Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest ze prawie kazda tu piszaca mama ma kupe kasy

Polecane posty

Gość gość
Ja nigdy nie pisałam że jesteśmy bogaci. Mąż nauczony od dziecka oszczędzania co później będąc z nim sama sie nauczyłam. Mamy dwie pensje troche powyzej 2 tys zł. Do tego dochodzi grosz za wynajem mieszkania I do tego mąż co niedziele handluje na giełdzie. Wyciagamy razem między 6-7 tys zł. Mamy swój dom, na wakacje jezdzimy nad morze - nigdy nie byłam na wczasach gdzie mozna poleciec samolotem :( Mamy swój dom bo oszczędzamy. Dziecko chodzi do prywatnego, ale cos kosztem czegos. Udaje się odłozyc pensje Męża.

Gość gość
autorka pisze,ze kazda PISZĄCA- a tonie znaczy,ze kazda. Poza tym prawie kazda- co tez jest przesada, bo czesc narzeka na kase. Te ,co piusza,maja wiecej casu na opisanie, poza tym zawsze ilej pisze sie o tym,ze jest dobrze, niz zle. No i duzo kobiet decyduje sie na dzieci w pozniejszym wieku, kiedy sytuacja finansowa jest lepsza. A co majorek itd - ja zawsze kupowalam wakacje last minut - 5 gwiazdek za pol ceny, w dodatku mozna dokupic na miejscu dalszy pobyt doslownie za grosze, poza sezonem (np tydzien w 5 gwiazdkach w Tunezji byl za 400 zl od 2 osób!)

Gość gość
my odkładamy 2 tysiace, ale tylko dlatego, że musimy za 3 lata kredyt nas zniszczy jeśli go nie nadpłacimy. Na jedzenie wydajemy okolo 1000, reszta to kredyty i inne koszty

Gość gość
ale nie kazdy moze leciec poza sezonem kiedy naprawde jest taniej i kazdego interesuje Tunezja, Egipt i inne tego typu:)

Gość gość
z tego co ja widze to tutaj wszyscy marudza na brak kasy

Gość salomonellla
poza sezonem, czyli mówisz o polskim sezinie - wrzeien pazdziernik itd? taaa, sprawdz ceny, czy tak tanio, na całorocznych kierunkach na pewno nie, wrecz przeciwnie, potem zaczynaja nawet drozec bo juz sie lato konczy i tylko w te miejsca mozna jechac ;)

Gość salomonellla
(np tydzien w 5 gwiazdkach w Tunezji byl za 400 zl od 2 osób!) pierduu pierduuu zobacz teraz ceny - iedys tania Tunezja, teraz od 2500 ie zaczyna za tydzien :D:D - last! nie kłam

Gość gość
tanie wakacje w egipcie za osobe w pokoju dwójce 2 tygodnie pobytu to minimum 2000 tys., taniej się nie da

Gość gość
jaa byłam w egipcie za 1800 za os 5* i super luksus na 9 dni, byłam tez w tunezji poza sezonem, last minute na 14 dni zapłacilismy za 2 os dokładnie 2900, ale bylo to 4 lata temu

Gość Położna Angelika
Drogie mamy jeżeli macie ochotę wypełnić ankietę odnośnie autonomii kobiet ciężarnych i rodzących a urodziłyście dzidziusia w latach 2011-2013 proszę kliknąć w poniższy link. Chcę zbadać czy kobiety są świadome swoich praw i jak przestrzegane są te prawa w stosunku do kobiet ciężarnych i rodzących! Gorąco zachęca!! usmiech.gif http://moje-ankiety.pl/respond-51280.html

Gość gość
za 400zł to mzona sobie kupic sok na plazy, albo klapki, kazdy wyjazd to koszty nie ma co ukrywać, tzreba oszczedzac, zeby gdzies wyjechac, ja bylam raz na zagranicznym wyjezdzie i nie wiem kiedy teraz pojade moze za 5 lat

Gość hemhem
wszystko zależy, kto na jakim poziomie żyje i co mu do szczęścia jest potrzebne... jedni będą jeździć w tropiki i mieć dom z ogrodem, a inni będą się dobrze czuć mieszkając w kamiennicy i jeżdżąc na wieś z dala od tłumu i dlatego dla jednych 5 tys. to będzie dużo, a dla nich mało. dla jednych posiadanie własnego M to już będzie jakiś luksus, bo przecież wiele osób musi wynajmować... osobiście wydaje mi się, że własne mieszkanie, daje pewne poczucie bezpieczeństwa, tu http://pinterest.com/pin/101612535315640208/ fajnie to rozrysowali i zawsze to jakaś inwestycja na przyszłość dla nas i naszych dzieci... wszystko zależy od punktu widzenia...

Gość gość
mam aktualne ceny z maja last do egioptu 2300 za osobe na 2 tygodnie, za tydzien okolo 1500, bez super lususów 3 gwiazdki to najtansza oferta jaka znalazlam

Gość gość
tak ci sie wydaje, ze maja, w internecie to osbie mozna stworzyc takie historie, ze co to ja nie mam i ze kim to ja nie jestem :P a pewnie wiekszosc z tych pan, to siedzi w domu, bo tylko maz pracuje albo sa na zasilku, :P wiec sobie marza i dziela sie tymi pseudomarzeniami z innymi, az w pewnym momencie zaczyna mi sie mieszac sen z rzeczywistoscia:P

Gość gość
BIEDACZKI W pOLSCE BIEDACZKI W pOLSCE !

Gość gość
co do tych 400 zl - dokoncze: To byl poczatek grudnia, dla mnie idealnie, bo nie lubie upalow a i tak sie tam kapalam, w hotelu kompletne puchy, więc proponowali wszystkim przedluzanie pobytu, byli glownie Niemcy emeryci, ktorym sie tam lepiej oplacalo spedzac zime , niz u siebie, zaczynali propozycje od 400 zl na osobe, a skoczyli na 200. To bylo kilka lat temu, ale wyjsciowa cena wycieczki ( w sezonie , nie last i bez dokupienia na miejscu) byla podobna.Po prostu im sie lepiej oplacalo miec jakiekolwiek pieniadze, niz zadne, zarcie i tak zostawalo na stolach, ogrzewania nie bylo, bo po co. Jesli biore wycieczke z buira , to tylko last( przedtem sprawdzam hotel w necie), a jesli jezdze bez biura to kupuje na lotnisku - wtedy zawsze sie znajdzie za pol ceny, a samolot mozna znalezc bardzo tanio - najwazniejsze,zeby nie planowac w szcegolach,tylko jechac na zywioł - mnie to pasuje,.

Gość exdebill_po_wakacjach
ja nie mam i się zastanawiam, czy jak kiedyś już będę miała to też mi się rzuci na mózg, zapomnę jak było i będę się z tym obnosić;)

Gość gość
no wiec to sie zgadza - cena 2 tygodni wtedy do Tunezji byla ok 2100, ja wzielam tydzien, last minute w przelomie listopada i grudnia, za tydzien last minute placilam niecale 700, a drugi tydzien przedluzalam za grosze,tyle,ze tych kilka lat temu mialam za to wiecej gwiazdek, ale jak sprawdzisz opinie o hotelu w necie, mozesz jechac i w 3( choc do Arabow jednak lepiej od 4). Nie wiem, czemu mialabym wciskac kit na anonimowym forum

Gość gość
No wielkie bogactwa mamy: posiadam dom w polowie jeszcze nie dorobiony -112m2 (ale luksus, na wiekszy nas obecnie nie stac a i utrzymanie potem drozsze), samochod 11 letni opel. Maz prace za 2500 ja za 1200. Mieszkajac z moja mama odkladamy sobie poltora miesiecznie. Na wakacje jezdze do karwii na 2 tygodnie nad baltyk bo lubie. Ktos pisal o parowarze. Kupilam sobie w promocji za 149 tefala, ale luksus. Ooo dziecko tez mamy w drodze bo rodze za miesiac i uzywany wozek za tysiaka kupilismy. Po macierzynskim jak moze lepsza prace znajde a maz podwyzke dostanie to chcemy wziac kredyt cos kolo 80 tysiecy-to tez luksus? No tak zapomnialam ze w polsce luksusem jest zdolnosc kredytowa:D

Gość gość
co wy sie sracie z wakacjami w Egipcie i Tunezji:D tam sama bieda lata, bo to grosze kosztuje:D ludzie z kasa lataja na Dominikanę, Kubę, Malediwy....juz nie macie czym sie pochwalic biedne mamuski:D

Gość lalamidofasolla
napewno nie kazda:D, ale sa ludzie, ktorzy maja kase i trzeba sie z tym pogodzic:D

Gość nie wiem czy kazda
ale ja nie narzekam:)

Gość gość
a potem te same pisza,ze ledwo im stracza do konca m-ca:D

Gość gość
Ja lece do grecji na tydzien poczatku miesiaca, akurat bede po wyplacie a o reszte miesiaca z czego przezyc bede sie martwila po powrocie;)

Gość nie wiem ile w wawie
a my do Kenii w grudniu na świeta a wy biedaki mozecie sobie pomarzyc:D