Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

makaron z kotletem mielonym

Polecane posty

Gość gość

zostały mi kotlety mielone z obiadu z wczoraj nie chce mi sie ziemiakow gotowac znowu czy pasuje do kotletow mielonych makaron ?? Jakies rurki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pewnie, często gotuję makaron do mielonych, przeważnie jeszcze sos robię i mam pyszny obiad ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Alibabeczka
"Pasuje" ,co kto lubi ,a nie co pasuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja bym wolala z ziemniakami, ale jak tak lubisz to smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nigdy nie robilam wiec zaczynam gotowac wode na makaron :) ciekawe czy na sucho bedzie smakowac. a jak sos zrobic ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
keczupem polej :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ble nie ketchup

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MyślicielXXIwieku
Ja właśnie zjadłem dwa mielone przykryte serową roztopioną kołderką, do tego piórka cebuli, kosteczki czerwonej papryki, ogórkowe talarki i wszystko oprószone przeróżnymi przyprawami, w tym czosnkiem niedźwiedzim oraz dla finezji polane olejem lnianym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sos: Daj do garnczka łyżkę masła, jak się rozpuści, wrzuć łyżkę mąki. Ja się mąka "podpali", czyli zazłoci, wlej szklankę rozpuszczonej kostki rosołowej. Jak się zagotuje - odstaw. To jest sos podstawowy. Ja go tylko trochę zabielam djąc pół łyżki śmietany. Można dodać cokolwiek i będzie "smakowy".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja sosy robię bez podpalania - rozprowadzam zimną wodą łyżkę mąki, dodaję do tego łyżkę koncentratu pomidorowego albo musztardy, przyprawiam solą, cukrem, pieprzem. Później dopełniam do większej ilości wodą i podgrzewam w garnku, po zagotowaniu gotuję na małym ogniu kilka minut. Na koniec jeżeli to sos pomidorowy to wgniatam czosnek i sypię zioła. Można kombinować dowolnie. Taki sos też nadaje się do zalania np. surowych mięsnych pulpetów na blasze/w naczyniu i upieczenia w piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zrób do tego sos pieczarkowy na śmietanie lub np. podsmażone z boczkiem krążki cebuli :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×