Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość czyli autorka tematu

kto ma dziecko z 2010rocznika i

Polecane posty

nie puszcza od września do przedszkola,jakie są tego powody?

up

Gość gość
ja mam ,i wciąż się zastanawiam czy puszczać ,chociaż dostał się do państwowego ,powód przedszkole daleko w przeciwną stronę niż dotychczas moja praca bo pracę zmieniłam ,to teraz spore kółko będę musiała robić ,druga a nawet pierwsza to choróbska ,uważam że może się wychorować w zerówce starszy będzie ,będzie jakoś inaczej lżej .No zastanawiam się cały czas.

Gość gość
mój w grudniu skończy 3 lata, od tygodnia chodzi do przedszkola na 3, 5 godz. mimo,ze mam wakacje a od września nie wracam do pracy bo jestem w durgie ciąży i będę do stycznia na zwolnieniu. Małego posłałam do przedszkola,żeby go trochę uspołecznić, bo na co dzień nie miał kontaktu z dziećmi. Po za tym słabo mówi i mam nadzieję,że jego mowa się rozwinie. Mimo,że jestem nauczycielem i wiedziałam,że przedszkole dużo daje w rozwoju dziecko to i tak jestem w szoku,że przez tydzień dziecko potrafi się nauczyć tylu rzeczy. Jak ktoś ma możliwość to niech pośle dziecko chociaż na 3 godziny, bo warto.

Gość gość
No nie mój ma kontakt z dziećmi miał 2 lata chodził do osiedlowego klubu ale 3 miesiące tylko bo klub zlikwidowali ,opiekunka ma dwoje wnuków w wieku 3 i 4,5 roku i bawią się czasami ,ma starszego brata i klepie jak najęty pełnymi zdaniami ,na podwórku znajduje sobie zaraz towarzystwo tak że jest dosyć komunikatywny ,sam się ubierze ,ze skarpetami ma tylko problem problem , to pomagamy kanapkę sobie sam zrobi .Też jest grudniowy .

Gość gość
o prosze i moja jest grudniowa:) bedzie miala miejsce dopiero od stycznia;]

Gość gość
mój jest z października 2010 - chodzi już pół roku do prywatnego - miał iść do państwówki od września ale między tymi przedszkolami widzę przepaść - myśle go zostawić tam tylko czy jest miejsce i sporo kasy chca

Gość gość
Jak widzisz przepasc chodzil juz do państwowego ze porównujesz.

Gość gość
Moja jest z kwietnia. Poszła do prywatnego gdy skończyła 2 lata. Ale moja to taki typ gaduly. Chętna do " nauki". ... Niestety pomimo wieku jak tylko dorwie niiunia młodszego brata to lubi poniuniac :)