Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coraz więcej mężczyzn wybiera życie bez kobiety nowa moda czy zmiana w życiu

Polecane posty

Gość gość

jaka jest wasza opinia na ten temat?

Gość gość
mężczyzn? Do mężczyzn to im troche brakuje

Gość gość
Wybierają życie u boku kobiety, ale własnej matki. Czesto to wina matek, ze sobie takich maminsynków i pedałków wychowały!

ja całe życie z kimś byłem (z kilkoma krótkimi przerwami), ale nie uważam takiego stanu rzeczy za jedynie słuszny. Niech każdy żyje jak chce. Życie bez kobiety (stałej) ma baaaardzo wiele zalet ;)

Gość gość
Bo prawda jest taka,że nadal na mężczyźnie opiera się rodzina. Męzczyzna musi zapewnic rodzinie byt.A jak tutaj założyc rodzinę jak zarabia sie najniższa krajową lub nie ma pracy? Lepiej mieć madra kobietę na wyjscia i małe co nieco niż zakłądac rodzinę.

Gość gość
To na wyjscia masz kase, a na zycie z kims juz nie? Sam żyjesz z powietrza czy na kimś pasożytujesz?

Gość gość
Po 1 jestem ona i to dojrzała kobieta. Po 2 na wyjscia jakis grosz sie znajdzie."Wyjscie"to nie zycie codzienne we dwoje.

Gość gość
Ha, to typowy problem społeczny dla bogatych zachodnich krajów. Młodzi ludzie czują że jest baaardzo dużo potencjalnych partnerów i partnerek do wyboru, i wymagania idą cały czas w górę. Po co się spieszyć jak za chwilę ktoś wyższy, ładniejszy, mądrzejszy, jeszcze bardziej obcy i egzotyczny się zjawi? Video TEDa "the paradox of choice" to świetnie tłumaczy.

To źle mieć wymagania? Związek to za poważna sprawa by trwonić czas i wysiłki na "byle kogo, aby był". Oczywiście wymagania o jakich myślę to nie prostackie, zwierzęce potrzeby ale całokształt komponujący się w konkretną osobę.

Gość gość
kobieta to same problemy+wydatki, więc co cię jeszcze dziwi?

Gość gość
"Facet wolniej dojrzewa emocjonalnie i nie powinien zenic się przed 30stka," to że wszystkie męskie osobniki Twojego rodu pasują do tej teorii to niczego nie mówi o wszystkich innych

Życie w pojedynkę nie jest złe, aczkolwiek z racji tego że jesteśmy istotami społecznymi sterowanymi przez popędy, zwyczaje i stymulacje innymi osobami na dłuższą metę w końcu pojawiają się uciążliwe dolegliwości emocjonalne spadające na człowieka od czasu do czasu niby tona cegieł.

Gość gość
znajomy - 28 lat, po serii nieudanych zwiazkow (w tym dwoch kilkuletnich) dal sobie na wstrzymanie, zajal sie kariera. Nie chce wchodzic w zwiazki. Mowi, ze chce miec zone i rodzine, ale jak bedzie mial 35 lat. Poczuje, ze jest gotowy, bedzie mial pieniadze i posade, znajdzie z 10 lat mlodsza, ladna, madra i bedzie szczesliwy.

Gość gość
i ten moj znajomy, 28 lat mnie nie chce;(

Gość gość
wolny związek jest ok i pewnie wielu facetów tak woli i co w tym dziwnego?. Facet często jest zmuszony utrzymywać pasożyta, często wychowuje nie swoje dziecko, często jest ofiarą przemocy domowej (fizycznej, psychicznej, finansowej) i nikt mu nie wierzy, nie jest traktowany przez sądy jak równoprawny rodzic itp itd

Gość gość
ale ja bym tego znajomego dobrze traktowala:(

Gość gość
świat, z takim podejściem do tradycyjnej rodziny musi się zawalić. I basta.

Gość gość
pomocy, niech oni wybieraja zycie z kobietami

Gość dawny cream
mnie panny nie chca bo nie spełniam wymogów estetycznych :O

Gość gość
ja też wolę żyć sam. Wszystkiego wymaga się od faceta i po co? po to by kobieta mogła sobie z tego korzystać. pierdziele taką robotę nam nikt w życiu niczego nie daje za darmo a kobiety zawsze dostają!