Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorcilaa

moje dziecko ma prawie 9 m I jeszcze nie potrafi sam siedziec

Polecane posty

Gość gorcilaa

To wczesniak urodzony w 32 ty I 5 dni, martwie sie bo widze ze dzieci znajomych mlodsi od niego juz potrafia siedziec. Nie wiem czy powinnam isc z nim do lekarza? Jak sadzam go to leci na wszystkie strony :(

Gość gość
Nie sadzaj!! Dziecka sie nie sadza, jak jest gotowe samo usiadzie. Nie sugeruj sie tez dziecmi znajomych. Dzieci sa rozne. Starsza corka usiadla jak miala 8 miesiecy a mlodsza 5 a te same geny ;)

Gość gość
Tak jak powyżej nie sadzaj dziecka. Samo przyjdzie na to czas. Ja bym dla świętego spokoju poszła do pediatry nic Ci nie szkodzi. Niech zbada dziecko i dowiesz się czegoś więcej.

Gość gość
Racja. Nie sadzaj na siłę bo skrzywisz kręgosłup. Jeśli się martwisz, przejdź się do pediatry lub poszukaj prywatnie dobrego lekarza. Ja z synkiem byłam u pediatry, która zajmuje się rehabilitacją niemowląt. Sprawdziła go na wszystkie strony i jestem spokojna. synek ma 6,5 msca i się nie przewraca na brzuszek...

Gość gość
mam wczesniaki ale z 34 tc i w wieku 10 miesiecy nie siedzieli ale pelzali pozycja siedzaca byla dla nich nudna ,usiedli wtedy kiedy zaczeli raczkowac i wstawac w zasadzie wszystko naraz, fizjoterapeutka nam mówiła ze tak jest najzdrowiej bo wtedy jestesmy pewni ze dziecko samo nabylo umiejetnosci i jego cialo jest na te nowosci gotowe.Nie sadzaj pod zadnym pozorem nie zmuszaj daj miejsce zeby sie poruszal na brzuszku na czworakach jakkolwiek a usiadzie zobaczysz:) moi pieknie poszli przd siebiew 15 mcu zycia wiec tak w sam raz jak na wczesniaki/blizniaki.Pozdrawiam!

Gość gość
wkradl sie blad rehabilitantka a nie fizjoterapeuta.Zreszta z poradni dla wczesniakow.

Gość Położna Angelika
Drogie mamy jeżeli macie ochotę wypełnić ankietę odnośnie autonomii kobiet ciężarnych i rodzących a urodziłyście dzidziusia w latach 2011-2013 proszę kliknąć w poniższy link. proszę o pomoc w badaniach!:) http://moje-ankiety.pl/respond-51280.html

Gość gość
witaj, napiszę tylko to, co już napisały kobitki wcześniej- sam usiądzie jak będzie gotowy, nie martw się, tym bardziej, że jest to wcześniak z 32tc, więc licz mu wiek korygowany, a więc tak jakby miał teraz 7 m-cy. Moje wcześniaki z 36 tc ( a więc już prawie dzieci donoszone) a usiadły same mając skończone 8 m-cy. nie sadzaj. bardziej tym dziecku zaszkodzisz niż pomożesz.