Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potklopot123

Problem z poceniem się

Polecane posty

Gość potklopot123

Witam, ostatnio borykam się z problemem nadmiernego pocenia się. Nie przeszkadza mi to gdy uprawiam sport, wiem przynajmniej, że tracę kilogramy. Kłopoty zaczynają się, gdy idę na imprezę. Spocone ręce i twarz nie wpływają pozytywnie na moją atrakcyjność. Co robić? Doszły mnie słuchy o produktach w sprayu przeciw poceniu i tabletkach. Co do tabletek, przypuszczam, że trzeba je przyjmować niezależnie od dnia, czyli podczas biegów nie będę się pocić choćbym wypluła płuca. Nie wiem czy zadowoli mnie takie rozwiązanie, nie mam w koncu potofobii. A co do sprayu, krotko i zwiezle - dziala? daje pozadane efekty? Dzieki wielkie za kazda sensowna wypowiedz.

Gość Dupa twojego starego
Sprawdz tarczyce

Gość gość
po 1 mniej płynów spożywaj, tymbardziej alko, po drugie spray'e działają, ale te z wyższej półki

Gość gość
nie ma na to dobrego rozwiazania, niestety. Nawet jak jest dobry antyperspirant to przeciez nie zastosujesz go na twarz.

Gość Gośććććććććć
Idz do dermatologa i pobadaj co trzeba. Alternatywą są te leki o których wspomniałaś itp, lub zastrzyuki hialuronowe w miejsca z którymi masz najwiekszy problem z poceniem - np. pachy, stopy. Narazie może spróbuj jakieś blokery dopóki sprawa sie nie wyjasni u lekarza - preparaty na skóre w danych miejscach używane 1-2 razy w tyogdniu.

Gość gość
moj kolega latal po lekarzach i zadne wyniki nic zlego nie wykazaly, jedynie co mu lekarz powiedzial ze to moze byc na tle nerwowym.