Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tosisława

Nocne karmienie

Polecane posty

Gość Tosisława

Moja 3,5 miesięczna córka jest tylko na piersi i od ok 2 tyg w nocy przebudza sie na jedzenie co 2 godziny, wcześniej przesypiala nawet do 5 godzin bez jedzenia a teraz regularnie co 2 godziny szuka piersi. Próbowałam dawac smoka, wody nic nie pomaga i tak od 22 do 8 rano co 2 godziny je a nawet oczu przy tym nie otworzy :) Czy takie małe dziecko można już jakoś przestwiać żeby tak czesto nie jadła?

Gość gość
to.może być skok rozwojowy. wtedy na kilka dni dziecko potrzebuje jeść więcej

Gość gość
moze masz slabszy pokarm? chociaz ons jeszcze mala, moj synek mial 9 mc i sie budzil co 1-2 Godz, i plakal przy piersi, jak dalam mm przestal sie budzic tak czesto, i dopiero po roczku te przerwy miedzy karmieniem sie zwiekszaly, daje z kleikiem najczesciej

Gość Tosisława
No ja nie podaje mm bo mała po nim mi strasznie wymiotuje ale jak skonczy 4 miesiace to nie wiem czy jakis kaszek nie bede jej dawac przed snem zeby troche pospała

Gość gość
To spróbuj innego mleka modyfikowanego, może tamte nie pasowało. ja używałam chyba 3 zanim trafiłam na właściwe (po nanie nie mógł pierdzieć i stękał, męczył się, po bebilonie dla ulewających nie mógł zrobić kupy, humana plus się nei sprawdziła).. dopiero na Enfamilu jest ok. Z tym, że moje dziecko od początku dużo ulewało, nawet 3 godziny po posiłku. więc mleko zagęszczam nutritonem. W drugim miesiąśnu na noc podawałam mleko z kleikiem ryżowym, dosyć gęsto, to nie ulewał chociaż w nocy (bo się bałam trochę tego ulewania). Teraz je kaszkę (ma 7 m, kaszę na noc dostaje chyba od 5m) i jest super. Za to zdarza się ulać po godzinie, półtorej po mleku czy zupce..na szczęście coraz rzadziej, Spróbuj dać inne mleko modyfikowane i zagęszczone kleikiem ryżowym ( tak 3-4 miarki).