Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja ginekoloszka

Polecane posty

Gość gość

Moja ginekoloszka przepisała mi dzisiaj antykoncepcyje proszki, tyle ze mam nieregularny okres ale kazała mi wziąć po prosty od razu tabletkę. Czy one będę w ogóle działać jeśli nie zacznę brać od początku cyklu tylko gdzieś tam w polowie?

Gość gość
Oczywiście, że nie będą działać od razu. Jak długie masz cykle i w którym momencie cyklu jesteś? GinekoloŻka.

Gość gość
Nie właśnie mam taki problem ze nie miałam okresu od 3 miesięcy :(

Gość gość
Nie właśnie mam taki problem ze nie miałam okresu od 3 miesięcy :(

Gość gość
Lekarz powinien Ci wypisać receptę na luteinę lub d*phaston. Ja na Twoim miejscu poszłabym do innego lekarza i poprosiła o receptę na d*phaston lub luteinę. Miałaś robione jakieś badania? Chociażby usg? Poza tym powinnaś mieć zrobione badania hormonalne. Jeśli to nie jest pierwsza taka sytuacja (niekoniecznie aż trzy miesiące, ale cykle trwające powyżej 35 dni) to powinnaś mieć zrobione badania hormonalne. Koniecznie!

Gość gość
Jeśli zaczniesz teraz brać tabletki antykoncepcyjne to nie będzie możliwości zrobienia wiarygodnych badań hormonalnych. Tabletki prawdopodobnie i tak zostaną Ci przepisane, bo to standardowe działanie przy zaburzeniach hormonalnych, jeśli kobieta nie chce mieć dziecka w danym momencie. Jeśli kiedyś w przyszłości chcesz mieć dziecko i zależy Ci na Twoim zdrowiu to nalegaj na zrobienie badań i zdiagnozowanie Twojego problemu. Najlepiej gdybyś poszła z tym do ginekologa-endokrynologa. Na NFZ potrzebne jest skierowanie.

Gość gość
brak okresu według każdego ginekologa u jakiego byłam jest spowodowany dużą niedowagą

Gość gość
Twoja ginekologiczna świnia? Ginekoloszka? Pisze się GINEKOLOŻKA

Gość gość
Wychudzenie w moim przypadku to nie tarczyca, ale zwykle nerwy, mam nerwice

Gość gość
Nie ma w języku polskim takiego słowa jak "ginekolożka". :classic_cool:

Gość gość
Dobrze, dobrze, ginekoloŻka. Czy ktoś jeszcze wzroci mi uwagę na złą pisownie czy to juz wszyscy? :)

Gość gość
To zgłoś się do psychiatry. Tabletki będą Cię zabezpieczały po przyjęciu 7 tabletek codziennie pod rząd.