Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madamm555

imię dla mojego dziecka

Polecane posty

Gość Katia 8778
Koleżanka pracuje w żłobku i ma tam małego Mieszka :)

Gość madamm555
czyli nawwet do najdziwniejszych imion można przywyknąć. ;d

Gość madamm555
Mieszko.. tak dostojnie ;d

Gość tamamajka
Albert, Cezary?

Gość gość
miałam kolegę mieszka, mówiliśmy do niego Miecho :P sąsiada mam Kajetana, Kajtka, ale mi osobiście się nie podoba. muszę powiedzieć że to chyba jedyny w miarę kulturalny temat odnośnie imion dla dziecka :) aż miło

Gość tamamajka
ostatnio tez Jerzy w modzie

Gość gość
ja znam koletę i kryspina, jonasza, miłosza, jordana wtf. wole juz edyta.

Gość tamamajka
masz racje az przyjemnie,powiem ci tak-to wam rodzicom musi sie spodobac.ja na porodowce mialam samych Filipow jak rodzilam Franka,i nie to,ze przewazaly te imiona tylko autentycznie tylko ja sie wylamalam a to bylo 2 lata temu

Gość Gruzylda
Ale nastukałyście jak mnie nie było ;) Co do imienia Fabian :P wybaczcie ale brzmi jak pawian, już wolę 10 Alexa :D

Gość Katia 8778
madamm555 Nie kieruj się tym, że ktoś Ci mówi, że jakieś imię to patologia lub tym podobne, niech każdy nazywa tak jak mu się podoba. Ja np. jak bym urodziła dziecko w wieku 19-20 lat córkę nazwałabym na pewno Oliwia, a syna Jakub, ale te imiona zrobiły się zbyt popularne, Iza i Sylwia mi się podobały, a teraz w żadnym wypadku bym tak nie nazwała! Jak miałam lat 22-23 to nazwała bym Nicola, Nadia, Liwia, Fabian. Teraz mam 26 lat i podoba mi się imię Konrad, Daria, Igor, Bartuś, Jagoda, Jowita, Kornel. Podobają mi się też imiona dość kontrowersyjne takie jak Sara, Sonia, Borys, ale wiadomo co ludzie o nich napiszą :( Przez pewien okres czasu Patryk Daniel, Damian mi chodziło po głowie, ale też mi przeszło...

Gość gość
Do imienia trzeba cos czuc ,ze to jest to.Z corka problemow nie mialam szybko wybralam imie i teraz jak na nia patrze to wiem,ze to imie do niej pasuje trafilam i nie wyobrazam by nosila inne imie. Teraz jestem w ciazy i bede miala chlopaka i mam naprawde dylemat ,bo nic nie czuje ,podobaja mi sie niektore imiona ,ale szalu nie ma .Mam takie wrazenie ,ze jak juz wybiore imie to na sile.

Gość gość
To wybierz kilka i jak dziecko się urodzi, to zobaczysz które mu do buźki pasuje :D

Gość Katia 8778
Ja np. nie nazwałabym syna Jan, ale koleżanka ma Jaśka i u niej mi się to imię podoba, inna z kolei ma córę Rozalię-tez bym tak nie nazwała, ale u niej mi się podoba, mała Rozalka :) Nie wiem dlaczego niektórych tak wkurza to jak ktoś inny dziecko nazwał lub nazwać chce, mnie to nie przeszkadza chociaż ja niektórych z imion dzieci moich koleżanek w życiu bym nie brała pod uwagę :) Sąsiadka ma Remika-Remigiusz i Tymka-Tymoteusz generalnie nawet bym nie pomyslała żeby tak dziecko nazwać, ale lubie do nich mówić: Remiczku, Tymuś :D

Gość gość
Mnie się Klara podoba

Gość gość
Moja znajoma ma corke o imieniu Ivana :)

Gość gość
a mnie się jeszcze podoba imię Jarema, niespotykane prawda?

Gość gość
Jarema hmmm i jak zdrobniale Jaremcia ,Jarcia jakos dziwnie

Gość madamm555
mi też bardzo podoba się, że jest tu tak kulturalnie. :D tak powinno być, nie mamy prawa krytykować niczyich pomysłów, możemy się nimi kulturalnie wymieniać. ;d Fabian pawian.. haha :D może i racja xD do Pani która napisała, że imię wybierze na siłę. ja czuje to samo. do każdego imienia nie czuje tego czegoś. co do Joasi Klary mój chłopak się nie zgadza, nie podoba mu się Joanna. Powiedział, że woli już Jowita, a przy chłopcu upiera się na Aleksa. Ale będę mu jeszcze pokazywać wasze inne propozycje. Dziękuję za wszystkie pomysły, a Paniom w mojej sytuacji życzę powodzenia w wyborze. :)

Gość madamm555
do żadnego imienia nie czuję tego czegoś* tak powinno być, przepraszam za błąd. :)

Gość gość
A co myślicie o Sebastianie dla chłopca? Daaawno już nie słyszałam tego imienia. A co do oryginalnych dziewczęcych imion, to ja pracuję w podstawówce i w ostatnich latach spotkałam się z pojedynczymi przypadkami takich imion jak: Elwira, Łucja, Luiza, Donata, Greta, Sara, Laura, a nawet Janina. Wszystkie trochę dziwne na początku, ale po chwili fantastycznie pasowały. Mieliśmy również imiona typu Jessica i Samanta, no ale to już inna bajka.

Gość gość
Jarema to imię męskie;)

Gość Alicjaaa78a
Nikola. albo Pola a dla chłopca Nikodem albo Ignacy Bardzo ładne imiona.

Gość gość
słuchajcie, pomóżcie wybrać jedno z tych imion: Jowita, Nadia, Klara, Oliwia, Nikola, Adriana, Lena, Mila. :)

Gość gość
Adriana lub Klara

Gość gość
najpiękniejsze imię męskie to: MACIEJ i MIKOŁAJ dla dziewczynki: POLA i HANIA

Gość do gość
zdecydowanie Nikola albo Klara. Znam dwie Nikole i jedna Klarę bardzo rezolutne, inteligentne dziewczynki. Imiona dobrze mi się kojarzą:-)

Gość gość
mnie tez podoba sie lena anastazja wiktoria znajoma nazwala corke liva hoc mi zbyt sie nie podoba.dla chlopca oliwier bartek filip maksymilian

Gość madamm555
wszystkie ostatnio podabe imiona są ładne :D

Gość gość
nie wiedziałam że istnieje takie imię jak Mila. ładnie brzmi, jak kiedyś będę miała córkę to chybą tak ją nazwę :)