idzie do przedszkola właśnie i też się nad tym zastanawiałam. I wyszło mi, że albo getry albo rajstopy ze spódniczką. Są też takie rajstopki połączone ze spódniczką. Może tosię sprawdzi u Ciebie skoro spódnicę zasika.

Gość gość
moja od zawsze chodzi w legginsach i bluzce lub tunice.wygoda najważniejsza:-)

Gość gość
jedynie jak ma tańce to zabiera spódnice,która na zajęcia wkłada,bo musi się kręcić i już.spodnie jej nie pasują do tańców:-)

Gość gość
Dzinsowe mozna kupic legginsy. Sa duzo wygodniejsze, a wygladaja jak normalne dzinsy. Legginsy sa w ogole dobre. Spodni dresowych ja ososbiscie nie lubie, ale do przedszkola moga byc. Nie ma co dziecka stroic jak na odpust bo i tak wszystko pobrudzi.

Gość gość
zima zawsze zakladam pod spodnie rajstopy wiec juz jej nie przebieram w no innego. tylko sciagam spodnie i tyle.

Gość gość
No i co z tego,że pobrudzi? To się wypierze.

Chyba nakupie kilka par leginsow i pomysle o tych rajstopkach ze spodniczka razem. Kupujecie koszulki z krotkim rekawkiem czy juz sie nie oplaca? Jakie buty? A co jeszcze wy kupujecie do przedszkola?

najwygodniejsze legginsy i tuniki lub bluzeczki z długim rekawkiem może byc krótki rekaw i sweterek ale legginsy z 5-10-15 nie z targu na kolanchach sie dzieci bawią i się lubia wycierać aa i często sie pierze

Gość gość
ja w zeszlym roku corce kupilam zwykle leginsy ala dzinsowe i przez caly rok je nosila, o dziwo nie zniszczyla ich.

Gość gość
moja corka ma osobno ubrania do przedszkola- kilka bluzek jak cioeplo to na ktorki rekaw a jak zima jesien to na dlugi. 3-4 pary leginsow. kapcie. to wszsytko jak narazie. a i jeszcze jak szla do 3 latkow musialam kupic pizame. a teraz idzie juz do 4 latkow i jeszzce newiem co trzeba bedzie dodatkowo kupic. wiem ze beda ksiazki za 50zł. zobaczymy co wymysla. czy bedzie skladka na przybory czy znow kazdy osobno bedzie musial wszystko kupic dla sowjego dziecka.

Gość gość
tak, to dlatego ze sie wypierze trzeba dziecko wystroic jak na bal :/ Najlepiej w sukienke jak ksiezniczka, bo musi byc najpiekniejsza w przedszkolu:/ dzieci w przedszkolu sie bawia a nie robia pokaz mody.

Gość gość
sukienka to tylko na jakies imprezy. np. dzien mamy czy bal. chcociaz byl taki czas ze zakladalam jej sunkienke.

Nikt nie chce robic z dziecka ksiezniczki ale chcyba kazdy chce zeby jego dziecko ladnie sie prezentowalo. Matka ma byc wystrojona a dziecko ja dziad-bo i tak pobrudzi? Pobrudzi to trudno, mam pralke, wytra sie na kolanach, leginsy majatku nie kosztuja kupie nowe.

Gość mamadwóchdziewczynek
Moja malutka też w tym roku debiutuje w przedszkolu i już skompletowałam ubranka. Ja też dbam bardzo o wygląd dzieci, stroję, staram się wszystko dobierać kolorystycznie itp. Wszystkie jednak jej ubranka wybieram pod kątem wygody i muszę przyznać, że można ubrać ładnie, elegancko i wygodnie zarazem. Na początek roku kupiłam jej komplecik wygodny w barwach biel-granat, na później kupiłam legginsy 3/4 i bluzeczki różne, krótkie spodenki, spodenki 3/4. Ma też kilka nowych dresów, kilka par legginsów m.in. w panterkę i bluzeczki różne z rękawkiem długim albo po podpięcia. Dopasowałam góry do legginsów i wyszły na prawdę gustowne zestawienia. Sukieneczek ma kilka letnich i kilka fajnych dzianinowych, myślę że spokojnie będzie w nich chodziła. Nie wiem jak to będzie z rajstopkami, jak sobie poradzi, ale krótką sukienkę podnieść nie ma problemu z toaletą, w domu sobie radzi bez problemu. A na wypadek wpadki zawsze zostawia się na zmianę ubranko. Piżamki kupiłam krótki rękaw i krótkie spodenki, bo w przedszkolu ciepło. Jeansy kupiłam nowe, ale to raczej na drogę. Spodenki ma materiałowe cienkie a'la jeans i te są wygodne, bo mają gumkę z regulacja i ściąga bez rozpinania. Podobnie jeansowe legginsy. Właściwie odpadają tylko dłuższe kiecki i spodnie do zapinania no i kombinezony-całości. Ale moja na co dzień też takich ubrań nie nosi raczej.

Gość gość
bozka,gratuluje drugiej corci:-) jeszcze trochę i się będą obie bawić razem:-) ja też polecam leginsiaki i bluzki oraz tuniczki.właściwie staram się głównie tuniki zakładać,by pupa dziecko nie świeciło.sukienki raczej bez rękawów,nakładane na koszulkę,takie a la tunika.

Gość mgjjjdkd
Jak wyzej:) leginsy, tuniki, bawelniane bluzeczki, cos w czym bez problemu bedzie mogla skorzystac z toalety, adidaski na rzepy, ( u nas 3 latki musza umiec zmieniac sobie buty, na podworko kalosze, a w srodku adidasy, balerinki itp. Cos bez szunrowek) aa i spodnie dresowe, szczegolnie zima,