Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga ciaza w mojej sytuacji Jak myslicie

Polecane posty

Gość gość

Corka sie urodzila gdy mialam 21 lat. teraz mam 23, mala 1,5 roku. Mamy mieszkanie 3 pokoje, maz ma dobra prace, z jego pensji kupujemy co chcemy i jeszcze odkladamy, wiec kasa to nie problem. Ja siedze w domu. Chcialam pujsc na studia zaoczne, zeby w przyszlosci cos miec tak na wszelki wypadek. Mysle jakby to bylo jakbym miala studiowac zaocznie i jednoczesnie teraz zajsc w 2 ciaze, czy moze poczekac...co wy byscie zrobily?

Gość gość
zaszlabym, odchowala, poszla na studia jak pójdą do przedszkola

Gość gość
Ile zarabia Twój mąż? Studia zaoczne to minimum 500zł miesięcznie+dojazdy+na jakieś ksero, na jakiś obiad jak od rana do wieczora na uczelni będziesz to długo na samych kanapkach nie pociągniesz... Ale ogólnie uważam, że każda kobieta, nawet taka która pracować nie musi, bo mąż dużo zarabia powinna zadbać o swoje doświadczenie zawodowe. Różnie w życiu bywa i może się okazać, że będziesz musiała liczyć sama na siebie i być niezależną.

Gość gość
A może nie od razu studia-one wcale nie gwarantują pracy i zarobków, może jakiś konkretny zawód lepiej zdobyć, fryzjerka, kosmetyczka, instruktorka fitness. Zastanów się co lubi robić. Po studiach doświadczenia się nie ma i zazwyczaj trzeba je nabyć na bezpłatnych lub mało płatnych stażach, a na to nie każdy może sobie pozwolić...

Gość gość
oj moj blad;) nie bede pisac ile zarabia, ale spokojnie starczyloby na te dodatkowe kilkaset zl miesiecznie. no wlasnie chce sie uczyc, bo gdy dzieci beda w przedszkolu ja chcialabym isc do pracy, wiadomo studia to zawsze to ''cos'' wiecej

Gość gość
z zawodu jestem technikiem farmacji, ale wolalabym jeszcze miec te studia w tym samym kierunku lub podobnym

Gość gość
uważam że zachodzenie w ciąze i rozpoczynanie studiów równoczesnie jest głupie.

Gość gość
Zacznij od podstawówki...najlepiej.

Gość gość1000
Witaj, ja studiuje zaocznie teraz bedzie 3 rok. Jeśli masz środki finansowe na studia to idz smiało, zjazdy zazwyczaj co 2 tygodnie, w weekendy. Jeśli bedziesz miała z kim zostawić córcie to nie bedzie problemu. W trakcie może coś jeszcze dodatkowo, są różna szkoły policealne o różnorodnych kierunkach gdzie zajecia tez sie odbywają np 3 razy w tygodniu. Jeśli masz opieke nad małą to spróbuj. Ja też chciałam pójsc jeszcze do policealnej ale pracuje i nie dałabym rady.

Gość Małgosia Rodzynek perfekcyjna
z taka pisownia to do tesco nawet Cie nie wezma