Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wyrzucą mnie z domu mam komornika niech mi ktoś doradzi

Polecane posty

Gość gość

dostałam juz pismo ze w ciagu 14 dni mam splacic dlug (nie mam z czego) a potem bedzie oszacowanie wartosci nieruchomosci i są podane dane rzeczoznawcy... co bedzie potem ? przyjdzie oszacuje i wystawi na licytacje? kupi ktos moje mieszkanie ze mną i sprzeda a potem wyrzuca mnie na ulice? ;(

Gość trzeba bylo splacac polubownie
gmina ma ci zapewnic lokal zastepczy na 3 mies., okres zimowy sie zbliza wiec ulicy i tak bys nie zaliczyla, zalezy jaki masz dlug, w czym masz zadluzenie i w jakies wysokosci i co mozna od ciebie wyciagnac, tzn co posiadasz, ile jest warte, nikt z toba nie kupi domu, komornik ma za zadanie wywalic cie sila z lokalu by go odzyskac jak bedziesz stawiala opor, sprzedac i odzyskac kase wierzyciela, ciebie tam nie bedzie juz jak ktos inny go kupi, zwykle i tak trzeba oddac wszystko co sie pozyczylo - zagarnelo wraz ze sporymi odsetkami sadowymi i komornik rowniez nie pracuje za frajer

Gość gość
spokojnie, na każdą czynność komornika składaj skargi, nawet nieopłacone, wraz ze skargą wniosek o zwolnienie od kosztów, sąd musi rozpoznać wniosek o zwolnienie, jak oddali - zażalenie, jak odrzuci zażalenie - znów zażalenie, nie musisz nic placić - jak będziesz pisała to postępowanie egzekucyjne zakorkujesz na 20 lat hehehe - do tego odbieraj pisma 7 dnia od drugiego awizo pocztowego, wtedy zaczyna tobie biec termin, generalnie pisz, pisz, pisz, średni obieg jednego twojego pisma korkuje postępowanie na 2 miechy, a jak w ydziale są zaległości, urlop sędziego, czy choroba - to na 3 do tego jak będzie opis i oszacowanie, może być tak że w lokalu będzie np twoja koleżanka która oświadczy że mieszka w nim, razem z np. 5 dzieci, wtedy nikt nie kupi nieruchomości, nawet za 2/3 wartości na drugiej licytacji, bo jak małoletni to to podpada pod ustawę o ochronie lokatorów - a jak nikt nie kupi na drugiej licytacji, to na pewno lokalu nie przejmie żaden wierzyciel - po co, skoro na swoją wierzytelność mógłby zaliczyć tylko część długu, a resztę musiałby z własnej kieszeni wyłożyć, żaden biznes, po bezskutecznej drugiej licytacji postępowanie się umarza z mocy prawai game over, i chciwcy zostają na lodzie :) pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z sępami

Gość gość
a co mam teraz zrobić jak dostałam pismo, ze w ciagu 14 dni mam splacic dlug ?

Gość gość
Iść szybciutko do radcy prawnego lub adwokata, a nie pytac na gim-forum.

Gość gość
ty jesteś z tematu "ćwierćwiecze i zmarnowane życie"?