Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to może być ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witajcie :) Zastanawiam się czy to może być ciąża, ponieważ pewne objawy mam. Najważniejszy z nich to oczywiście brak miesiączki. Ostatnią dostałam 14. 07. 2013, mój cykl trwa mniej więcej 33 dni, to takie maksimum. Od około 10 do 17. 08 miałam plamienia krwi, wystarczała mi wtedy tylko wkładka higieniczna. Zrobiłam testy ciążowe 13. 08 i 17. 08, oba wyszły negatywnie. Wizytę do ginekologa mam w poniedziałek, jednak chciałabym się przegotować psychicznie na odpowiedź :) Co o tym myślicie? P. S. Od 2 tygodni mam ból brzucha, jak na okres. Od dwóch dni mam wrażliwe piersi. Oraz od kilku dni ciągle coś podjadam, jak nie czekoladę to bułkę, to żurek, to budyń czy banana. I mam temperaturę 37 stopni (ale może być ona też spowodowana zapaleniem ucha).

Gość gość
jak byś była w ciąży to test byłby pozytywny

Gość gość
Właśnie naczytałam się dzisiaj o mnóstwie takich przypadkach, w których kobiety miały po kilka testów negatywnych przy to przed czy po dacie spodziewanej miesiączki. Stąd moje pytanie czy takie objawy mogą być słuszne.

Gość ana666
a współżyłaś?

Gość gość
Gdybym nie współżyła to bym nie była.

Gość ana666
kiedy uprawiałaś sex? Chodzi o to czy w czasie owulacji o było

Gość gość
zrób bete bedziesz wiedziala na 100% i nie bedzieszz głupich pytan smarowac na forum

Gość ana666
o co ci chodzi? chcę pomóc, jak nie chcesz to nie pisz

Gość gość
A po co robić betę skoro mam za 4 dni umówionego ginekologa? I bardziej pytam nie o to, czy jestem w ciąży to nie można tego stwierdzić przez internet, tylko czy któraś z Was miała podobne objawy, tyle. Bo koleżanki niżej: uprawiałam seks podczas owulacji, przed i po też :) Pytam jedynie o objawy, ponieważ zdaję sobie z tego sprawę, że w ciąże mogłam zajść, nie jestem dzieckiem i wiem skąd się one biorą :)

Gość ana666
a więc odpowiadam: tak, miałam takie objawy, zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży. Tyle, że test wychodził za każdym razem pozytywny. Ale niekoniecznie oznacza, że jesteś w ciąży. Piszesz, że masz zapalenie ucha, może przez to miesiączka się opóźnia, jakiś stan zapalny jest w organizmie. Dopóki nie pójdziesz do ginekologa to nie będziesz wiedzieć.

Gość gość
I o taką odpowiedź mi chodziło, dziękuję Ci :) też czytałam, że to może być spowodowane brakiem progesteronu, gdyż miałam plamienia i ten niedobór również powoduje brak miesiączki.